Groundhog месо - ползите и възможните вреди

Сурков може да се намери в степните райони. Те се отличават с масивно тяло, тъмнокафяв цвят на козината, плоска глава и 4 широки резци, които растат през целия си живот. Малко животно живее в дупки под земята и се крие, когато има опасност.

Ловците оценяват зверовете най-вече за своите кожи. Мазнините от животно се използват в медицината, добавя се към лекарства, мехлеми и гелове. Като източник на храна, дървеният камък е малко интересен за хората, тъй като неговите свойства не са напълно разбрани. Месото му обаче е хранителен и здравословен продукт. От древни времена се използва в традиционната медицина и в готвенето на ястия.

Месо месо

Surchatina емного полезен продукт , благодарение на храненето на звяра. Живее животно на места, отдалечени от замърсяването на околната среда и емисиите. В храната, суровината е много придирчива, като цяло се храни с билки и корени. Звярът внимателно избира храната, няма да яде застояла или мръсна трева, тя предпочита полезни и лечебни корени. Това се отразява на качеството на месото.

Дървените чучуни прекарват много време в хибернация, така че тепостоянно натрупват мазнини . Той също така съдържа висока концентрация на полезни вещества. Поради голямото количество мазнини, месото на животното се счита за тежко, а пълното му храносмилане ще отнеме многоенергия и време.

Surchatina е деликатна, мазна по структура, състои се от малки влакна, има специфичен вкус и аромат. Месото може да бъде приготвено, пържено, задушено, пушено и консервирано. Продуктът е подходящ за зеленчуци, подправки и подправки.

Полезни свойства и състав

Месото от гризачи има положителен ефект върху функционирането на човешкото тяло. С редовната употреба на surchatina:

 • Повишава телесната температура, като по този начин предотвратява заболяването на грипа и обикновената настинка (особено през зимата след дълъг престой на студа).
 • Предотвратява появата на туберкулоза.
 • Допринася за лечението на заболявания на белите дробове и бронхите.
 • Нормализира стомашно-чревния тракт.
 • Укрепва централната нервна система, бори се със стреса.
 • Бори се с рака.
 • Намалява загубата на тегло (голямо количество енергия се изразходва за смилане на продукта).
 • Помага при лекуване на рани, натъртвания, натъртвания.
 • Подобрява състоянието на косата, ноктите и кожата.

Свойствата и съставът на сурчатина зависят от вида на животното и неговото местообитание. Мармотът е много придирчив в храненето, избира само здрави билки и корени. Това се отразява на качеството на месото - третира много заболявания.

Средният процент на съдържание на мазнини е22–27% от телесното тегло . Той концентрира голямо количество витамини, минерали, микро- и макроелементи, тъй като звярът, когато яде храна, получава хранителни вещества.

Животното държи, доколкото е възможно.от места със замърсена почва, вода и атмосфера. Поради това месото на сунга е екологично чист продукт.

Възможни вреди и противопоказания за употреба

Сурчатина не е екзотичен продукт и няма сериозни противопоказания. Въпреки това, съществуват няколко забрани за използването на месни продукти:

  Индивидуална непоносимост към организма.
 • Грешно готвене.
 • Прекъсване на съхранението.
 • Потребление на развалено изделие.
 • Заболявания на храносмилателната система (гастрит, язви и др.).
 • Заболявания на сърдечно-съдовата система.

Ако човек има здравословни проблеми, се препоръчва да се консултира със специалист.

Качеството на месото зависи от метода на готвене. Преди готвене, Surchat се третира и се накисва. Грешки в готвенето могат да предизвикат хранителни отравяния, придружени от:

 • Коремни болки и спазми.
 • Гадене, повръщане.
 • Запек или диария.
 • Световъртеж и главоболие.

Ако здравето ви се влоши, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Прекомерната консумация на продукта може да предизвика проблеми със стомашно-чревния тракт. Редовното хранене с високо съдържание на мазнини води до заболявания на храносмилателната система ипридобива допълнително тегло .

Характеристики на подготовката и селекцията на продукта

Продуктът може да бъде закупен в месарници. Когато избирате, трябва да знаетеченеприятната миризма не е показател за качеството на продукта . Специфичният аромат идва от потните жлези и мазнините. Структурата на месото трябва да бъде сочна и нежна, цветът - тъмно червен или бордо.

Преди готвене месото трябва да бъде преработено. Подготовката се извършва на няколко етапа:

 1. Отстраняване на мазнини и мазнини . Surchatina получава неприятен вкус и аромат, ако не се прави навреме. Сало се нагрява във водна баня и се консумира, но може да се консумира веднага след оголване на трупа.
 2. Изрязване на потните жлези . Извадете ги с тънък слой месо. Бежовите жлези се открояват на тъмночервен фон. Те са в подмишниците.
 3. Накисване . Този процес премахва специфичния мирис и вкус. Обработеното месо се поставя в студена вода с добавяне на оцет и се оставя за един ден. Периодично течността трябва да се смени на прясна. Ловците имат мнение, че месото на някои видове мармот не може да бъде напоено, в противен случай ще загуби изискания си вкус и аромат. Въпреки това, в този аспект всичко зависи от желанието на потребителя, по какъв начин той харесва повече.

Има много рецепти за готвене. Най-популярното ястие епечено месо със зеленчуци . Surchatina върви добре с подправки, чесън, лук, домати, подправки и т.н. Продуктът се използва за приготвяне на кебап и пилаф.

Surchatina -здрав и хранителен месен продукт . благодаряначинът на живот на звяра, неговото месо е естествен продукт, който не се разваля от химикали. Високото съдържание на витамини и микроелементи прави сурхат един от най-полезните месни продукти. Мастният слой съхранява висока концентрация на хранителни вещества. Ястия от продукта се считат за деликатеси, те са подготвени за празници и събития. Готвене surchatina украсяват банкетната маса и правят разнообразие от обичайната диета.