Вибрационна платформа за загуба на тегло - ползите и възможните вреди

В ерата на бързия напредък и най-новите технологии на пазара се появяват все повече и повече чудотворни иновации. А спортната индустрия не е изключение. Сега, повече от всякога, на върха на популярността на здравословния начин на живот и фитнес. И това не е просто модерно, но също така и уместно поради "заседналия" начин на живот, който преобладава в нашето общество. Всеки от нас мечтае за идеално тяло без допълнителни разходи. И учените и разработчиците на изследователски университети по света работят върху него всеки ден, предлагайки ни всички нови устройства и приспособления. А виброплатформата е една от тях.

Този симулатор се основава на развитието на съветски професорВладимир Назаров , който използва циклични вибрации и тренировки с вибрации, за да подготви астронавтите за дълъг престой в космическите станции. В бъдеще тази техника се използва за обучение на спортисти. Тя успешно замени цял набор от силови упражнения във фитнеса.

Какво е това?

Днес биомеханичната платформа за вибрации е симулатор под формата на гумирана основа и малък контролен панел. С помощта на движението тя създава вълновите вибрации в тялото при честота от 25-50 Hz , което води до рефлексно свиване на мускулите 25-50 пъти в секунда. Поради това, както обещават производителите, един урок в него лесно ще замени двучасовата тренировка в залата. В резултат ще се увеличииздръжливост и сила, да се доближите до желаните параметри, както и да коригирате притока на кръв.

Съществуват следните видове:

 1. За дома . Компактен модел, предназначен за потребители с максимално теглодо 150 kg.Включени са: ленти и дюзи за основния режим на масаж. Тя засяга човешкото тяло чрез краката.
 2. Професионален . Рафта с перила е доста тежка, което позволява на хора с теглодо 250 kg да работят върху нея . Той има допълнителни функции, например програмата за личен треньор - изборът на индивидуален набор от упражнения и препоръки за правилно прилагане.
 3. Ново за пазара - устройство със системаAirsuspension , въздушно окачване, което прави разклащането по-меко и безопасно за хората.

Опорна въздушна възглавница

Ползи за здравето

Показания за употреба - заболявания и наранявания на опорно-двигателния апарат, нарушения и последици от увреждания на нервната система, сърдечни заболявания, гинекологични проблеми, умора, нарушения на съня.

През 2006 г. лекари от медицинска институцияMedifitreha(Германия) изучават ефекта от вибрациите чрез платформа върху хора с нарушени двигателни функции. В продължение на 12 месеца те са подложени на лечение в комбинация с други методи. В края на всеки курс, участниците повишиха силата си и двигателната активност. В края на проучването много от тях успяха да се изкачат и дори да се разхождат сами.

И от 2008 г. насам, вруската медицинаУниверситет. Виброплатформа Пироговсе използва в рехабилитационната терапия на деца с церебрална парализа. Пациентите отбелязват увеличение на дължината на стъпката и скоростта на ходене, облекчение на походката, особено веднага след тренировка.

По този начин благодарение на положителните резултати от проучванията, по време на които е доказана ефективността на платформата, симулаторът получи добра обратна връзка от лекарите.

По време на вибрациитеоколо 100% от мускулните влакна са включени , докато при лек товарса включени до 40% . С помощта на класове можете:

 • Отслабнете, намалете дела на мастната тъкан и създайте лифтинг ефект.
 • Ускорете кръвообращението.
 • Стабилизиране на нервната система - подобрява проводимостта на клетките, намалява болката при неврастения.
 • За стимулиране на работата на червата - повишаване на метаболизма без натрупване на млечна киселина.
 • Укрепване на гръбначния стълб поради развитието на еластичността на междупрешленните дискове.
 • Подобряване на общото благосъстояние и укрепване на имунитета.

Апаратътоптимално разпределя натоварването върху части от тялото . Човек не се чувства уморен, дори упражнява часове. Но не трябва да забравяме, че оборудването има редица противопоказания, за които не се препоръчва употребата му.

Вредна за здравето

Подходът към използването на виброплатформа трябва да бъде претеглен, както всеки друг симулатор, той да има ограничения. Преди да започнете, препоръчваме да се консултирате със специалист.

Противопоказания ще бъдат:

 • Всички остри и кризисни условия.
 • Хронични системни заболявания на артериите на крайниците.
 • Тялото има пейсмейкър, импланти, игли или спирала.
 • Тромбоза.
 • Увреждане на меките тъкани с патология.
 • Остеопороза.
 • Възпалителни процеси.
 • Наличие на тумори.
 • Мигрена.
 • Високо кръвно налягане.
 • Индивидуална непоносимост и общи противопоказания за физиотерапия.

Необходимо е също да се помни, че поради принципа на вълновите вибрации не може да се тренира всеки ден. Това ще доведе до нарушаване на работата на отделните органи и системите на тялото.

Но с разумен подход обучението ще помогне за постигане на положителна динамика в силата, издръжливостта и скоростта.

Специфика на професиите

 1. За да постигнете ефект от практикуването, а не да нараните себе си,не забравяйте да прочетете инструкциите .
 2. Необходимо е да се започне с подгряване- това е важен етап от всяко обучение.
 3. Преди да започнете да извършвате упражнения на платформата, ги обработвайте на пода.
 4. Първото обучение трябва да продължи не повече от десет минути, след което постепенно да се увеличи времето.
 5. Научете се правилно да стоите на устройството , така че амплитудата на колебанията да е минимална.
 6. Извършете набор от упражнения, за начало, задържайте се в поза за30 секунди , не повече.

Ако по време на тренировките да следвате принципа на разумността, да упражнявате не повече от три пъти седмично, да се храните правилно, можете да постигнете желания ефект без да навредите наздраве.

Ползите от виброплатформа са очевидни. Мултифункционалното устройство помага да се коригира фигура, да се поддържа спортна форма, да се решават различни медицински и физиологични проблеми. Но не забравяйте, че без усилия и проявление на волята целта не се постига. Ето защо, можете да закупите или отличен инструмент за постигане на идеалните параметри, или скъп масажор, или просто друг колектор за прах.