Лен Urbech - полза и вреда

Източните сладкиши и храна са известни с богатия си уникален вкус, привличайки все повече и повече чревоугодници. Доскоро жителите на централната част на страната не са знаели за повечето от ориенталските ястия, малцина са знаели за съществуването на такъв продукт като Urbech и че има много малко разновидности.

Въпреки това, сега има възможност да се запознаете с разнообразие от деликатеси от страни по света, да изберете какво искате. Ако харесвате ядки, семена, трябва да обърнете внимание на Urbech.

Urbech от лен - какво е

Деликатесът идва от Дагестан, приготвен от сурови ядки или семена, като се смила в хомогенна маса. От ленени семена се прави концентрирана, питателна изцяло естествена паста, готова за ядене. Той е от два вида:

 1. Бяло зърно.
 2. Черно зърно.

Продуктът има почти неутрален вкус, като притежава всички ценни качества на лен. Той има впечатляващо съдържание на калории: 100 гр. пастаоколо 550 ккал .

Семената съдържат уникално количество микро-, макроелементи: от съществено значение за метаболизма на омега-киселини, витамини А, Е от група В, магнезий, селен, калий, калций, целулоза и други вещества, благоприятстващи здравето. Поради липсата на топлинна обработка,Urbeche до максимум запази всички предимства на лен.

Полезни свойства

Положителният ефект върху организма се дължи на богатия биохимичен състав на лен и се изразява в следното:

 • На практика целият спектърна витамините от групата В , наличен в паста, подпомага ефективното функциониране на нервната система. Витамините В са отговорни за мозъчната активност, за трансфера на информация в тялото, за активността на мускулната рамка, за сърдечната дейност и за нормалното кръвно налягане.
 • Комплекси от киселиниомега-6 ,омега-3помагат за отстраняването на излишния холестерол от организма. В отсъствието на тях в организма в достатъчно количество от общо състояние се влошава, можете да ги получите само с храна. Съдържанието в лен превишава техния брой в месото, рибеното масло, така че употребата на лен урбеч може да се разглежда като една от мерките за предотвратяване на атеросклероза, тромбоза.
 • Влакнотодопринася за нормализирането на стомашно-чревния тракт, храносмилането има благоприятен ефект върху стомашната лигавица, предотвратявайки появата на неприятни усещания по време на язви и гастрит.
 • Аминокиселините и витамин Апомагат на кожата да поддържа младостта по-дълго, забавя процеса на стареене, стимулира растежа на косата, укрепва корените, спомага за намаляване на обрива на лицето.
 • Благодарение на селена е възможно да се говори за урбече от лен като помощно средствоза борба с туморите , елементът спомага за отстраняването на вредни вещества от организма ипречи на по-нататъшния растеж на неоплазми.
 • Магнезият и калийътподдържат нервната система, липсата на тези вещества в организма заплашва с чести нервни сривове и стрес.
 • Няма да е излишно да включите в диетата си почистващ лен по време на простуда. Благодарение на своя състав, богат на витамини, тялото ще бъде в състояние да преодолее вируса по-бързо, по-лесно е да се премести грип и ARVI.
 • За жени по време на хормонални промени е показано, че ленната паста намалява неприятните симптоми и облекчава стреса, който тялото преживява.

Вредни свойства

Както при почти всеки продукт, в случай на злоупотреба възникват отрицателни последици за дадено лице. Най-добре е една порция - 1-2 чаени лъжички дневно. Когато ядете паста от ленено семе, по-добре е да обърнете внимание на някои характеристики.

 • Поради високото си калорично съдържание Urbatchне е подходящ за хора, които искат да отслабнат . По-точно, трябва да се консумират в малки количества през първата половина на деня, след което негативните последици могат да бъдат избегнати.
 • Тези, които имат проблеми с щитовидната жлеза, трябва да бъдат по-внимателни, тъй като ленът може да попречи на усвояването на йода, като в повече от дозите може да предизвика дефицит.
 • Семената, ядките често причиняват алергии, особено за да бъдат внимателни към малките деца, да наблюдават реакцията, да не дават прекалено много урбеча.
 • Възпалението на жлъчния мехур, бъбречните заболявания и острото чернодробно заболяване също са противопоказание за употребата наЛенените продукти, ленените активни вещества имат холеретичен ефект, при наличие на болести, трябва да се консултирате със специалист.
 • В състава на лена има много активни вещества, така че за бременните жени е по-добре да се обърнете към лекуващия лекар на лекар за съвет и да ядат храната на малки порции.
 • Поради високото съдържание на въглехидрати, за да се избегне появата на отрицателни ефекти и увеличаване на нивото на захар, човек трябва да бъде по-чувствителен към диабета.

Съвети за пиене

Сега обаче не е трудно да се намери ориенталски деликатес, но за да се получат всички полезни свойства на продукта, е важно той да бъде произведен от висококачествени суровини, пастата трябва да бъде с еднаква консистенция, без примеси и аромати.

Можете сами да ядете урбех от лен, но това е проблематично поради нейниянеутрален вкус и вискозна консистенция . В допълнение, пастата бързо дава усещане за насищане и много от нея не ядете.

Най-често в сутрешната каша се добавя лъжичка от продукта, заедно с мед и ядки. Това помага да се получи сутрин витамин и енергия за целия ден.

Можете да разпространявате урбеч върху хляб или зърнен хляб, да правите сандвичи със сирене. Тези, които усещат вкуса, са твърде специфични, подходящи за разреждане с шоколадова паста. За децата е добре да добавите малко ленено семе към десерти.

Любителите на здравословния начин на живот трябва да добавят семената към млечните шейкове с пресни плодове. От Urbecha, лимонсок и различни видове оцет подготвят соса за салати.

За настинки и грип към топло мляко се прибавя една лъжичка мед и лъжица ленена паста, в допълнение към общия имунитет, съществува мнение, че това спомага за по-лесно дишане.

Включването в храната на урб от лен при липса на строги противопоказания има засилващо действие върху лицето и прави възможно систематичното насищане на тялото с полезни вещества. За положителен ефект е важно да се придържате към препоръчаните дози, не забравяйте да разнообразите диетата си със зеленчуци, плодове, протеинови храни през цялата година.