Башкирски балсам "Агидел": полезни свойства и вреда

Има легенда за башкирския гигант Урал-Батир и двете му дъщери. Първият е бурната рекаКараиделв планинския терен, което означава „черна река” на башкирски език. Има много легенди, свързани с втората дъщеря. Смята се, че водата му се изпълва с лечебната сила на онези, които искат да се потопят.Агиделе лека, спокойна„бяла река“ . След ожесточена битка с дракона гигантът събра живителна вода от източник, който дава вечен живот, и го представи на Агидел. Напитката, която ще бъде обсъдена, се нарича "Агидел" и има мощна възстановителна сила, както и водата на "Бялата река".

Какво е този балсам?

Балсамът е богата инфузия на различни части от лечебни цветя и билки на алкохол, поради което се постига крепост40–45 градуса . Значителна част от балсите се използват за медицински цели, особено в традиционната медицина. Те са опаковани в гъст глинен тор, за да предпазват съдържанието от UV лъчи и атмосферата.

Агидел балсам е еликсир, снабден средки ценни характеристики . Неговата удивителна композиция, поддържаща биологично активни и танини, етерични масла и микроелементи в широката аптечна флора на Башкирия с тонусточно като медицински балсам.

Характеристики и полезни свойства на компонентите

\ t

Компонентите на балсам "Агидел", произведен в завода в Башкир, са спиртни напитки, пресни сокове и плодови напитки; мед, събран от пчели в откритите пространства на Башкирия; етерични масла от 23 ценни растения от тази местност.

Компоненти на балсама:

 • Плодове: ягоди, дива роза, черна арония.
 • Бърч "къдрици".
 • Конуси от елша.
 • Билки: жълт кантарион, риган, мента.
 • Съцветията на ароматичната липа.
 • Семена и цветя от невен.
 • Коренища от аїр, ангелика, дъб.

Пигил- растение, което стимулира апетита и отделянето на слюнка, спомага за лесното храносмилане и усвояване на храната. Има диуретични свойства. Добър спазмолитик.

Мента- собственик на съдово дилатационно и болкоуспокояващо действие. Стимулира процеса на храносмилането, има жлъчен ефект. Нормализира емоционалното състояние на човека.

Календулатарегулира функциите на нервната система на човешкото тяло. Има силно бактерицидно действие.

Лечението на брезови пъпкие оценено от древни времена. Това е склад на полезни компоненти, вариращи от есенциално оздравяващо масло, състоящо се от органична киселина, смолисти вещества, мастни киселини, витамини С и РР, минерали. И това е само част от списъка с ценни компоненти от брезови пъпки. Те извършват диуретично, choleretic, diaproretic действие. Пречистете кръвта оттоксини. Те анестезират, дезинфекцират, лекуват рани.

Шишарки от елшасъдържат голям брой редки танинови компоненти - галова киселина и танин. Ето защо, балсами, които са съставени от конуси на елша, имат стягащо, антисептично, лечебно, противовъзпалително, регенериращо и бактерицидно действие.

Създаването на балсамова формулировка изисква значително количество знания, опит и умения. Необходимо е дейността на една съставна част да засили дейността на друга. И това може да се постигне само благодарение на вековния опит на фармацевти и дълги изследвания. В производството на най-чистите балсами, използвани от ръчно изработени, което ги прави по-изключителни. Ето защо в света има много малко истински алкохолни балсами.

Полезни свойства на алкохолна напитка

Изчисленият състав, поддържан в твърди пропорции иизключително балансиран , благодарение на многогодишния си опит, прави башкирският еликсир „Агидел“ не само животворен, но и особено вкусен и ароматен балсам. Балсамът "Агидел", запазвайки своя терапевтичен ефект дори в малки дози, повишава тонуса и имунитета на организма.

Циркулацията на кръвта и налягането се нормализират, дишането се изчиства, метаболизмът и апетитът се подобряват, телесната и мозъчната умора се облекчават след натоварен ден.

„Agidel“ е полезен еликсир, той коригира работата:

 • LCD тракт.
 • Сърца.
 • Кораби.
 • Черен дроб.
 • Бъбреците.
 • Нервната система.

Служи и като противовъзпалително и антимикробно средство. Той помага да се отървете от тревожността и да спи добре.
Използвайки Agidel като лекарство, вземете готри пъти дневно, по 2-3 чаени лъжички . Ако желаете, балсамът може просто да се разреди във вода.

Възможна вреда за билковата тинктура

През хилядолетната история на съществуване различните нации са се адаптирали към местообитанията, в които са родени и живеят. Лечебните растения от различни географски райони могат да лекуват хората и те също могат да навредят.

Преди започване на лечението си струва да се консултирате с лекар, за да се изключат причините, водещи до увреждане на организма. Отделните компоненти на балсам могат да предизвикат алергична реакция. А последиците му могат да бъдат непредсказуеми. Затова консултацията със специалист е задължителна.

Тъй като „Agidel“ съдържа алкохол, той е противопоказан:

 • Жени на средна и по-висока гестационна възраст.
 • Деца на възраст под осемнадесет години.
 • Хора, страдащи от бъбречна недостатъчност.
 • Хора, страдащи от чернодробна недостатъчност.
 • Хора, страдащи от различни форми на алергии.

Съвети за използване на балсам

Балсамът може да бъде дозиран в чист вид, добавен към чай и кафе, плодови напитки и билкови настойки, алкохолни коктейли, сладкиши, салати и топли ястия. Придава необичаен вкус и аромат, нова комбинация с обикновени продукти. Традиционният вкус на торти, десерти и пайове искри с нови нотки, когатодобавяне на тинктура. Важно е да не се прекалява с порцията, така че ястието или напитката да не придобиват характерния "аптечен" аромат.

Наблюдавайки перфектната техника на използване на балсам, отворете госпециален изтънчен вкусиобгръщащ ефект върху рецепторите . Първо, трябва да охладите напитката, така че да придобие вискозитет и насищане. Изсипете в малки очила. И получават удоволствие, като малките глътки. Такъв алкохол не е необходимо да се яде, така че да не развалят възприятието и чистотата на вкуса. Дайте на вашите рецептори богат вкус.

Башкортостан отдавна е известен с цяла линия от различни балсами, приготвени от естествени съставки, които растат в просторите на Башкирия. Това е уникалността на нейните продукти. Балсамът "Агидел" заема едно от първите места в този списък. Носител е на най-високите награди на руски и международни изложби и дегустации.

Балсамът „Agidel“, изключителен по вкус и впечатляващ дизайн, ще бъде незабравим подарък за прекрасната земя на Башкирия.