Ламиниране на косата: ползи и възможна вреда

В съвременния свят всички момичета мечтаят за красива и здрава коса. Косата ни е подложена на негативни ефекти: различни електрически уреди, които ни помагат да спестим време; студен и топъл сезон; химически средства. Ето защо, за да се запази здравето и красотата на косата, трябва да се използват ефективни методи за защита. И един от тези методи е ламинирането на косата.

Какво е това

Ламинирането е метод за възстановяване, който придава на косата здрав вид, блясък и гладкост, като използва специални вещества. Тези вещества покриват косата с невидим филм, който служи като защитна бариера срещу вредното въздействие на външната среда.

Ползите от ламинирането

\ t

Всички методи на оползотворяване имат както положителни, така и отрицателни свойства.

Положителните свойства включват:

 • Веществото, което се прилага директно върху космите, не съдържа химически елементи, които влияят неблагоприятно на качеството на косата.
 • Съставът предпазва състава на косатаот ефектите на факторите на околната среда . Тези фактори включват: замръзване или топлина; вещества, които се съдържат в козметиката (спрейове за коса, пяна и др.); повреди, които могат да причинят електрически уреди (сешоар, ютия за коса). същоЛаминирането се препоръчва да се използва при боядисване. Както ламинирането спомага за запазване на желания цвят.
 • Тази процедурапредотвратява напречното сечение и крехкостта на косата . Това се дължи на факта, че кератиновото покритие се нанася върху космите, което ги предпазва от счупване. Поради факта, че не запазваме здравето на косата, те започват да се разделят на краищата. Тези области стават слаби и възникват проблеми. От своя страна веществата, които се нанасят по време на ламинирането, изпълват структурата на косата отвътре.
 • Ламиниранетоспомага за увеличаване на обема на прическата , с около 15%. Това се дължи на факта, че веществата увеличават дебелината на всяка коса. В допълнение, тази процедура им дава блясък и красив естествен цвят, без да увреждат здравето, в сравнение с конвенционалните бои.
 • Благодарение на тази процедура прическата става обемнаблестяща и буйна . По време на ламинирането е невъзможно да се напълнят космите с веществото повече от необходимото, тъй като космите абсорбират колкото им трябва.
 • Ако преди процедурата сте използвали такова защитно оборудване като: балсами, маски, масла, тогава ламинирането ще фиксира терапевтичния ефект още по-добре.

Щети от тази процедура

И така, каква е отрицателната страна на тази козметична процедура?

  Цената на този метод е доста висока и винаги съществува висок риск да се стигне до майстор, който само учи или нее непрофесионален . В този случай може да не подобрите здравето си.главата на косата и обратно.
 • При прилагане на защитен филмдишането на космите става трудно . И те, като всяка жива структура, задължително се нуждаят от кислород.
 • Поради факта, че ламиниращото вещество запълва празните места в структурата на косата, косата става доста тежка, в резултат на което те могат да бъдат склонни към загуба.
 • Ламинирането не се появява веднага, а самослед няколко повторения на процедурата . Веднага след прилагане на процедурата, можете да видите, но не и значително количество коса.
 • Този вид процедура следва да се прилага само за онези, които имат действително повредена структура. Тъй като при здрава и добре поддържана коса ефектът едва ли ще бъде забелязан.
 • Филмът, който покрива косата , нарушава водния баланс . Влагата, която е необходима за храненето на клетките, се взема от външната среда. Поради филма, водата няма да попадне в тъканите, в резултат на което те ще бъдат сухи и дехидратирани. Също така, метаболитните процеси могат да бъдат нарушени, косата може да стане тъпа, крехка и бавно да расте.
 • Много момичета след ламиниране забелязваттежка загуба на коса . Това може да се обясни с факта, че когато се прилага защитен филм, всяка коса се увеличава в обем и става много по-тежка. Това натоварване се прехвърля върху космения фоликул, в резултат на което косата започва да пада.

Съвети за грижа за косата след прилагане

С цел ламиниране, за да се възползвате от косата ви, която се нуждаетеследвайте тези съвети за грижа:

 1. Измиването на защитния филм(ако не сте получили очаквания ефект) няма да работи, следователно е необходимо да се запази неговата цялост. Не се препоръчва да миете косата си за няколко дни и да използвате различни електрически уреди (сешоар, маша). След нанасянето на ламинирането е необходимо да се изберат нежни шампоани, а също така да не се използват лакове и пяни.
 2. Необходимо е да се откажеш от рисуването, докатоефектът на възстановяванеприключи, тъй като боята няма да залепне.
 3. След ламинирането не се препоръчва използването на маски, балсами, балсами, тъй като те съдържат алкохол и киселина.
 4. Ако все пак решите, че трябва да изплакнете косата си с изплакване, тогава проверете дали не съдържа алкохол и киселина. Необходимо е да вземете изплаквания, които включват козметично масло.
 5. Тази процедура не трябва да се извършва често . Необходимо е да се даде почивка на косата, за да се възстанови дишането и водния баланс. Ламинирането може да се използва на интервали от 2-3 месеца.

Заключения

В заключение може да се отбележи, че този вид възстановяване е съвсем модерен и ефективен. Косата наистина се нуждае от специални грижи, тъй като най-вероятно всяко момиче им причинява вреда.

Този метод съдържа както положителни, така и отрицателни страни. Необходимо е внимателно да ги проучите и да направите правилния избор.нуждаете се от такава реставрация или косата е толкова здрава и красива. Препоръчва се също да се следват съветите, които бяха представени по-рано, тъй като те ще помогнат за постигане на по-голям ефект от ламинирането.