Beaver месо: ползите и вредите за хората

Всеки в живота рано или късно идва време, когато искате да направите нещо необичайно: например, скочи с парашут, посети далечна страна, опитайте деликатес. Ако първите две опции могат да изискват сериозна инвестиция на време и пари, тогава с деликатес в нашата възраст всичко е много по-лесно.

Едно от най-достъпните и вкусни ястия от този вид емесо от бобри . Използването му е толкова голямо, че е грях да се губи от този продукт. Но както и всичко останало, трябва да има златна среда: злоупотребата с бобри може да доведе до непоправими здравни последици.

Beaver Meat: Кратка информация

Ястието от боброви птици -е истинско откритие за гастрономите . По вкус, нежно и меко бобърско месо е подобно на заек и гъска, има леко сладък вкус. Изглежда различен в тъмно червен цвят, костите са тъмни и кухи отвътре. Бобрятин е пълен с толкова много витамини и минерали, че може безопасно да се припише на една от тайните на дълголетието.

Сред терапевтичните компоненти саселен ,калий ,фосфор ,аминокиселинии т.н. Бобрите са изключително придирчиви гризачи по отношение на храненето. Диетата им се състои единствено от храни от растителен произход, коитоправи месото на младия бобър екологично чист и екологично чист. Намерете много полезни в този продукт също могат да подкрепят диетата.

Бобрятинът се отличавас ниското си съдържание на мазнини и въглехидрати , както и с висок процент протеини, което прави възможно да се яде вкусно питателно месо, да се получат здрави витамини и да се придържат към избраната диета в същото време.

Вещество, наречено„потокът бобър“ е признато като особено ценен компонент . Такава течност, произведена от специално желязо в тялото на един бобър, носи много полезни природни елементи и е в състояние да предпази хората от редица болести.

Бобър поток

Каква е употребата на месо от бобри?

 • Помага за отслабване . Поради ниското съдържание на мазнини (4,8 g на 100 g) и голямото количество протеини (24 g на 100 g), месото на бобрите може да бъде включено уверено в програмата за нискокалорично хранене. Тя се абсорбира добре и осигурява на организма редица основни витамини: В1, В2, РР. Протеинът от своя страна участва в развитието и поддържането на човешката мускулна маса.
 • Укрепва имунната системаи освобождава тялото от токсините.
 • Благоприятен ефект върху нервната система , подобрява паметта, фокусира вниманието.
 • Намалява риска от развитие на раки предотвратява преждевременното стареене.
 • Това допринася заблагоприятното протичане на бременносттаи е незаменима за кърмене.
 • Хипоалергиченбобърмесото намалява вероятността от алергични реакции и намалява възможната вреда за човешкото здраве в случай на индивидуална непоносимост към всички компоненти на този продукт.
 • Потокът бобър, получен чрез отрязване на трупа на животно, имаотлични адаптогенни свойства : увеличава устойчивостта към болести, подобрява издръжливостта на тялото и повишава ефективността.
 • Стабилизира метаболизма , нормализира киселинно-алкалния баланс и предпазва зъбите от кариес.
 • Мазнината бобърсе използва за лечение на кожни заболявания, както и за терапевтично триене.
 • Желязото , което е част от тази игра, помага при лечението на анемия, има положителен ефект върху щитовидната жлеза и подобрява проводимостта на нервните импулси.

Възможна вреда за месото от бобри

 • Значителен процент протеинв бобрятин може да бъде фатален за човешкия организъм. В резултат на изобилието от продукти на разграждане на протеините, храносмилателният тракт е нарушен, което може сериозно да навреди на човешкото здраве.
 • Месото на бобрите е строго противопоказано при заболявания на сърцето, бъбреците, както и при остри заболявания на стомашно-чревния тракт.
 • Прясното месо от убити бобри е заплаха за човешкото здраве порадиактивни ензими в тялото на животното . Поради това не се препоръчва да се яде месо от бобър за 8 часа след убиването на гризач.
 • В редки случаи един бобър може да свърши носител на различни заболяванияпоради местообитанието му в дивата природа. Има случаи, в които отровният баубрятин е бил фатален, когато се яде.
 • Компонентите на месото на бобрите носятпотенциална опасност за съдове , засегнати от атеросклероза, и също допринасят за образуването на камъни в бъбреците и жлъчния мехур.

Съвети за ядене на месо от бобър

 1. Най-добре е да се яде месото на млад женски бобър. Характеризира се с мекота, нежност и най-висока концентрация на хранителни вещества.
 2. Една от тайните на добре приготвеното ястие от бобри се крие в умелото рязане на месото на това животно. Особено си струва да бъдете внимателни, когато режете бобър. Едно неудобно движение - и бобрятинът неизбежно е опетнен от неприятния вкус и мирис на това конкретно вещество.
 3. За да се постигне максимална мекота, дивечът трябва да се съхранява във вода с оцет за 8-10 часа преди готвене.
 4. За да се намали теглото bobryatinu най-доброто яхния със зеленчуци и добавянето на зехтин. За тази цел най-подходящ е дълбокият съд с дебели стени, в резултат на което се получава вкусно, сочно и здравословно месо.
 5. Предварително накиснатият черен дроб на бобъра в млякото ще придаде на ястието специален деликатен вкус.
 6. При условия на съхранение в хладилна камера месото на бобрите запазва своите здравословни и вкусни качества за 2 дни. В периода на фризера се увеличава до 2-3 месеца.
Месото на бобрите е голямокомплекс от витамини, минерали и други хранителни вещества, както и възможност да изненада с уникалния си вкус и специална нежност. Бобрятинът е вкусен и полезен, зависи от възрастта на гризача, от свежестта на месото, както и от начина на рязане и готвене на трупа на животното.

Преди да ядете ястия с бобър, трябва да се запознаете с противопоказанията. Специалистите препоръчват bobryatinu в програмата за хранене, жените по време на бременност и пациентите с анемия.