Шунгит вода: полезни свойства и вреда

Човек се нуждае от водеща идея, около която той може да изгради концепцията на своя живот. А средният човек на планетата се интересува най-вече от собственото си его. По този начин: какво ще е любимото ви, за да ви хареса и да се поглезите.

Идеята, че няма нищо безполезно в природата и служи единствено в полза на „короната на сътворението“, съвпада съвсем с необходимостта да имаме тази концепция.

Наука за минералогията носи много богата база в тази идея, в смисъл на полезността на минералите при лечението на голямо разнообразие от болести при болести и балансиране на енергийното поле на тази „корона на сътворението”.

Какво е шунгит и какво се яде с

В тази основа, шунгит или “камък от камък”, заедно с такива творения на природата като кехлибар, нефрит, кварц, заема своето законно място в материята на духовното и физическото здраве на човека.

Уловът е, че за разлика от други породи, шунгитът е изключително рядък в природата. Трудно е да се нарече минерал, тъй като неговата структура не е кристална или дори аморфна. Състои се от така нареченитефулерениилиглобулини- кухи наносфери, които образуват скални молекули. Смята се, че той заема междинно положение между диаманта и обикновените въглища. Учените все още го проучват, но загадки и въпроси не го правятТя става по-малко, както и хипотези за образуването и появата на шунгит в почвените пластове.

Основните му свойства са следните:

 • Плътност.
 • Сила.
 • Калоричност.
 • Проводимост.
 • Екран на електромагнитни полета.
 • Цвят - черен, тъмно сив, кафяв.

Относно ползите от шунгитовата вода

Тъй като самият човек е част от природата, тялото му съдържа огромно количество вода и самите минерали, които се съдържат в шунгита, следователно шунгитът не е чужд на вътрешната си структура и затова може да му бъде полезен.

Въпреки това, няма информация, че шунгитът може да се приема като хапче и се използва все повече вода, която се влива на шунгитови парчета.

Процесът на образуване на шунгитна вода се състои в това, че споменатите фулерени дифузни - прехвърлят се от скалата във водата и събират около тях няколко слоя водни молекули, които я структурират.

Проучванията показват, че подобна течност се съдържа в структурата на човешка ДНК, със същата ниска точка на замръзване (около -2,8 ° C).

Историята на употребата на вода от шунгит показа, че:

 • Благоприятен ефект върху дейността на тялото.
 • Има антитоксичен ефект.
 • Регулира метаболизма на клетъчно ниво.
 • Стабилизира активността на нервната система.
Резултатът от такава вътрешна работа е положителна динамика с такива заболявания като:

 • Слаба имунна система.
 • Диабет.
 • Гастрит, колит.
 • Астма.
 • Алергия.
 • Пародонтоза.
Вътре в тялото има постоянна борба с различни патогенни токсини, бактерии и вируси, шунгитната вода помага на организма да убива микробите и дезинфекцира околната среда.

В тази ситуация се наблюдават положителни резултати, когато:

 • Кожна васкуляризация,
 • Трудни гнойни рани,
 • Различен дерматит,
 • Псориазис,
 • Екзема,
 • Гъби.

Шунгитовата вода стимулира ензимната активност на клетката, в резултат на което се подобрява състоянието на такива нарушения като:

 1. Бъбречно заболяване.
 2. Болести на панкреаса.
 3. Болести на пикочно-половата система.
 4. Разширени вени.
При стрес, различни нервни разстройства, естественият психологически праг на силата е нарушен. Фулерените, съдържащи се в шунгитовата вода, преминаващи през клетъчната мембрана, стимулират вибрациите на невротрансмитерите, възстановявайки дефицита при такива заболявания на нервите като:

 1. Главоболие.
 2. Разсейване.
 3. Нарушаване на паметта.
 4. Мускулна слабост.
 5. Болки в ставите и долната част на гърба.
 6. Постоянна умора.
 7. Разстройство на съня.

Водата от шунгит се използва широко за козметични цели. Можете просто да пиете тази вода.

На основата на шунгитовия прах и водата, напълнена с шунгит, с добавяне на друга козметика, мехлеми, лосиони за кожата на лицето и тялото, изплакваниякосата и устната кухина. Отличителна черта на тези продукти за грижа е активирането на микроциркулацията на повърхностния слой на епидермиса.

В резултат на това въглеродът и фулерените, съдържащи се в шунгита:

 1. Създаване на бариера срещу патогенни, причиняващи болести елементи.
 2. Осигурете полезността на функцията на повърхността на кожата.
 3. Забавете процеса на сушене, остаряване.
 4. Подмладете, загладете фините бръчки.

За възможни проблеми

Независимо колко висока е ефективността на по-високо оценените средства, човек не трябва да се увлича и губи чувството за пропорция. Най-полезният продукт в целия святможе да стане отрова, ако се използва в неограничени количества . Чрез консумацията на тази вода е необходимо да слушате и разбирате тялото си, то диктува по-нататъшни тактики.

Особено в началния стадий на приложение могат да се появят гадене и главоболие. В този случай, трябва да вземете почивка или да намалите дозата, особено по време на обостряне на всяко заболяване.

Необходимо е също да се вземе под внимание, че водата от шунгита понижава кръвното налягане, поради което изключителната предпазливост няма да навреди на жените с хипотония.

Бременните жени също не се препоръчват да прилагат широко инфузионното лечение за други индивиди. Породата съдържа нежелани елементи като: ванадий, молибден, олово, които бъдещият наследник може да не харесва. Трябва да се вземе предвид неговото мнение, за да се избегнат нежелани възможни ефекти.

Относно методите на прилагане

Биоактивните органични вещества от шунгита и неговият сложен комплекс от голям брой минерали и микроелементи обогатяват, активират и пречистват обикновената чешмяна вода по такъв начин, че да стане лечебна. Той е отличен абсорбент.

Методът на приготвяне е абсурдно прост, необходимо е да се измие и изсипе около 100-200 g . камък на прах или прах на дъното на буркана, бутилка, удобен контейнер, за предпочитане стъкло и се изсипва един литър вода, обикновено от чешма или добре, оставете го от няколко часа до два или три дни.

Въпреки това процесът на измиване на шунгитовите чипове изисква задълбоченост и внимание.

 1. Каменният прах не се разтваря във вода, а се държи на повърхността и залепва за стените на чиниите или измиванията, особено ако е лошо измит след вчерашната вечеря.
 2. След това е необходимо да се задържи известно време във водата, за да се отървете от вкусовите характеристики на породата.
 3. Не се препоръчва инфузията да се държи на пряка слънчева светлина.

Приготвен по този начин, инфузията е по-добре внимателно да се излее в чист съд и можете:

 • Просто пий.
 • Направете лосион на ставите или кожата.
 • Подгответе вана за краката, ръцете, тялото.
 • Вдишване.
 • Изплакнете устата и гърлото, косата.

Останалите камъчета могат да се използват отново. Веднъж или два пъти месечно можете да ги държите под слънцето, за да се презаредите със слънчева енергия и да възстановите свойствата си.

Заключение

Въз основа на горното можем да кажем товаШунгитната вода има много неоспорими предимства, които могат да бъдат използвани заедно с други природни лечебни средства, при спазване на предпазните мерки и здравия разум. Тук можете да си припомните древната истина: "Няма значение какъв цвят е котката, ако я улови добре."