Beaver Beaver: Ползи и вреда за човешкото тяло

На територията на Русия има голям брой полезни ресурси. Най-ценните от тях са потокът бобър. Използва се в традиционната медицина.

Какво е това?

За приготвяне на екстракта и тинктурата от бобровата струя се използват сдвоени жлези на боброва ендокринна секреция. Те са в индивиди и жени и мъже.

Някои експерти са на мнение, че полезността на потока бобър е особено засилена по време на колоезденето (чифтосването).

За да получите поток от бобри е много трудно. Има много трудности. Необходимо е внимателно да се проучи района, където живеят животните. Най-трудното е да се стигне до мястото им на пребиваване.

За получаване на информация се нуждаете не само от местоположението на струята в тялото на животното. Важно е да се спазват правилно технологичните заготовки.

Ако смъртта на животно се случи в мъка или органите не се изтеглят от трупа за дълго време, качеството на струята ще бъде лошо.

По-добре би било смъртта да е бърза. Животните нямат време да разберат какво се случва. При такива обстоятелства се получават най-ценните продукти. Ендокринните жлези бързо се отстраняват от тялото и се почистват от гънки на мазнини и мазнини. Самият бобров поток еестествен антисептик и антибиотици . Свежестта на жлезата продължава дълго време. Но ако не се почиства навреме, месото ще се развали и ще започне да даванеприятна миризма.

След пречистване на органите, те се изсушават дълго време. Те могат да бъдат изсушени в прахообразна форма или като тинктура.

Ползи

Потокът бобър не може да се нарече лекарствен препарат. Често се използва за създаване на хранителни добавки.

 • Полезността на такива естествени компоненти е обоснована от учени от Томск. Те провеждат многократни експерименти. В хода се оказа, че вероятността от смърт при мишки, заразени с лъчева болест, е намалена с почти една трета.
 • Също така успяха да установят, че потокът бобър помага на човешкото тялода се справи с тежките онкологични заболявания . В допълнение, повече от 50 вида други заболявания. В състава има много салицилова киселина. Следователно в медицинските източници често се нарича ефективен естествен антисептик. Поради тази причина тя често се лекува с абсцеси на дермата.
 • Също така потокът бобър се използва за парализа след удари. Справя се със заболявания на сърдечно-съдовата система.
 • Той ще помогне за подуване и ще намали болката, ако имате разширени вени. Стените на кръвоносните съдове се уплътняват. Но не използвайте потока бобър за лечение на туберкулоза. Преди да го приемете, трябва да се консултирате с лекар.
 • След получаване на струята бобървсички образувани кръвни съсиреци се разтварят , чувствителността към болка намалява. Всички подуване и възпаление изчезват. Помага при лечение на заболявания на дихателната система, остри респираторни вирусни инфекции, простудни заболявания, отити и др.
 • Бобърът същопомага при заболявания на отделителната система .Излекува женските гинекологични заболявания. Те включват възпаление на гениталните жлези, кисти, млечница.
 • За мъжете това ще бъде задължително при импотентност или простатит. То също има добър ефект върху репродуктивната система . Ерекция, желание за сексуален контакт се издига. В същото време налягането остава нормално. Има много кремове и мехлеми с екстракти от потока бобър. Те помагат за лечение на рани по кожата, леки наранявания. Възпалението и болката на кожата изчезват. Също така, мехлемът ще помогне за разтягане на мускулите, радикулит и др.
 • Потокът бобър подобрява имунитета на организма . Тонът става по-добър. Цялостното здраве се нормализира. Ето защо, продукти с бобър поток, закупени или направени у дома, помагат за поддържане на здравето и младежта. Но не го използвайте често за по-сериозни заболявания. Това може да доведе до разрушителни процеси.

Вреди

Здравият поток на бобрите няма да навреди. Но има противопоказания, които, ако бъдат пренебрегнати, могат да причинят големи щети на тялото. Преди това имаше спорове относно възрастта, в която се допуска употребата на естествен антисептик. Експертите стигнаха до заключението, че децата под 12-годишна възраст, при липса на противопоказания, са възможни. Сега има спорове дали е възможно за бебета.

В периода от 0-3 години имунната система едва започва своето развитие. Ето защо, да се използва в тази възраст бобър поток не се препоръчва. Възстановителните и защитни свойства на естествения антисептик могат да се образуват неправилно.организъм. Също така, жена по време на кърмене не може да пие потокът бобър. Полезните свойства на течността могат да попаднат в тялото на детето и да повлияят неблагоприятно на общото състояние.

Освен това тинктурата не може да се пие:

 • Ако по някаква причина лично не носите бобровата струя, не се насилвайте.
 • По време на бременност.
 • С прекомерна употреба на алкохол.
Гледайте внимателно онези лекарства, които използвате и взаимодействието им с потока бобър. Някои комбинации могат да повлияят неблагоприятно на организма. Алкохолът не трябва да се изключва само. Съществуват редица лекарства, които са строго забранени да се комбинират с потока бобър. Това се дължи на факта, че в тинктурата има алкохол. И ако наистина имате нужда, просто направете тинктура на водна основа.
Най-често се използва точнопод формата на тинктура . Но тя може да влезе в тялото под формата на прах. Децата да използват поток от бобри на такава структура е забранено. Има твърде много концентрация на хранителни вещества. Тя може да повлияе зле на тялото. Възрастните също трябва да бъдат предупредени, когато консумират такъв прах. Важно е да не се превишава дозата.

Съвети и как да го използвате

Потокът бобър може да се използва както като тинктура, така и като препарат.

Време на употреба, дозировка въз основа на вида на заболяването, общото състояние на организма:

 1. Ако пиете само за повишаване на имунитета, имате нужда от 20 мл на ден. Необходимо е да се пие навреме и след хранене. Измийтечиста вода.
 2. За предпазване от студ, 15 ml.
 3. За болести при жени гинекологични около 60 ml дневно.
 4. При повишено или понижено налягане 10 ml.

Потокът бобър е полезен за тялото. Помага за справяне с много заболявания. Може да се използва за превантивни цели.