Карбамидът в козметиката е добър и вреден

Повечето хора винаги искат да изглеждат добре. В този случай, много зависи от състоянието на кожата, която се променя с течение на времето далеч от по-добро, тъй като с възрастта процесите, протичащи в кожата се забавят. Тя става по-малко еластична, постепенно губи своята еластичност.

За да се забави стареенето му, е необходимода се държи в него ценна влага . Възможно е да се реши проблемът с помощта на овлажняващ крем, съдържащ урея с желаната концентрация, тъй като според учените физиологичните му свойства пряко зависят от него.

Характеристики на веществото

\ t

Карбамидът е производно на въглеродна киселина с точка на топене на132,7 градуса по Целзий , силно разтворим във вода, метанол, етанол. За първи път се открива в урината, така че се нарича урея. Той е крайният продукт от разграждането на протеините в човешкото тяло, тялото на повечето животни, гъбичките. Неговите химични свойства приличат на амиди на карбоксилни киселини, но с по-изразени нуклеофилни свойства на азотния атом.

Карбамидът се използва широко в селското стопанство като добавка към фуражите и като азотен тор, както и в медицинската и козметичната промишленост за производството на овлажнители.

Овлажнителите, които са част от такива инструменти, имат уникална способност\ tувеличаване или задържане на водатав горния слой на кожата. Някои от тях са хигроскопични, т.е. те могат да абсорбират вода. Едно такова вещество е карбамидът или уреята.

Ползи

Козметичните продукти, съдържащи синтетичен карбамид, могат значително да подобрят състоянието на кожата . Научно е доказано, че може да облекчи възпалението, успешно да се бори с много вируси и различни вредни бактерии. Неговите полезни свойства се използват за такива проблеми като:

  • Предотвратяване на стареенето на кожата . Когато се прилага с урея върху кожата, тя прониква в кожата, тъй като кожата има уникална способност да абсорбира лекарствени вещества. В резултат се запазва влагата, намалява се сухота на кожата.
  • Повишаване на имунитета на кожата . Когато се използва декоративна козметика за лицето с урея, кожата придобива устойчивост на външни дразнители, като вятър, студ, ултравиолетови лъчи.
  • Облекчаване на болката . Когато прилагате продукта върху лицето, ръцете или краката, болезнените симптоми изчезват почти незабавно. Кожата става много по-мека и кадифена.
  • Ефект на обелване . Карбамидът активно премахва мъртвите частици на кожата на епидермиса заедно с натрупаните замърсявания, а с комбинация от урея и млечна киселина може да се постигне още по-добър резултат.
  • Увреждане на кожата . Когато рани, драскотини, изгаряния, лекарството с урея помага за възстановяването му,нежно отстранява увреждането на кожата.

Вреди

Уреята е един от компонентите, които съставляват човешкото тяло и поради това неговата полезност не е под въпрос. Но в същото време, ако се използва неправилно, този компонент може да бъде вреден. Това:

  • Нарушаване на желаната концентрация . Когато купувате крем, не забравяйте да се запознаете с анотацията, където трябва да се посочи концентрацията на карбамид. Кремът се препоръчва да се избере в зависимост от конкретното състояние на отделните дерми.
  • Индивидуална непоносимост . Алергичният карбамид е изключително рядък, но в някои случаи може да причини зачервяване и парене на кожата.
  • Акне . Козметиците предупреждават, че с голям брой акне, използването на карбамид може да доведе до увеличаване на патогенните бактерии, както и до по-активна работа на мастните жлези.
  • Детска възраст до 5 години . Педиатрите не препоръчват на майките на такива бебета да използват продукти, съдържащи урея, за да овлажняват деликатната кожа на децата. Изключение е атопичният дерматит, а концентрацията на карбамид, според лекарите, не трябва да бъде по-висока от 1%.
  • Кожа, предразположена към мастна тъкан . Кремът с урея може да доведе до повишена секреция на мазнини, което не води до решение на проблема, но само ще го влоши.

Съвети за приложение

Във всяка аптека можете да си купите гранулиран карбамид, да го добавите към овлажнител или собствена маскапрепарат, предварително разтворени кристали в минерална вода без газ.

Повтарящите се научни изследвания показват, че карбамидът, който е част от козметиката, не е токсичен. Въпреки това, когато прилагате крем с нея върху лицето, трябва да сте изключително внимателни и да държите очите си, за да избегнете дразнене на деликатната обвивка на очите.

Крем, съдържащ карбамид, се използва не само за грижа за лицето, тялото, ръцете, но и за сухите мазоли по краката. Дерматолозите препоръчват използването на омекотяващи кремове или балсами за краката с карбамид, който има12% концентрация . Този крем е в състояние нежно да омекоти сухите зърна. Подходящ за ежедневна употреба. В особено напреднали случаи козметолозите съветват да се използва крем с по-високо съдържание на карбамид (63–20%) . Използването на такова лекарство след две години от датата на освобождаването му не е разрешено.

Заключение

Всички хора имат една и съща структура на кожата, разликата е в това колко често и колко мастните жлези отделят себум и където екскреторната им активност е най-активна на лицето. Съвременната козметика засяга себума и влияе на нивото на влажност, така че кожата да остане възможно най-еластична. Производителите на козметика са похарчили много време и пари, за да търсят такива вещества. Урея е един от тях.

В крайна сметка това вещество има висока способност да задържа вода в кожата, което допринася за интензивното овлажняване и следователнопредотвратява преждевременното стареене на кожата.

Ефектът върху кожата зависи от концентрацията на карбамид. Например,10%концентрация е достатъчна за овлажняване на възрастовите кремове,12% и повече за краката .

Урея се добавя към много козметични продукти за грижа за лицето, косата, тялото и устната кухина. Въпреки това, козметолозите смятат, че за силно суха, дехидратирана кожа, такива средства трябва да се използват заедно с други лекарства.