Капки за очи Taufon: ползи и вреди за тялото

Непрекъснатото развитие на съвременните технологии и подобряването на условията на труд значително увеличиха тежестта върху човешките очи. Офисът работи на компютър, преглежда интернет в свободното си време, гледа телевизия в режим на звука, чете електронни книги - всичко това допринася за преждевременно намаляване на зрителните способности. Свързаните с възрастта промени в тялото също водят до отрицателни последствия за органа на зрението. Тауфън капки за очи са предназначени за тези, които се грижат за здравето си, опитвайки се да запазят зрението си в добро състояние.

Описание на лекарството

Офталмологичният агент се произвежда от местна фармацевтична компания. Той е безцветна течност и обикновено се произвежда в пластмаса (за безопасна употреба) или стъклени флакони.

Въпреки факта, че срокът на годност на лекарството, в зависимост от материала, използван за производството на бутилката, е съответно три или четири години, при отваряне на бутилката, съдържанието трябва да се използва в рамките на един месец. Аптечната верига се предлага без рецепта.

Показания за употреба

Лекарството за предпочитане се използва за следните офталмологични заболявания и заболявания:

 • Дистрофична трансформация на черупкатаочи.
 • Наранявания на органите на зрението с лека и средна тежест.
 • Постоперативният период е за по-бързо заздравяване на очните тъкани, засегнати от операции.
 • Херпезна инфекция, засягаща очните области.
 • Вътрешно очно налягане под високо налягане.
 • Многофункционална терапия на катаракти, възникнала в процеса на нараняване, с развитие на диабет, от излагане на йонизиращо лъчение и поради възрастови причини.
 • Патологични промени в лещата.
 • Възпалителни процеси в роговицата и лигавицата на очите.
 • Прекомерно напрежение в очите и признаци на умора, свързани с особеностите на професията или начина на живот.

Полезни свойства на капки за очи

Основните терапевтични свойства на препарата са таурин. Подобрява процедурите за ретинален обмен, ускорява възстановяването на тъканите, забавя и спира дистрофичните процеси. В резултат на използването на Tauphone се постига следният стабилен терапевтичен ефект:

 • Лекарството е концентрирано в ретината и създавазащита от вредните въздействияна външната среда, намалявайки отрицателните ефекти от техните ефекти. Слънчевите лъчи, топлината, прах, дим и дори вятър могат да създадат редица проблемни ситуации за очите.
 • Помага за възстановяването на окото TCи. Този ефект е най-силно изразен при открито глаукома или травматично увреждане.
 • Задава правилното съвпадение.консумация на кислород от клетки . Роговицата и лещата на окото са съставени от живи клетки, които за да изпълняват функциите си, трябва редовно да се снабдяват с кислород.
 • Нормализира енергийния метаболизъм в нервните клетки , което допринася за подобряване на паметта, концентрацията, появата на здравословен сън и повишаване на настроението.
 • Подобрява предаването на импулси по нервните влакна . Основната задача на нервния импулс е да предаде необходимата информация и сигнали на мускулите, тъканите и жлезите.
 • Лекарствотостабилизира вътреочното налягане . Течността, която се съдържа в очната ябълка, не трябва да натиска силно върху стените на окото. В противен случай, това може да провокира развитието на такова сериозно заболяване като глаукома, което, без подходящо лечение, води до пълна загуба на зрението.

Сред всички положителни свойства на лекарството водещата полза от капки за очи е да се спре дегенерацията, която е дегенеративна, както и при лечението на сенилни и травматични катаракти. Taufon е издържал изпитанието на времето и е признат за един от най-популярните офталмологични лекарства.

Отрицателни аспекти на заявлението

Има малко прояви на негативно действие на Тауфон, главно те имат изразен алергичен характер. Тези нежелани реакции включват:

 • Кожен обрив около очите . Тук кожата е няколко пъти по-тънка, отколкото в други части на тялото. Ситуацията води до често дразнене на тънкитекожата с появата на алергични реакции.
 • Загуба на зрителната острота . Намаляването след приемане на лекарството е временно и обикновено преминава 10 до 15 минути след процеса на вливане.
 • Усещане за наличие на чуждо тяло под клепача . Понякога капки Tauphone предизвикват дразнене на нервните влакна на роговицата. Такива усещания също са краткотрайни.
 • Възпаление на лигавицата на органа на зрението . Въпреки факта, че Taufon като част от комплексното лечение е лечение на конюнктивит, възпалителните процеси могат да се появят като нежелани реакции.
 • Тревожни сърбящи очи , които при надраскване на окото причиняват зачервяване на протеин.
 • Образуване на подуване на горния клепач . И двата последни фактора могат да се дължат на реакцията на организма към индивидуална непоносимост към лекарството.
Рискът от нежелани реакции е малък. Въпреки това, първите няколко дни, употребата на лекарството за предпочитане се извършва под наблюдението на лекуващия лекар. В случай на проявление на нежелани симптоми, терапията трябва да се преустанови и да се предпише друго лекарство.

Становища относно Tauphone

По-голямата част от пациентите, използващи лекарството Taufon, забелязват неговия добър терапевтичен и профилактичен резултат в много нарушения на зрителната система. Беше отбелязано също, че лекарството се ползва предимно в началния стадий на заболяването на органите на зрението. Сред положителните мнения се споменава нормалнолекарствената толерантност и относително ниската му цена.

Много лекари препоръчват и Taufon, но предпазливост срещу неразрешен избор на режим на дозиране и продължителност на лечението, които не са съгласувани с експертите. Като цяло, многобройните положителни отзиви потвърждават показанията за употреба, посочени в инструкциите.