Печат на мазнини: полза и вреда

Човешкото тяло е сложна система. За да се поддържа жизнената си активност, са необходимимазнини . Те изпълняват ролята на депо. Осигуряване на енергийни, защитни и пластмасови функции.

Мнозина отдават приоритет на естествените мазнини. Особено популярна е мазнината. Преди да го използвате за медицински цели, е необходимо да се разберат всички плюсове и минуси.

Животинските мазнини салесно смилаеми продукти . Запечатващите мазнини, в своя състав, дори надминават рибите, които медицинските представители обичат да предписват.

Абсолютно уникален продукт - печат на мазнини

Запечатващата мазнина се получава отдебел слой от мастни отлаганияпод кожата на животните. Чрез варене в чифт мастни ястия се получава желаният продукт.

След филтриране и пречистване в специални лаборатории продуктът се използва в медицината и козметологията. Той намира приложение в хранително-вкусовата промишленост в много страни.

Диетичните, лекарствените продукти, ензимните препарати, хидролизатите и протеиновите концентрати се произвеждат от полезни суровини.

За да се разбере уникалността, е необходимо да се разгледа съставът на уплътнителната мазнина:

 1. Оптималният баланс на Омега-3 и Омега-6(2: 1). Почти 73% от състава са полиненаситени мастни киселини (11 киселини). засравнение: в състава на лененото масло има само три.
 2. Наличието на мастноразтворими витамини : А, D, F, K, E, действащи като антиоксиданти.
 3. Елементи на следи : Fe, Mn, Ca, Mg, Cl, J, Br (йони).
 4. Oncoprotector въглеводородсквален , който предпазва клетките от рак.

Смята се, че съставът на мазнината напълно отразява формулата за балансирано хранене на възрастен.

Полезни свойства за тялото

Нарастваща популярност в медицинската практика:

 • Подобрява метаболитните процесичрез синтез на тироидни хормони с йод. В резултат на това, състоянието на здравето се подобрява: прилив на сила, жизненост, настроение. Присвояване в комплекс с диабет.
 • Подобрява умствената работа . Подобрява психичното здраве. Положителен ефект върху хората, свързани с психически стрес. Подобряване на качеството на образованието при децата.
 • Нормализира мастния метаболизъм , намалява лошия холестерол в кръвта чрез комплексното взаимодействие на киселините: екосапентаеновата, докозахексаената. В резултат на това човек губи излишното тегло.
 • Нормализира кръвното налягане , което възниква по време на тренировка. Назначаване за превенция на инсулти, инфаркти, атеросклероза.
 • Насърчава образуването на съединителна тъкан и клетъчни мембрани . Подхранва клетките и осигурява тяхното развитие. Подобрява артрита
 • Еуникално средство за предотвратяване на рак . Ефектът се дължи нанормализиране на метаболитните процеси на клетъчно ниво. Играе съществена роля в химичните и биологичните процеси.
 • Предотвратява заболявания на стомашно-чревния тракт , подобрява подвижността и липидния баланс.
 • Значително подобрява състоянието на кожата, косата, ноктите . Кремът за бръчки е направен от уплътнителна мазнина, която не само се справя със съществуващите бръчки, но и предотвратява появата на нови
 • .
 • Все по-често се препоръчва на мъжетеда възстановят силата на действие .
 • Използва се за лечение на деца с нарушена зрителна острота и двигателна активност на очите. Препоръчва се като общ тоник. Присвояване на деца с атопичен дерматит.
 • Запечатващите мазнини предпазват организма от повишено излагане на радиация.
Често продуктът се предписва на всички възрастови категории за укрепване на имунната система.

Може да се каже, че мазнината от печат е естествена хранителна добавка, използвана за превенция и лечение на много заболявания. Няма нежелани реакции.

На кого и в кои случаи е противопоказано

Запечатващите мазнини се считат за безвреден продукт, с изключение на предозиране, което може да причини интоксикация.

Противопоказан при хора с:

 • Индивидуална нетърпимост.
 • Алергия към един от компонентите на мазнините.
 • Прогресивни стомашно-чревни заболявания.
 • Бъбречна недостатъчност.
 • Уролитиаза.
 • Излишък от Ca, J и витамин D.
 • Функционални нарушения на щитовидната жлеза.
 • Туберкулоза.
Впредпазливост, предписана на пациенти, приемащи разреждащи лекарства. Тъй като омега 3 киселина, която е част, има същото свойство, ище засили действието на разредителите . И това има лош ефект върху съсирването на кръвта.

Бременните жени и малките деца могат да приемат продукта след препоръките на лекуващия лекар. Той ще вземе индивидуална доза.

Съвети за приложение

 1. Използваната доза зависи от патологията и възрастовата категория. Стандартната доза е 2 десертни лъжици или 1 капсула два пъти дневно.
 2. Деца -една чаена лъжичка 2 пъти дневно . Особено подходящ за деца с малка телесна маса, които не отговарят на нормалното развитие.
 3. Общ курс -2 месеца . След 6 месеца можете да повторите.
 4. Много козметици добавят уплътнителна мазнина към маски за коса. Те укрепват структурата, предотвратяват загубата, дават здрав блясък.
 5. За плешивост, натрийте мазнините директно в космените фоликули. Процедурата се извършва дълго време - няколко месеца, докато замразените луковици започнат да се съживяват.
 6. За подобряване на състоянието на косата се приготвя маска от уплътнителна мазнина и репейно масло (1: 1). Нанесете върху суха коса за50-60 минути . Измийте с шампоан. Процедурата се повтаря два пъти седмично.
 7. Вкъщи можете да приготвите маска за кожата на лицето. За да направите това, съчетайте в равни пропорции: мазнини, алени, крем за лице. Нанесете тънък слой върхув продължение на 15 минути . Отстранете остатъците с памучен памучен домат, изплакнете с топла вода.

Ефект на употреба: еластичност, еластичност, блясък на кожата, изглаждане на бръчки.

Заключение

Мазнините са необходими за гладкото функциониране на жизненоважни органи. По-добре е да се използват не синтетични, но естествени.

Уплътнителните мазнини са естествен продукт, който практически няма противопоказания, осигурява на организма необходимото хранене, защита от инфекции и свободни радикали.