Бирена мая: ползите и вредите

Има много начини да се помогне на тялото да подобри имунитета, да се преодолеят различни заболявания и да се поддържа тялото в добра форма.

Сред тези методи могат да се разграничат консумацията на хранителни добавки. Сега сред най-ефективните добавки са бирена мая с различни форми на освобождаване.

Пивни дрожди като хранителна добавка

Преди известно време обикновената бира се считаше за един от най-ефективните лекарства. Въпреки това от наше време беше разкрито отрицателното въздействие на тази напитка върху организма, поради различните синтетични вещества, използвани в препарата. Но използването на бирени дрожди продължава да се потвърждава.

Сега таблетките, съдържащи тази добавка, са широко разпространени, малко по-малкосух прах . Като правило, те допълнително съдържат никакви микроелементи или редица витамини и други вещества, които имат още по-положителни ефекти върху организма.

Положителният ефект на пивоварната мая върху тялото

Как точно тази биологично активна добавка помага на тялото?

 • Витамините в състава на лекарството допринасят зафункционирането на PNS и CNS , \ tрегенерация на клетките, подобрено зрение, както и предотвратяване на ранното стареене, появата на болестта на Паркинсон. В допълнение, тези вещества са в състояние да изравнят количеството на различните витамини в организма с витаминен дефицит и недостиг на витамин.
 • Бирената маяспомага за установяването на храносмилането и метаболитния процес . Какво е важно, това действие се извършва в две посоки: приемането на добавката насърчава загубата на тегло, ако е прекомерно, а в случай на липса на тегло, дрождите помагат за попълването му.
 • Наличието на калций, калий, натрий, желязо, фосфор и много други микроелементи имазасилващ ефект върху костите, краката, косата . Също така, тези вещества помагат да се справят с неприятните симптоми на дерматит, екзема, фурункулоза, псориазис, акне и др.
 • Тази хранителна добавкаблагоприятно влияе върху физическото и емоционалното благополучие на човек . По време на употребата на дрождеви лекарства, по-лесно се толерират сериозни психически и физически натоварвания. След спортни упражнения, както и анемия, силата се възстановява по-бързо. В периода на депресия, стресови ситуации, с чести промени в настроението, елементите на лекарството произвеждат лек седативен ефект.
 • Тъй като компонентите, съдържащи се в бирените дрожди, са лесно разтворими и не се задържат в тялото по-дълго от необходимото, те същопомагат за пречистването и отстраняването на токсични вещества .
 • За вегетарианците употребата на това лекарство е от особено значение, тъй като тази добавка съдържа в негосъставна фолиева киселина , чийто основен източник е месото.
 • Добавките от дрожди са просто необходими за тези, които страдат от заболявания на сърцето, стомаха, червата и нервната система.
 • В случай на нараняване или увреждане на кожата, костите, ставите, лекарства, съдържащи бирена мая в състава, насърчават бързото възстановяване на клетките и заздравяването на раните.

Отрицателни аспекти на пиенето на бирени дрожди

Всяко лекарство има своите недостатъци. Пивоварната мая е противопоказана:

 • Деца до три години. Жените, бременни и кърмещи, могат да приемат тази биологична добавка, но само след предварителна консултация с лекар.
 • Хора, страдащи от гъбични инфекции.
 • За тези, които имат бъбречна недостатъчност, дисбактериоза, подагра, увреждане на ретината.
 • С индивидуална нетърпимост.

Продължителната употреба на лекарството води до:

 • Сърбеж, алергични реакции, оток, повръщане, диария.
 • Поражението на гъбичните заболявания, които не само са трудни за излекуване, но и вероятно се връщат по всяко време (особено при възобновяване на употребата на лекарството). При жените това най-често се проявява под формата на млечница.
 • Нарушаване на микрофлората (особено при приемане на живи дрожди) и дисбиоза.
 • Прекъсване на действието на някои лекарства.
 • Намаляването на съдържанието на витамин В1 в организма (в случаите на едновременна употреба на това лекарство с голямо количество алкохол, диуретично \ tлекарства, орални контрацептиви).

Как да се ядат дрожди, без да се уврежда тялото?

Не е много трудно да се определи необходимата сума и период на приемане на тази добавка. Най-лесният начин да направите това с лекарства под формата на освобождаване под формата на таблетки. Въпреки това, съществуват няколко разлики в правилата за получаване на живи дрожди. Като правило, те се разреждат с всякаква течност в съотношениеот 1 супена лъжица на 100-200 мл . Всяка форма на лекарството се приема половин час преди хранене три пъти на ден. Единичната доза се определя в съответствие с възрастовите ограничения.

В някои случаи системата на използване се съгласува с лекаря, по-специално при наличие на каквато и да е болест. Някои случаи изискват допълнителни компоненти, например при болезнени стомашни заболявания (болки, спазми), препоръчва се маята да се разрежда с вода, като се добавя малко джинджифил; при продължително безсъние трябва да се вземат живи дрожди с мляко и смлян кардамон.

Избирайки хранителна добавка с допълнително съдържание на микроелементи, трябва да се съсредоточите върху основната цел (превенция, лечение на заболяването). Така че страдащите от анемия трябва да обръщат внимание на лекарства с желязо; тези, които често са изложени на нервни сривове и емоционални изблици, ще бъдат подпомогнати от добавка на дрожди с йод, която също укрепва имунната система.

Курсът на прием не трябва да надвишава30 дни , освен това е необходимо да се вземе почивка от 1-3 месеца преди повторно приеманемедикаменти.

Хората, които искат да подобрят външния си вид, първо трябва да вземат под внимание полезните качества на маските на базата на бирена мая за лицето и косата.

Като цяло, когато става дума за бирена мая, едва ли може да се идентифицират много отрицателни черти. Инструментът е доста ефективен, както като хранителна добавка, така и като част от козметични маски. Друго голямо предимство е наличието на лекарството, както и изключително прост режим. Заслужава си да си припомним противопоказанията и необходимостта да се направи прекъсване между техниките.