Носете мазнини: ползите и възможните вреди

Това вещество се използва широко в традиционната медицина. Обмислете внимателно какви полезни свойства има този продукт, дали злоупотребата с мазнини може да има отрицателен ефект върху човешкото тяло и как трябва да се прилага.

Какво означава мечка мазнина?

Мечката мазнина еестествен натурален продукт , който е подкожна мастна тъкан на мечка. Тъй като не е трудно да се отгатне, извлечете тази субстанция в процеса на лов за тромав. С един труп можете да получитеот 22 до 30 кгот продукта. Той няма специфичен мирис или вкус и е бял цвят. В зависимост от температурата на околната среда, ударът може да бъде в твърдо или в течно агрегатно състояние. Точката на топене е около 30 ° С. В същото време, в диапазона 9–29 ° C, мазнината, макар и все още твърда, постепенно се омекотява.

Този продукт има много разнообразен състав, който включва вещества като:

 • Витамини А, В1, В2, В3, В12 и Е.
 • Омега-3 и омега-6 киселини, олеинова киселина.
 • Холин.
 • Церебрамин.
 • Мед, калций, желязо и други минерали.
 • Растителни и животински протеини.

Такъв състав на това хранително веществоправи свинско изключително ценно средство за традиционна медицина за превенция и лечение на огромен комплекс от различни заболявания. Но те не трябва да бъдат злоупотребявани.

Какви ползи може да доведе до удар?

Най-широки лечебни ефекти носят свинската мас, сред които са следните:

 • Укрепва сърдечно-съдовата система , повишава нейната устойчивост на стрес, намалява риска от миокарден инфаркт.
 • Плодотворен ефект върхумозъчното кръвообращение , намалява риска от инсулт, повишава ефективността на мозъка.
 • Насърчава растежа на човешкия имунитет.
 • Успокоява психикатачрез подобряване на хормоналните нива.
 • Намалява холестерола . В този случай става дума за "вредния" холестерол.
 • Укрепва ставите , намалява вероятността от наранявания на опорно-двигателния апарат.
 • Укрепва дихателната система . Особено полезна при астма тук.
 • Ускорява процесите на регенерация на клетките.
 • Подобрява състоянието на косата и кожата.
 • Той има положителен ефект при лечението на заболявания, свързани с изтощение и дистрофия.
 • Помага за борба с възпалителните процеси в организма.
Особено забележителен е ефектът на това вещество върху сексуалната сфера на човека. При мъжете употребата му води до повишено либидо и допринася за лечението на заболявания като безплодие, простатит и импотентност. Жените се съветват да използват мазнини по време на менопаузата, тъй като мазнините имат благоприятен ефектхормонален фон.

Също така, този продукт се дава на деца залечение на ТОРС и кашлица . Но не давайте мазнини на деца под 3-годишна възраст.

Въпреки че месото от мазнини е много висококалорично, консумацията му в малки количества спомага за ускоряване на процесите на изгаряне на мазнини и следователно може да се използва за намаляване на телесното тегло на човека. Най-важното еда не се прекалява с обема на продукта , консумиран през деня.

Това е трудно да се повярва, но дори и при онкологични заболявания, мазнините могат да бъдат от полза за пациента. В първата и втората фаза на рака, този продукт се използва за укрепване на имунната система и ограничаване на растежа на злокачествени тумори.

Мазнините се използват и след курс на химиотерапия за възстановяване на организма след такъв тежък товар. Въпреки това, в никакъв случай не може ракът да бъде излекуван само по естествен начин, определено трябва да посетите онколог и да следвате всичките му инструкции. Мазнините поддържат тялото само при рак, но основното лечение е възможно само с помощта на съвременната медицина.

Можеш ли да се нараниш, когато използваш мечка мазнина?

Въпреки всички полезни свойства на този уникален продукт, неговата неправилна употреба все още може да бъде вредна. Трябва да се спазват следните правила:

 • Не използвайте мазнини за бременни жени, мечката може да навреди на нероденото бебе.
 • Съставът му може да предизвика алергии. В този случай не го използвайтеследва.
 • Не давайте този продукт на деца, които още не са навършили 3 години.
 • Не го използвайте с наркотици като хормони, антибиотици, психотропни лекарства.
 • При възпаление на жлъчния мехур или наличието на камъни в него не е възможно да се използва мазнина.

Въпреки че този продукт се използва при лечението на изгаряния, не е възможно той да се разпръсне върху новоприетите изгаряния. Преди това раната трябва да се охлажда под поток от студена вода, след което водородният пероксид трябва да се използва за лечение на нараняването и само след 3 часа може да се приложи мазнина на мястото на изгарянето.

Правилно използване на мечката мазнина

Не забравяйте, че за дете на възраст между 3 и 6 години, допустимата консумация на мазнини е1/3 чаена лъжичка 2 пъти дневно . Деца на възраст 7-12 години могат да увеличат дозата до половин чаена лъжичка. След 12 години, мастната тъкан е позволена да се консумира за цяла чаена лъжичка, но и не повече от два пъти на ден. Ако не харесвате вкуса му, след това го смесете с мед.

Въпреки това, този продукт може да се използва не само вътре, но и по други начини. При лечение на изгаряния, няколко часа след охлаждането и третирането с водороден пероксид, се препоръчва да се постави мазнина на мястото на увреждането, което ще ускори процесите на регенерация на тъканите.

За кашлица и дори пневмония, мастните компреси могат да помогнат на пациента. За да се получи, смесете 4 големи лъжици tuk и 2 лъжици терпентин, 2 чаени лъжички масло от ела и една гореща чушка, предварително фино смлени. При смесваненеобходимо е да се получи хомогенна смес, която да бъде импрегнирана с тъкан. След това нанесете тази тъкан на гърдите или гърлото си за един час. Но не забравяйте, че пневмонията е много опасно, смъртоносно заболяване, при никакви обстоятелства не ограничавате неговото лечение само до народни средства, необходимо е да наблюдавате лекар.

Възможно е да се получат специални капки за вливане в носа при настинки на базата на мечка мазнина. За да направите това, смесете сока от растения каланхое с мазнина. Bury3-4 пъти на денвъв всяка от ноздрите с 2 капки от полученото лекарство.