Въздушен йонизатор за апартамента - ползите и вредите

Отдавна е известно, че през годините състоянието на околната среда и на въздуха като цяло не се променя по добър начин. Това несъмнено се дължи на факта, че все повече предприятия и машини, които влошават екологичната ситуация.

За да се намали това негативно въздействие върху хората, специалистите създадоха специално оборудване, чието използване днес поставя много въпроси. За да разберете, трябва да закупите това устройство или не, важно е да знаете за всичките му положителни и отрицателни характеристики.

Какво представлява йонизаторът на въздуха

Понастоящем вече не е трудно да се определи дори без специални устройства, чевъздухът извън града е много по-чист и по-свеж, отколкото в градската среда . Чистият въздух има благоприятен ефект върху хората: дишането се подобрява, има активно насищане на тялото с кислород. Факт е, че молекулите на чистия въздух най-вече съдържат частици, които се състоят от положителен или отрицателен заряд. Тези частици са необходими на хората, тъй като те допринасят за добрата работа на тялото.

Напоследък ситуацията с йонизацията на въздуха се е променила значително в по-лошо положение. Този проблем е допринесъл за масовото използване в дома на електротехниката, колите, увеличаването на брояпредприятия и т.н. Следователно в градовете, където има активен проблем с йонизацията на въздуха, просто е невъзможно без устройство - въздушен йонизатор. Това устройство ни позволява изкуствено да произвеждаме много заредените частици, от които се нуждаем.

В естествената среда йонизацията на въздуха се извършва с използване на радиация от космоса и светлинни изхвърляния на електричество, които спомагат за образуването на аероиони. Това се случва по следния план: кислородните молекули събират електрони, които по-късно имат отрицателен заряд. Ако аероиони с отрицателно заредени електрони предизвикват повишена биологична активност, това допринася за активното обогатяване с кислород.

По правилов един апартамент концентрацията на необходимите йони е десет пъти по-малка от нормата , което може да има лошо въздействие върху здравето, способността за работа и общото състояние на човешкото тяло като цяло. За да се подобри нивото на въздушните йони, е необходимо да се използва въздушен йонизатор в апартамента.

Това устройство, което изкуствено обогатява околната среда с заразени частици, може да повлияе както на тялото, така и на зле. Всичко ще зависи от силата на този уред и концентрацията на аероионите, които получаваме в резултат на нейната работа в бъдеще.

Човешки ползи от използването на йонизатор

Поради факта, че кислородът е богат на йони, той може да повлияе на човешкото тяло по различни начини. Нашата кожа,която е обогатена с този кислород, променя болката и тактилната чувствителност. Много често това има положителен ефект, тъй като този процес предотвратява появата на някои различни кожни заболявания, като:

 • Акне.
 • Акне.
 • Екзема.
 • Псориазис.
Друг положителен момент е, че йонизаторътподпомага благоприятния растеж на косата , което е много добро за хора, които са изправени пред проблем като плешивост или активна загуба на коса.

Също така това електрическо устройствоима добър ефект върху централната нервна система , като има положителен ефект върху метаболитния процес.

След като влезете в тялото през нашите дихателни пътища, йонизираният кислород увеличава газовия обмен в белите дробове и тонизира централната нервна система. Такъв кислород позволява на тялото да се очисти и понякога намалява възможността за различни алергични реакции.

Препоръчва се устройството за въздух в апартамента да се използва за хора, които страдат от хипертония, нарушена циркулация на кръвта, астма или други различни заболявания, свързани с нервната система.

Няколко фактора, които правят въздушния йонизатор полезен за хората:

 • Подобрява имунната система на човешкото тяло.
 • Подобрява апетита.
 • Той има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система на организма.
 • Помага в борбата срещу безсънието.
 • Увеличаванепроизводителност.
 • Забавя стареенето на кожата.
 • Помага бързо да се отървете от изгаряния, рани и ожулвания.
 • Добро предотвратяване на алергиите.
 • Намалява появата на болести на фона на възпалителни процеси в горните дихателни пътища.
 • Предотвратява появата на определени вируси и инфекциозни заболявания.
 • Премахва опасните емисии на електрически уреди.

Уредът има добро въздействие върху здравето, независимо от възрастта, но е препоръчително това устройство да се използва за деца на възраст от една година. Това е особено важно за хора, които са намалили имунитета, дължащ се на свързани с възрастта промени или период на простудни заболявания.

Щети, които могат да бъдат причинени от използването на инструмента

Освен добрите характеристики, йонизаторът на въздуха, когато се използва в апартамент, има няколко отрицателни точки. Но, за да разберат напълно това устройство, е необходимо да се разгледат всички плюсове и минуси, за да се избегнат негативните последици.

Моменти, които трябва да се вземат предвид при използването на този уред в апартамент:

 • Необходимо е навременното почистване на апарата . Много йонизатори са филтри, които трябва да бъдат почистени, но поради факта, че не е много лесно да се направи, може да се нуждаете от помощта на експерти, а това води до малка сума пари.
 • Докато се използва устройството във въздуха, концентрацията на отделения озонможе да бъде превишена , което може да доведе до риск от катаралензаболявания. За да избегнете това, трябва само да контролирате производството на озон и това води до неприятности.
 • Забранено е използването на устройството на хора, които имат рак.

Препоръки, които следва да ръководят избора на йонизатор

При избора на въздушен йонизатор за апартамент е необходимо да се обърне внимание не само на вида и принципа на работа, но и да се вземат предвид всички характеристики на това устройство. Специално внимание следва да се обърне на следните характеристики:

 1. Инструкциите трябва да посочват максималния и минималния брой произведени йони,не повече от 50 000 йона .
 2. Сертификатите или друга документация, която потвърждава автентичността и качеството на йонизатора, трябва винаги да са на разположение за това устройство.
 3. Трябва да се посочи и минималната емисия на озон или нейното отсъствие, като тяне трябва да е по-висока от 0,1 mg /m3.
 4. Параметрите на уреда трябва да се изчисляват върху площта на помещението, в което йонизаторът ще стои.

Трябва да се спазват всички необходими правила при избора на оборудване, за да се намалят рисковете от отрицателен ефект на йонизатора на въздуха върху хората.