Пресни сокове: употреба, вреда и как да се вземат

За всеки е необходим здравословен начин на живот. Без него е трудно да си представим високо качество на живот, дори и с дълголетието си. Къде тогава да се вземат витамините и микроелементите? Отговорът ще бъде прясно изцедените плодови и зеленчукови сокове. Те могат също така да стимулират до края на деня. Ето защо, спортът е придружен от обилен прием на течности.

Какво е това?

Fresh е напитка, в която няма багрила, консерванти и други химически добавки. Произвежда се по специална технология. Това име се появява в резултат на използването на английската думасвежа . Следователно, пресните сокове в магазините или ресторантите могат да бъдат наричани. Но отново, по-добре да проверите.

Начинът за подобни напитки идва от запад. В Съветския съюз те обикновено пият компот или сода. И след образуването на хората от ОНД трябваше да изпитат сериозни трудности. Това се отрази особено на подготовката и продажбата на напитки. По същество целта на консумацията на естествени продукти е да се почистват токсините и да се изгарят ненужните калории. Тези процеси са невъзможни при липсата на подходяща рамка.

Минерали, витамини, микроелементи се съдържат в плодовете. Ето защо, използването на технология в метода на изстискване на течност под формата на сок ще бъде най-добре да се поддържа тялото в правилната форма.

Ползи

Яжте много плодоведоста проблематично. Но да се пие няколко чаши течност е много по-лесно. Оттук и най-важното предимство на пресните. Една обикновена чаша или чаша държи цялата кошница с консумативи. Особено след абсорбцията на течности в човешкото тяло по-бързо и по-добре. Всеки твърд или мек продукт трябва да се смила. Допълнително време и енергия отива в празна.

Също така има полза от съдържанието на целулоза, зеленчуци или трици. Такива продукти ще струват малко по-високо, а вкусът му може да бъде много различен. Възможни са следните комбинации:

  1. Добавяне на Зелените . Започвайки от копър и завършвайки с мъдрец, всичко носи цял набор от подобрения.
  2. Кълнове или зърнени култури от младо растение . Пшеница, лен, елда ще дадат нови усещания и могат значително да променят вкусовото възприятие.
  3. Пресни с коренови зеленчуци . Всичко от моркови до цвекло се използва по съвет на лекарите.
  4. Трева на дивата природа . Някои растения дори правят мляко. Глухарче, киноа или коприва. Тук е важно да запазите пропорциите и да готвите според популярната рецепта. Както показва практиката, в това отношение всичко е отдавна изчислено и дефинирано.

Тъй като храносмилателната система действа пряко с каквито и да е продукти, важно е да се почиства периодично. Това се случва, когато се консумират големи количества фибри. Но тялото не го асимилира. Но за добри бактерии в червата е от жизненоважно значение. Но останалите не трябва да вкус. Ако добавите зелено, ефектът ще надмине всичкиочаквания.

Нормализиране на вътрешното здраве

Чревната микрофлора засяга състоянието на човека. Нормализацията му е включена в работата на полезни биоорганизми. С правилното хранене те излъчват само полезно. В същото време вредните бактерии гладуват, което значително намалява техния брой. Оттук и още две полезни свойства на пресните сокове.

Първото енамаляване на натоварването на всички системи на тялото . Особено когато трябва да харчите допълнителна енергия за храносмилането. В края на краищата, бактериите могат да извършват почистващи мерки. На пръв поглед това изглежда изключително нереално. Но на практика всичко става много по-ясно. Мнозина дори съветваха да се борят със затлъстяването. Вместо да ядете, консумирайте повече течност с пулпа.

Броят на килокалориите е един и същ и стомахът се пълни по-бързо. Второто свойство е разреждането на кръвта. Повишената телесна температура увеличава съсирването. Следователно временното и дългосрочно увеличаване на холестерола в съдовете се стеснява.

Как да се разбере какъв ефект се постига?

Първите признаци на подобрение се наблюдават след няколко часа. Най-активни съставки за това са червени боровинки, ябълки, праскови, домати, ягоди, лимонови и малинови напитки. Орехи, джинджифил, зеленина са почти два пъти повече. Но банани или киселец напротив. Те могат да бъдат балансирани чрез превишаване на дозата.

Вреди

Основният проблем винаги ще бъдефруктоза . Също така е просто въглерод. сложностправилното определение ще бъде идентифицирането на всички минуси и предимства в диетата. Така с ежедневната консумация на огромно количество протеини и брашно, броят на патогенните микроорганизми се увеличава. Те освобождават само токсини.

Ако рязко увеличите количеството фруктоза, тогава полезната ще бъде изключително малка. Но много вегетарианци обикновено трябва внимателно да консумират пресни сокове. В противен случай може да стане диабет. Освен това, за да се намали количеството на захарта в кръвта без помощта на лекарите ще бъде невъзможно. Решението и за двете ситуации е закупуването на зеленчукови напитки.

Увреждане на зъбния емайл

Тук всичко е безспорно. Киселината в големи количества има увреждащ ефект. Това се отнася повече за плодовете, отколкото за соковете. И особено на сладката маса. Така яденето на портокали или мандарини подобрява и увеличава разрушителните свойства.

Появява се дискомфорт

Газовете или тежестта се образуват в няколко често срещани случая. Всички те се състоят всмесване на прясно изцеден сок с друга храна . Това е комбинация от продукти, които не са в контакт един с друг, и повишена ферментация в храносмилателната система. Важно е да се провери на етапа на покупката. Повишеното съдържание на нитрати и пестициди води до отравяне с всички произтичащи от това последствия.

Правилна употреба

Методът на борбата е съвсем прост. Състои се отнакисване на плодове и зеленчуци за 30 минути в студена вода . След обелване се отреже до основата. Същото важи и за Зелените и други добавки.естествен произход.

Дори на етапа на покупката, трябва внимателно да инспектирате стоките. Ако съставките за бъдещата напитка са твърде големи или много ярки, тогава, най-вероятно, те се допълват с ГМО. Очаквайте много хранителни вещества в този случай не си струва. Храна и сок се смесват със слюнка. Това е признаването и последващото производство на ензими. Затова пийте само в малки глътки.

Заключение

Изготвянето на собствена диета и меню трябва да се следи отблизо. Свежият не вреди на правилния подход. И дори обратното. При хората ще има засилване на всички съдове и артерии. Подобрена памет и много хормонално щастие.

Най-важното предимство е отстраняването на излишната мазнина и токсини с помощта на течност. Ето защо е важно всеки ден да се приемат пресни сокове. Особено, когато има възможност за изработване на диета от лекарите или е необходимо специално внимание за количеството вещества в кръвта.