Ламиниране на миглите - колко полезна и възможна вреда

Маскара е неразделна част от козметичната чанта на всяка жена. Всеки ден момичетата слагат спирала, за да придават изразителни очи и да отварят очите. Въпреки това, има методи, които могат да направят ресничките красиви, без да използвате спирала. Такива методи включват мащабиране, ботоксиране и ламиниране.

Ламиниране на миглите: описание на процедурата

Ламинирането на миглите е процедура за навиване на миглите, по време на коятосе прилага специално ламиниращо съединение върху космите . Композицията подхранва и укрепва ресничките, като ги прави по-дълги и по-изразителни.

Средствата за ламиниране включват такива компоненти като: витамини и минерали, растителни екстракти, кератин и т.н.

Техника на процедурата:

 1. Първо, миглите се обезмасляват и почистват със специален лосион.
 2. Тогава господарят, който прави ламинирането, поставя под очите си специален валяк, на който поставя космите си. Този валяк придава на миглите желания завой. Всички последващи действия ще се извършват върху валяка.
 3. Косъмчетата се грижат внимателно с малка четка.
 4. След това капитанът на5 етапаприлага ламиниране на миглите. След всеки комплекттрябва да изчакате, докато сместа изсъхне (приблизително15-20 минути ).
 5. След 5 приложения, изчакайте, докато съставът изсъхне по космите, и можете да отворите очите си.

По желание може да се нанесе боя под ламиниращия агент - това ще направи миглите още по-ярки и по-изразителни. Процедурата е средно1,5-2 часа .

Ползи и ползи

 • Миглите са наситени с полезни съставки илекуват . Много прибягват до тази процедура, когато е необходимо да възстановите тънките и чупливи косми след дълго натрупване.
 • Появява се красив и упорит завой, погледът става изразен.
 • Оцветяването на миглите става по-голямо и по-тъмно поради тънко оцветяване (дори без използване на багрило). В този случай, сянката възможно най-близо до естествения цвят на косата, и ефектът е много естествено.
 • Съединението за ламиниране подхранва не само миглите, но и космените фоликули и кожата около очите. В резултат на това растежът на миглите се ускорява и кожата е леко хидратирана и загладена.
 • Не е необходимо да се губи време всяка сутрин и вечер при нанасяне и измиване на мастилото.
Основното предимство на ламинирането е, че след процедурата можете временно да забравите използването на спирала. Разбира се, за разлика от удължените, спиралата може да се нанесе върху ламинираните мигли, но това едва ли ще е необходимо - защото ресничките ще изглеждат добре поддържани и привлекателни без нея.

Ефектът от ламинирането продължава1.5-2месец , след което започва бавно да изчезва. Ако не ви харесва ефектът, трябва само да изчакате, докато старите мигли изпаднат, а на тяхно място ще растат нови.

Има ли вреда?

Ламиниране - процедурата е доста безопасна, но има някои странични ефекти и ограничения:

 • Хранителният състав може да причини алергична реакция- сърбеж, парене, подуване, разкъсване. Поради тази причина не се препоръчва ламиниране на бременни жени, тъй като през този период тялото е податливо на различни вещества и може да даде непредсказуема реакция.
 • Ако сместа за ламиниране е евтина и е изработена от неестествени компоненти, тя можеда увреди очите и миглите . Преди сесията се препоръчва внимателно да се прочете съставът на сместа - трябва да съдържа само натурални съставки (витамини, минерални комплекси, кератин, екстракти от растения).
 • Учителят може да огъне много ресничките по време на процедурата, което води донеестествено и грозно огъване . Най-често такива грешки се правят от неопитни майстори.
 • Ако има инфекциозни и възпалителни заболявания на очите и областите около тях, не могат да се извършват никакви манипулации. Първо трябва да излекувате патологията до края.
 • Също така е невъзможно да се извършва ламиниране, ако в рамките на шест месеца преди процедурата хирургичните интервенции се прехвърлят върху очите и областта около тях. Процедурата може да предизвика усложнения и възпалителни инфекциозни заболявания.
 • Когато космите започнат да растат, те придобиват обичайния обем и се огъват. Поради това, ресничките изглеждат неподредени и не много красиви, тъй като една от тях е обемна и красиво извита, а другата е почти права и тънка.

Съвети

Изборът на капитан трябва да се подхожда отговорно. По-добре е да се избередоказан и опитен майстор , който провежда процедури в кабината, а не у дома. Също така, капитанът трябва да има сертификат, че е преминал курса на ламиниране.

Към днешна дата можете да си купите ламиниращ микс и да извършите процедурата у дома. Въпреки това, в този случай, можете да получите помия ефект, така че е по-добре да посетите салона.

За да могат ламинираните ресници да останат красиви и грациозни по-дълго, трябва да знаете някои правила за грижите им:

 1. През деня след сесията е невъзможно да се намокри или докосне очите. Ако трябва да махнете грима, препоръчва се да го направитес мицелна вода , с леки движения и с помощта на памучен тампон. Cilia трябва да се опита да не нарани.
 2. Също така в деня след сесията не можете да посетите сауната, банята, басейна.
 3. Ако искате да приготвите миглите си с спирала, по-добре е да използвате хипоалергенна и непромокаема козметика. Това ще предотврати ненужното триене и разтягане на кожата.
 4. След ламинирането е невъзможно да се спи в възглавница, както и след натрупване. Това може да доведе до набръчкване и крехки косъмчета.

Процедурата по ламиниране не може да се извърши с удължени мигли!С цилиарноламинирането може да отвори очите ви и да ги погледне, да ги направи по-живи и красиви. Освен това процедурата помага за подхранването на космите с полезни вещества и ги прави по-здрави. Но преди сесията трябва внимателно да прочетете противопоказанията и в никакъв случай да не ламинирате с очни инфекции и възпаления.