Bee submor: полза, вреда и как да се вземат

По всяко време пчелите са били от голяма полза за човечеството. Неумолимите работници произвеждат от сока от цветя гъста и сладка субстанция, наречена мед. Този деликатес има благоприятен ефект върху човешкото здраве, затова се използва широко в традиционната медицина. Има обаче друг пчелен продукт с лечебни свойства. Става дума за пчелна подводница.

Как се наричат ​​пчелни колонии?

Набор от мъртви пчели се нарича пчелен подмор . През пролетта, пчеларите чисти кошери. По време на почистването от къщите се отстраняват мъртви летящи насекоми. Те се опитват да използват насекоми, които са умрели естествено в подмора. Продължителността на живота на една пчела варираот един до девет месеца . В същото време зимните пчели живеят по-дълго от летните. Има два вида подводници: пролет-лято и зима.

Понякога събирането на под-картина се извършва по изкуствен начин. Извършва се лечение с апитоксин. В друг случай насекомите умишлено остават без храна в продължение на десет дни. Пчеларите използват втория метод изключително рядко.

Ползи от веществото

\ t

Мъртви пчели -истински склад за съвременната медицина . Мъртвите насекоми съдържат такива микроелементи като меланин, мазнини, пчелно млечице, цветен прашец, хитин, отрова и диетични фибри. Като част отОрганични продукти, витамини и други лечебни вещества се намират в пчелния продукт. Всеки микроелемент, съдържащ се в мъртва пчела, носи определени ползи за човешкия организъм:

 • Хитиновото покритие . Някои елементи на обвивката (например хепариноиди) подобряват състоянието на съдовете, стабилизират кръвното налягане. Хепарин инхибира възпалението. Препарати, базирани на хепарин, се препоръчват при пациенти, страдащи от заболявания на черния дроб, бъбреците, в нарушение на микроциркулацията и патологията на кръвта.
 • Меланинима положителен ефект върху храносмилателната система. Подобрява състоянието на микрофлората. Използва се като атаксично средство за отравяне. Меланинът премахва интоксикацията, отстранява от човешкото тяло соли на тежки метали и радионуклиди.
 • Мазнини . Микроелементът е наситен с растителни стероли. Липсата на стирени позволява на хората с диабет да го използват. Мазнините от насекоми се абсорбират лесно от организма и не повишават нивата на кръвната захар.
 • Хитозанътзаедно с меланина допринася за разграждането на мазнините. Намалете холестерола в кръвта. Ето защо, pcheloprodukt препоръчва използването за атеросклероза и затлъстяване.
 • Специална отвара от пчелната възвишена ще помогне да се отървете от наднорменото тегло. Бульонът трябва да се вземе вътре преди хранене, една супена лъжица не повече от три пъти на ден. Прекомерната употреба на народен наркотик може да доведе до отравяне или каузатежки алергии.
 • Пчелни влакна . Те очистват организма от вредни токсини и токсини. Отстранете излишния холестерол в кръвта. Премахват се антибиотици, соли, пестициди, пикочна киселина и увредени клетки, алкохол и всички видове пестициди. Подобряване на работата на стомашно-чревния тракт.
 • Пчелна отрова . Използва се в народната медицина в продължение на 5 хиляди години. Мощна упойка. Притежава лечебни и противовъзпалителни свойства. Използва се като алтернатива при лечението на диабет, черния дроб, бъбреците, панкреаса или психичните разстройства. Външната употреба на отрова е важна за артрита
Народните средства и лекарствените препарати на базата на пчелна подводница са ефективни при заболявания на сърдечно-съдовата система, заболявания на кожата. Използва се за лечение на назофаринкса, дихателната система, мускулно-скелетната система, стомашно-чревния тракт, пикочната система (предимно мъже), очните органи, бъбреците и черния дроб.

Пчелният продукт се използва активно в козметологията. Подобрява растежа и външния вид на косата. Кремовете с пчелни продукти премахват бръчките, възстановяват еластичността на кожата.

Нараняване на пчелите

Въпреки богатия състав на микронутриентите, субмор може да повлияе отрицателно на човешкото здраве. Продуктът не се препоръчва да се използват следните групи хора:

 • Пациенти, страдащи отбъбречна или чернодробна недостатъчност .
 • Бременни икърмещи жени . През този период женското тяло е най-уязвимо. Затова, за да се избегнат усложнения, по-добре е да се въздържат от пчелните подводници.
 • При остри сърдечно-съдови заболявания и психични заболявания.
 • Пациенти, които са алергични към хитин или прах.
 • Хората сповишават съдовата пропускливост , пациентите с левкемия и кървене. Хепарин, съдържащ се в тялото на насекомото, забавя процеса на съсирване на кръвта.
 • При тумори с лошо качество.

Разумно е да се консултирате с Вашия лекар преди консумация на пчелен дроб за медицински или козметични цели. Този съвет се отнася преди всичко до хора, страдащи от хронични заболявания.

Методи за използване на пчелен продукт

\ t

Методите за използване на пчелен продукт зависят от целта на неговото използване. Podmore активно се използва в различни интерпретации. Например, като мехлем или алкохолна тинктура.

Мехлемът Bee Podmorе ефективен за външна употреба. Рецептата за нейното създаване е проста: една супена лъжица се удря с100 мл вазелин . Хомогенната маса помага при кожни заболявания, както и болки в ставите или гръбначния стълб. Срокът на годност на маз е не повече от три месеца. Дебела топка от подводни чисти движения, разпределени по засегнатата кожа.

Тинктура . Най-популярната алкохолна тинктура. Една супена лъжица порем се налива с 60 градусов алкохол (200 ml). В продължение на три седмици сместа се влива.Използването на тинктура е допустимо при туберкулоза, повишен холестерол и чернодробни заболявания. Методът на употреба е следният: определен брой капки (половината от възрастта на пациента) трябва да се приема веднъж дневно. Пчелната тинктура се съхранява до една година. Можете също да си купите готови тинктура в аптеката.

Пчелният примор е полезен и изпитан във времето продукт, който може безопасно да се използва за терапевтични и козметични цели.