Корал вода: полезни свойства и вреда

Кораловата вода има положителен ефект върху цялото човешко тяло, тъй като е чист и естествен продукт. Как да го използвам правилно, какви ползи носи тя и може ли да навреди на човек?

Какво представлява кораловата вода?

Вода, която се пречиства от корали и се нарича корал. Пречистената по този начин естествена и естествена вода се среща само на южните острови на Япония.

На островите растатбели корали Sango , които имат лечебни свойства. Водата, преминаваща през тях, е пречистена, пълна с минерали и витамини. Той се обогатява с калий, калций, магнезий, натрий, както и с алкали и антиоксиданти.

Кораловата вода може да бъде приготвена в условията на къщата, с помощта на коралов прах. Може да се закупи в аптеката. 1,5 литра вода изисква1 унция. прах , така приготвената вода запазва своите полезни свойства за един ден, след което е необходимо да се приготви пресен разтвор.

Ползи от коралови води

Водата, която се пречиства с бели корали, придобива нови химически и физични свойства. Той се освобождава от хлоридните съединения в състава му, тежки и органични метали, патогенни бактерии. Става богатминерали, които лесно се абсорбират от човешкото тяло, тъй като те са под формата на йони.

Поради своите свойства, клетките на тялото са наситени с антиоксиданти и витамини. Образува положителна алкална среда за всички тъкани и органи.

Всички предимства на кораловата вода:

 • Стомашно-чревният тракт започва да работи в пълна силаи нормализира работата на стомаха, червата и отделителната система.
 • Подобрява човешкия сън . Нощната почивка е пълна, човек заспива по-лесно, след дневни натоварвания на мозъка и тялото, безсънието изчезва. Сънят става дълбок и дори през цялата нощ.
 • Нивото на кръвната захар се повишава.
 • Кръвното налягане се връща към нормалното , внезапната му промяна изчезва, дори когато метеорологичните условия се променят. Метеорологичните хора спират да страдат от резки промени в околната среда.
 • Виталността на човека се увеличава , появяват се тонус и енергия, изчезват умората и депресията.
 • Главоболията идват все по-малкои при постоянно използване на вода изчезват напълно.
 • Организмътсе отървава от вредните шлаки и токсини . Първо, червата, черният дроб и бъбреците се почистват.
 • Ставите стават по-гъвкави , рискът от артрит се намалява. Връзките и мускулите на тялото стават еластични и силни.
 • Костната и хрущялната система на тялото се засилват . Това се дължи на високото съдържание на калций във водата, който лесно се абсорбира.от тялото. В допълнение, калцийът в кораловата вода е много сходен по структура с калция на човешкото тяло.
 • Човешките тъкани и органи са наситени с кислород , тъй като нивото на червените кръвни клетки, хемоглобин, се увеличава.
 • Киселинно-алкалния баланс се нормализира , като стимулира по-добрата функция на сърцето и укрепването на кръвоносните съдове.
 • Кораловата вода е одобрена за употреба от бременни жени. Тя може да подобри не само общото състояние на женското тяло и детето, но и да намали симптомите на токсикоза.
 • По време на менопаузата водата помагада облекчи състоянието на жената . Организмът прехвърля този труден период по-лесно. Тойпомага при извънредни ситуации , например в случай на отравяне, инфаркт и рязко повишаване на телесната температура. В този случай водата трябва да се пие горещо, с малки глътки.

Кораловата вода е полезна за абсолютно всички и във всяка възраст. Бременните жени могат да го пият ежедневно. След раждането можете да му дадете разтвор на прах в една чаена лъжичка.

Хората, чиято работа е свързана с физически труд, спортисти, жени по време и след менопауза, хора, страдащи от съдови, ставни, сърдечни и чревни заболявания, се нуждаят от много витамини. Затова се препоръчва да се използва вода, за да се подобри състоянието им, да се предотвратят усложненията на заболяването и появата на нови болести, да се попълнят витаминните резерви на организма.

Вредно за неговото използване

Абсолютно всекиможе да се използва тази вода, тя може да се дава на деца от първите дни на раждане, но в малки дози. В редки случаи могат да възникнат усложнения, ако човек не толерира отделните си компоненти. Възможни са усложнения в случай на неконтролирано използване на вода.

Най-честите нежелани реакции:

 • Алергична реакциякъм употребата му, която се проявява с кожни обриви, лошо здраве, слабост и често уриниране. Но това е обяснено от лекарите, по време на употребата на вода, тялото започва да се самоочиства и премахва всички вредни отпадъци по всички възможни начини. През кожата, през пикочните пътища и чревния тракт. По този начин тялото реагира по този начин на почистване, като такива реакции могат да се считат за временна криза, по време на която настъпва мощно прочистване на тялото.
 • Имаслабост, задух и замайване , тъй като токсините на тялото първоначално влизат в кръвта и циркулират през тялото, преди да влезе в бъбреците.

Всички появяващи се симптоми показват силно замърсяване и интоксикация на човешки клетки и органи. Не се страхувайте и престанете да приемате вода. Необходимо е да продължите да пиете вода, да наблюдавате личната хигиена, да спортувате е полезно за бързо премахване на телесните отпадъци. Постепенно всички странични ефекти ще станат по-слаби, което означава, че тялото се отърва от токсините и токсините.

Съвети и правила за използването му

За отглеждане на коралов прах се нуждаят от пречистванефилтър, но не и преварена вода. Разредете праха трябва да бъде съгласно инструкциите на опаковката, обикновено1 гр. 1,5 литра течност . След 5-7 минути след разреждане, водата се обогатява с всички витамини и минерали и можете да я пиете. 30 минути след консумацията започва процесът на усвояване на минерали и витамини от организма.

Прахът не се разтваря напълно, гранулите могат да се утаят на дъното. Те чрез своите пори дават полезните свойства на водата. Можете да пиете такава вода вместо обикновена вода, да я добавите към чай, сок, компот.

За да може човешкото тяло да получи максимален положителен резултат, трябва да пиете вода по определена схема. В деня, в който трябва да пиете 1,5 литра. вода, 500 ml. пият сутрин30 минути преди закуска . Останалата вода се пие равномерно през целия ден,20-25 минути преди хранене , или след 1 час по-късно.

Водата трябва да бъде на стайна температура или на хладно, но не и студена. Пийте вода систематично всеки ден.

Заключение

Кораловата вода е чист и естествен продукт, необходим за правилното и пълноценно функциониране на човешкото тяло. Водата подобрява здравето, носи големи ползи за тялото, подобрява външния вид, допринася за по-дълъг живот.

Но не бъркайте водата с лекарства, които лекуват от всички болести, дават дълголетие и вечна красота. Това е ежедневната потребност на тялото, а по-скоро чиста вода. Не забравяйте за това!