Щраусови мазнини - ползите и вредите

Щраусът е летяща голяма птица. Тяхната височина може да достигне два метра и половина, а теглотонад 100 килограма . Естественото местообитание е Африка и Близкия изток. Сега обаче те се отглеждат навсякъде, независимо от условията на околната среда.

В Русия не е необичайно да се види месо от щрауси или яйца на рафтовете. Но мазнината от щрауси, която все още не е широко разпространена, се счита за много по-полезна от тези продукти, въпреки че се счита за продукт с невероятни свойства.

Въвеждане на щраусови мазнини

Ему мазнината енатурално масло , което действа като овлажняващ крем, който лекува кожни рани и е отговорен за здравето и подмладяването на кожните клетки. Широко се използва в козметичната и медицинската област. Страусно масло перфектно се бори с възпаления и други проблеми на кожата (травма, изгаряния, акне, акне и др.).

Използвайте това чудотворно лечение от незапомнени времена. Древните жители на Австралия са били излекувани от болести, до голяма степен поради щрауси. Тези птици им осигуриха дрехи, храна и най-важното - мазнини. Този продукт е известен с широка гама от лечебни свойства, най-често използвани за анестезия и спиране на възпалителни процеси. Те са лекувани с изгаряния, рани, кожни заболявания.

Получава се от на гърба на птичи труп . С един щраус можете да вземете около седем килограма от най-ценната мазнина, заради която, първо, фермерите отглеждат тази птица.

Специалистите започнаха да изучават продукта по-скоро. Много проучвания и клинични проучвания потвърждават неговата ефективност.

Ползи

Маслото от щрауси се използва навсякъде за медицински цели.

  Често се използвапри наранявания за облекчаване на болката , оток и мускулно напрежение. Използва се и за навяхвания поради противовъзпалителния си ефект.
 • Ефективно за предотвратяване на рани и ожулвания под налягане . Благодарение на своите свойства, инструментът е в състояние да проникне в дълбоките слоеве на дермата, като по този начин го лекува и спира развитието на нови кожни проблеми.
 • Маслото е полезноза лечение на крайниците в патологиите на ставите . Облекчава състоянието на артрит, артрит, незначителни проблеми със ставите и малките съдове (мазнините могат да възстановят стените на кръвоносните съдове).
 • Мазнините са ефективни при всякакви заболявания икожни проблеми : акне, псориазис, екзема, гъбички и др.
 • Страусовото масло -е отлично средство за зарастване на рани , тъй като е полезно да се приема след операция за бързото зарастване на белези.
 • Лекува разширени вени.
 • Продуктът подобрява външния вид на ноктите, укрепва ги и насърчава бързия растеж.
 • Предпазва от ултравиолетова радиация и ниски температури.
 • Облекчава състояниетоспортисти с навяхвания.
 • Триенето и масажирането с мазнина премахва мускулния тонус.
 • Маслото премахва умората от кожата и подобрява естествената й защита срещу вредното въздействие на околната среда.
 • Мазнините могат да се приемат в храната и няма да повлияят на концентрацията на холестерол в кръвта.
 • Продуктъте хипоалергичен- няма противопоказания за неговото използване.

Щраусовите мазнини също активно се използват в козметологията в. Той е включен като задължителен компонент в кремове, спрейове, серуми за предотвратяване на увяхване и стареене на кожата. Такива продукти хидратират и подхранват кожата, ускоряват заздравяването, намаляват риска от нови бръчки, придават цъфтящ вид. Факт е, че този продукт има уникалната възможност да проникне дълбоко в слоевете на кожата, като по този начин е много добър в действието от „вътре”. Освен това, инструментът съдържа някои триглицериди (наситени мастни киселини) и не включва витамини, минерали и хормони.

Всяко лекарство с щраусово масло има заздравяващи, противовъзпалителни и противостареещи свойства. Редовната употреба ще осигури:

 1. Изчезване на екзема и акне (поради намалено дразнене на кожата).
 2. Значително намаляване на броя на акне.
 3. Бързо заздравяване на белега след операция.
 4. Значително намаляване на целулита под кожата.
 5. Подхранва сухата коса, укрепва я, затваря сухите върхове, придава блестящ вид, ускорява растежа им.
 6. СвоевременноИзползването на мазнини по време на бременност ще предотврати появата на стрии (стрии на корема, гърдите и бедрата), овлажняват кожата и облекчават постоянния сърбеж.
 7. След раждането мазнината ще помогне за бързото възстановяване на опънатата кожа, премахване на пилинг и ще помогне за по-бързото оздравяване на белезите на хирургичния конци.

Маслото от щрауси се използва дори в промишлеността като компонент за смазване.

Вреди

Инструментът все още е предмет на изследване от учените. Към днешна дата, нито един случай на вредно въздействие върху хората. Този продукт не е подходящ само за тези, които искат да отслабнат, тъй като калорийното му съдържание е900 kcal на 100 g .

Използване на дома

Текстурата на мазнината е лека, наподобявавъздушен крем за лице . Той е приятен на допир, който не може да се каже за аромата - миризмата на мазнини може да бъде неприятна за някого. В този случай към продукта могат да се добавят няколко капки етерично масло и проблемът може лесно да бъде разрешен.

  Маската от мазнина можеда ускори растежа на косатаи да спре загубата на коса или плешивостта. За да има ефект, препоръчително е да се нанесе маската върху косата и скалпа преди измиване и да издържи поне един час.
 1. Може да се използваза всеки тип кожа . Най-добрият ефект се постига при комбиниране на щраусови мазнини с няколко базови масла за кожата.
 2. За облекчаване на болката след натъртване, разтягане или по време на обостряне на ставни заболявания, втрийте засегнатата област3-4 пъти в засегнатата област.денмазнина от щраус. Процедурата се извършва, докато болката изчезне напълно.
 3. За да се отървете от проблемната кожа, е необходимо да се намаже два пъти на ден с щраусова мазнина. Полезно е да се извърши процедурата и с напукани устни, за да се предпази кожата от вятър, студ и слънце.
 4. Масажът с включването на инструменти ще ви позволи да почувствате облекчение в цялото тяло, осигурявайки дълбоко проникване на хранителни вещества в кожата.
 5. За разширени вени е необходимо няколко пъти на ден да се смазват тези области на кожата, под които се виждат подути вени. Това ще подобри състоянието им.
 6. За да се предпази кожата от измръзване и слънчева светлина, е необходимо продуктът да се нанесе на изложена на кожата четвърт час преди излизане.

Заключение

Щраусовите мазнини по отношение на ефективността могат лесно да се конкурират с много кремове и мехлеми. Това е скъп инструмент, а не неговите много полезни свойства го оправдават. Основното му предимство е в напълно естествен и безвреден състав, който може значително да подобри здравословното състояние.