Патешка мазнина: ползите и вредите

Патешката мазнина еполезен и екологично чист продукт . Хората от азиатските страни вярват, че могат да бъдат спасени, дори и най-болезнените пациенти. Този продукт е лесно да се намери, както на пазара, така и в аптеката. Ползите от телесната мазнина патица е признат не само в традиционната медицина, но и в козметологията.

Мазнината от тази птица е богата на витамини, аминокиселини и микроелементи. Използва се в готвенето, козметологията и традиционната медицина, има само три вида продукт: повърхностни, вътрешни и стомашни мазнини. Могат да се използват всички видове.

Какво е патешка мазнина

Тази висококалорична храна съдържа882 kcal на 100 грама продукт . Въпреки това, този продукт се счита за по-полезен и хранителен, отколкото масло или растително масло. Химическата му структура е близо до зехтин.

Състав на патешка мазнина, представен чрез:

 • Наситени мазнини 35%.
 • Линоленова и олеинова киселини 52%.
 • Omega3и Omega6 .
 • Селен, холин и бетаин.
 • Витамини В4,D и E.

Богатият химически компонент прави този продукт толкова ценен и полезен за тялото. В крайна сметка, за пълното развитие на човека е важно да се получат всички химични елементи, особено протеини, мазнини и въглехидрати.

Препоръчва се патешка мазнина да се вземе доривреме диети вместо масло, тъй като продуктът ще обогати тялото с основни витамини, киселини и микроелементи и в същото време лесно излиза от тялото.

Ползите от патешки мазнини

Въз основа на биохимичния състав на патешка мазнина можем спокойно да кажем, че този компонент е полезен:

 • Хора с анемия.
 • Хранене на жени.
 • Бременна.
 • Диабетици (нормализира кръвната захар, поради високото съдържание на никотинова киселина в състава).
 • Хора със сърдечно-съдови проблеми.
 • Хора с костни заболявания, артрит и остеопороза.

Има няколко основни полезни свойства на този продукт:

 • Повишаване на имунитета . В този случай си струва да не приемате мазнините в чист вид, а ястия, приготвени в разтопена мазнина или подготвящи витаминни смеси на база мазнини.
 • Подобряване на съня и укрепване на висшата нервна система . Вземете сместа, приготвена на базата на патешка сланина, няколко капки в топло мляко, през нощта.
 • Лечение на хроничен бронхит . Използвайте като външно приложение, за да намажете гърба и гърдите, увийте гърба си в топла кърпа или шал за през нощта, резултатът ще се появи за 2-3 дни.
 • Нормализира кръвообращениетои активността на сърдечно-съдовата система (благодарение на витамин В).
 • Лечение на онкологията.

Увреждане на мазнина от патица

Въпреки всички предимства на мазнините, това красиво пернат създание, това лекарство може също да причини вреда на човешкото тяло,с прекомерна употреба. Този продукт е особено вреден за хора със затлъстяване и висок холестерол.

Друг нюанс е важно да се има предвид, че човек не е в състояние напълно да усвои мазната кожа на патици и мазни депозити, поради което хората често имат проблеми с диагнозата:

 • Неразположение.
 • Разстройство на чревния тракт.
 • Болест на черния дроб.
 • Сърдечно-съдови заболявания.
 • дисфункция на панкреаса.

Всеки продукт, който може да предизвика странични ефекти, всичко зависи от конкретния случай и конкретното лице, човешкото тяло е индивидуално. Една от причините може да бъденепоносимост към компонентитена продукта илиалергична реакциякъм патица.

Когато използвате нов продукт, винаги трябва да започнете с малка доза и да наблюдавате реакцията и усещанията на тялото. Ако тялото не понася този продукт, без значение колко полезен е, по-добре е да се откаже от употребата му в храната.

Съвети за правилното хранене и приготвяне на патешки мазнини

За да се използва патешка мазнина в готвенето или лекарството, трябва да се подготви предварително, т.е. Това може да стане по три начина: във водна баня, в тиган и фурна.

Използването на водна баня е един от най-дългите процеси. Изградена е конструкция върху кипящ съд с вода (дълбока купа, гевгир с парчета суровина върху нея). Мазнините ще изгарят за5-7 часа .

В един тиган процесът продължавапо-бързо, парчета суровина са изложени в тиган, поставете огъня на най-минимален, удави всичко, докато напукани остане, изсипва получената мазнина в банките.

В пещта процесът ще отнеме 3-4 часа , поставя се дебел лист суровина в пещта, предварително загрята до 100 градуса, след 3-4 часа, получената маса трябва да се източи в чист лист и да се стопи още 50 минути, след което мазнината може да се източи през тензух и да се излее в бреговете.

От получената свинска мас се приготвят медицински смеси, използвани за пържене на месо, зеленчуци и гъби, добавени към супи и пастет от сандвич.

Рецепта за сандвич паста

Ще ви трябва разтопена патица и свинска мас. Всичко се приготвя много просто свинска мас, а мазнината се разтопява в тиган, към получената смес се добавят чесън, пипер и провансалски билки. Готови за сол осолени на вкус и оставете в хладилника за втвърдяване. Чудесно за тост с чай.

Рецепта за здравословна витаминна смес

Отнема една супена лъжица свинска мас, една супена лъжица мед и какао, всички съставки са смесени, комбинирани с 15 грама сок от алое и нагрят

Използване на патешки мазнини в козметологията

\ t

Рецепта на домашна маска. Ще се нуждаете от една супена лъжица камфорно масло и една супена лъжица мас. Съставките се смесват, за да завършат сместа и еднородността, след което се оставя да се вари в продължение на пет минути. Отлично средство за суха кожа на лицето, нанесете маската за 20 минути, след това изплакнете с топла вода.

Заключение

Въз основа на всичко изложено по-горе, няма съмнение относно полезността на патешкото мазнина, въпреки високото му съдържание на калории, то е много полезно за организма. Ако човек не толерира вкуса на патицата, то има и други начини за оценка на чудотворните свойства на този чист, естествен продукт.

Под формата на терапевтични маски, кремове, балсами. Основното нещо е да не се използва прекалено много, защото всичко е наред в умереност. Дори и полезен продукт, ако се използва прекомерно, може да причини сериозни вреди, а не полза.