Кръвопролитие (hijama) - полза и вреда

Човечеството е измислило такива методи на лечение като хирудотерапия (терапия с пиявици), акупунктура и др. Един от най-необичайните и екзотични начини е химия.

Описание и техника на процедурата

\ t

Hijama е медицинска процедура, по време на която от тялото на човека се освобождава малко количество кръв.

В руската медицина кръвопускането не е широко разпространено, но в мюсюлманските страни съществуват специални центрове, където се извършват други видове алтернативна медицина. Методът на кръвопускане е съществувалза около 2 хиляди години .

Същността на процедурата е, че с освобождаването на определено количество стара кръв, тялото пускарезервни и възстановителни процеси , които допринасят за развитието на нова чиста кръв. Нова кръв подобрява състоянието на човека и премахва много заболявания. Методът се използва за:

 • Възпалителни заболявания.
 • Патологии на опорно-двигателния апарат.
 • Заболявания на дихателната система.
 • Заболявания на сърдечно-съдовата система.
 • Кожни лезии.
 • Диабет и метаболитни нарушения.
 • Заболявания на нервната система.
 • Увреждания на пикочните пътища.
 • Глаукома и лошо зрение.
 • Намален имунитет.
 • Женски болести, включително менструалнинарушения.
 • Простата и импотентност.
 • Интоксикация на тялото.

Има 2 техники за кръвопускане. По време на първата техника пациентът лежи по гръб, се прави разрез в лакътя и през нея преминава кръв през специална игла. Втората техника се извършва на гърба или на главата. Тя е по-трудна, но по-ефективна. Извършва се по следния начин:

 1. Мястото на експозиция се дезинфекцира и смазва с масло от кимион.
 2. Банките и ножовете са дезинфекцирани, въздухът се изпомпва от консервите с помощта на специална помпа.
 3. На кожата се отбелязват местата, където ще бъдат поставени бреговете. Техният брой и размер зависи от вида на заболяването.
 4. Консервите се поставят за 5 минути, докато кожата стане червена или пурпурна. След това банките трябва да бъдат премахнати.
 5. На оформените червени петна се правят малки разрези с остриета.
 6. След това въздухът отново се изпомпва от кутиите и се поставя на първоначалното им място. Поради вакуума, кръвта ще бъде вкарана в бурканите. Тази манипулация трябва да се извършва няколко пъти, в зависимост от доказателствата.
 7. Отстранете бурканите отзад, избършете кръвта и намажете кожата с масло от кимион.

Хиджамите могат да се извършват и по лицето - за това не се правят разрези по кожата и се правят малки инжекции и се поставят малки кръвоносни съдове и лимфни съдове.

Ползи

 • Изкуственото отстраняване на кръвта стимулира тялото и предизвиква в него процеси на регенерация, причинявайкида произвежда чиста кръв . Поради това има възстановяване на всички органични системи иподобрено състояние на човека.
 • Старата кръв, непрекъснато циркулираща по тялото, с течение на времето започва да абсорбира всички лоши и отрови тялото. Поради кръвопускането,застоялата кръв се отделя , тялото се пречиства от токсини, токсини, соли на тежки метали и други вредни вещества.
 • Новата кръв съдържаголям брой левкоцити , следователно, защитните свойства на организма се активират и имунитетът се увеличава. В резултат на това човек е по-рядко болен.
 • За онкологични заболявания, хепатит, ХИВ инфекции и СПИН, процедурата може да донесе облекчение и да подобри тонуса на тялото. Но тя няма да бъде напълно излекувана.
 • Процедурата помага да се отървете от болките в гърба, мускулите, ставите, да подобрите физическата активност, да излекувате гръбначния стълб. Много от пациентите отбелязаха, че веднага след задържането са усетили светлина в гърба и болката вече не ги притеснява.
 • Кървенето по лицето позволявада изравнява повърхността на кожата , за да подобри тена, да се отърве от възрастовите петна, акне, бръчки. Новата чиста лимфа допринася за повишеното производство на колаген и увеличава тонуса на кожата.
 • С помощта на процедурата е възможно да се намали налягането, да се нормализира нивото на захар и холестерол в кръвта.

Вреди и противопоказания

Възможна е и вредата от hijama, особено ако тя ще бъде извършена от неопитен майстор. В случай на несъответствие с техниката, могат да възникнат следните проблеми:

 • Инфекция на организма с патогенибактерии, HIV инфекция и т.н. Следователно, процедурата трябва да доведе до предварително закупен собствен набор от кутии и остриета.
 • Може да има разфасовки по кожата.
 • Не се препоръчва провеждането на процедурата за хипотония, тъй като тя допринася за понижаване на кръвното налягане. След hijama, налягането може да падне до критична точка.
Процедурата не трябва да се извършва в случай на анемия, нарушено кръвообращение, склонност към тромбоза, хемофилия, остра сърдечна недостатъчност, изчерпване на тялото, шокови състояния. Също така hijama е противопоказан за бременни жени.

Съвети за извършване

В никакъв случай Хиджам не трябва да се изпълнява вкъщи, опитен специалист с добри препоръки трябва да извършва манипулациите. Преди процедурата е необходимо да се консултирате с лекар.

Преди процедурата човек не трябва да яде храна за 2-3 часа и да яде месо за 24 часа. След освобождаването на кръвта трябва да следвате препоръките:

 1. Не вдигайте тежести и не спортувайте.
 2. Не ходят в банята, сауната, басейна.
 3. Не лети на самолет.
 4. В продължение на 3 дни, яжте само лека, ниско съдържание на мазнини храна. Също така не се препоръчва да се ядат пикантни, солени и пикантни храни.
 5. Не пийте алкохол, не пушете, не пийте студени напитки.

Тъй като hijama е по-скоро мюсюлманска техника, се препоръчва тя да се изпълнява само в определени дни. 17, 19 и 21 дни от мюсюлманския ден са по-подходящи за това. Най-добрите дни са понеделник, вторник иЧетвъртък.

Hijama -необичайна, но ефективна процедура , която е в състояние да възстанови организма и да излекува много болести. Трябва да го преминете поне веднъж в живота си, а при наличието на противопоказания се препоръчва да се прави кръвопускане веднъж годишно. Това ще спомогне за поддържане на тонуса на тялото, неговото почистване и предотвратяване на много заболявания. Но е необходимо да се вземе предвид наличието на противопоказания и препоръки за поведението, в противен случай процедурата не само ще донесе ползи, но и ще навреди много на организма.