Prescale - от полезна и възможна вреда

Трудно е да се намери човек, който няма да пробва юфка и още по-трудно да намери човек, който смята такава храна за полезна за тялото. В края на краищата, от детството ни научават, че всяка мигновена храна е вредна, а използването й означава постепенно да разруши нашето здраве и храносмилане.

Да видим дали недостатъците на този продукт са наистина ужасни и дали има свои положителни свойства.

Какво е това

Doshirak е хранителен продукт, който е пресован вермичел с малка структура , който е преминал през няколко етапа на топлинна обработка, включително печене в масло. Принципът на готвене е само да се налива вряща вода върху продукта, както и да се добавят подправки и слънчогледово масло в отделни торби.

Формулярът за освобождаване е правоъгълна опаковка или пластмасова кутия, която може да се използва като ястие за почивка за обяд или за отдих в природата. Продуктът включва: пшенично брашно, сол, палмово масло, сода за хляб, нишесте, прах от водорасли, натриев полифосфат и мононатриев глутамат.

Този продукт се появява на рафтовете на местните магазини през 1991 г., а първият прототип е пуснат в Япония през 1958 година. В момента, мигновени юфка са едни от най-използванитепродукти в много страни по света, не само поради лекотата на приготвяне и популярния вкус, но и заради сравнително ниската цена.

Положителни фактори

 • Един от положителните фактори, които ни стимулират да придобием юфка за бързо хранене, е възможността да се яде горещо ястие, сзначително спестяване на време . В съвременния ритъм на живота това е доста тежък аргумент.
 • Всеки от компонентите, които съставляват юфка, сам по себе си не е вреден. Особено като се има предвид ниското им съдържание на опаковката на продукта.
 • Някои от компонентите имат положителни свойства, подлежащи на качествено производство. Например палмовото масло, което се счита за един от основните врагове на здравословното хранене, съдържапровитамин А . Тя не се произвежда от нашето тяло, но е полезна за нея. При липса на този витамин може да изпитате суха кожа, проблеми с лигавиците, влошаване на способността на имунната система да устои на различни вируси. Съществува риск от възпаление на дихателната система.
 • Палмовото масло в излишък съдържа достатъчно силни антиоксиданти -каротеноиди , които също не се произвеждат от човешкото тяло. Те са координатори в разрушаването на злокачествените клетки, намаляват скоростта на тяхното разделяне, регулират процесите като генетична нестабилност (загуба на хромозомни участъци), инхибират възпалителните реакции, а същоИмунитет.
 • Освен това палмовото масло съдържатриацилглицериди , които са отговорни за енергийното снабдяване и структурното състояние на клетките на организма. Бърза обработка на черния дроб, те насищат организма с протеини, въглехидрати и мазнини.

Щети от употреба

 • Доширак има високо ниво на влияние върху растежа на кръвната захар и следователноувеличава чувството на глад , въпреки доста високото калорично съдържание. Ето защо, хората, които искат да отслабнат, е по-добре да не злоупотребяват с такава храна.
 • Солта , която се съдържа в големи количества със подправки (1 пакет е равна на дневния прием на сол), допринася за натрупването на течност в тъканите, както и за високото кръвно налягане. За да се избегнат подобни проблеми, препоръчително е да се добавят подправки самостоятелно или да се откаже от получения бульон и да се ядат само юфките.
 • Пшеницата е основният компонент на този продукт и едва ли се препоръчва за хора, които следват здравословна и здравословна диета, защото лошо е съдържанието на биологично значими елементи ( микроелементи ).
 • Също така в торбата с подправки се съдържаголямо количество червен пипер , горещ и червен пипер, който не се препоръчва за употреба при наличие на стомашни заболявания (гастрит, язва), както и заболявания на бъбреците и черния дроб, които са филтри. тяло.
 • Изкуствените мазнини допринасят заразвитието на хронична артериална болест , както и влошават смилаемостта \ tхранителни вещества.
 • Глутамат натрий , който се съдържа в излишък в този продукт, може да предизвика псевдо-алергична реакция.
 • Невъзможно е да се предвиди вредата за организма в случай на използване на фалшиви продукти, както и на техните колеги с ниско качество.

Как да се разграничи фалшив от оригиналния

При закупуване на продукт е необходимо да се гарантира, че е произведен в съответствие с всички стандарти и всички технологични процеси. Всъщност, в случай на фалшива, не е възможно да се каже нищо за съставните му съставки, какво е тяхното количество и колко вредни са тези или други от тях.

За да се разграничи оригиналът от фалшив, обърнете внимание на следните фактори:

 1. Наличие на оригинални лога, които се съдържат не само върху опаковката, но и върху торбите с масло и подправки, както и върху прикрепената пластмасова лъжица.
 2. Също така обърнете внимание на структурата на пресованата фиде. Тя трябва да бъде хомогенна, без ясно разграничени редове.
 3. Подправките не трябва да се прахообразни, а напротив, да съдържат отделни фрагменти от подправки и зеленчуци.
 4. Ако вермичелито не е задушено за 4-5 минути, тогава силно не се препоръчва да се използва такъв продукт, тъй като Това означава, че са направени груби грешки в технологията на производство.

Заключение

Оттогава е невъзможно да се каже недвусмислено за ползите и вредите на doshirak количеството вредни вещества, съдържащи се в една порция от този продукт, не може да се прилагасериозно увреждане на организма. Въпреки това, не трябва да правите юфка от постоянния компонент на вашето меню, поне защото за нормалното функциониране на тялото ви трябва да ядете разнообразни храни. Бързите юфки могат да бъдат полезни на пътя или в случай на остър недостиг на време за приготвяне на пълноценна храна.