Апликаторът на Кузнецов: полезни свойства и възможна вреда

Хората, в условията на модерния ритъм на живот, все повече започнаха да търсят помощ от специалисти в областта на неврологията. Това е свързано с увеличаване на проявите на заболявания на опорно-двигателния апарат.

Експертите предлагат различни методи за лечение и профилактика на такива заболявания. Въпреки това, не винаги е налице предложеният набор от мерки, тъй като значителна част от населението, страдащо от такива заболявания, е ограничено във времето и финансовите възможности. Какво ще помогне за кратко време без допълнителни разходи за предотвратяване на заболявания на опорно-двигателния апарат и облекчаване на болезнените им симптоми?

През миналия век руският учен И. И. Кузнецов разработил и внедрил апликатор за масаж, който и до днес е едно от актуалните средства за борба с болестите на шията, гърба и ставите.

Какво е апликаторът на Кузнецов

Апликаторът (или"хипникатор" ) Кузнецова, в своя дизайн, наподобява килим, подрязан с малки плочи със зъби, които се притискат в тялото, без да нарушават целостта на кожата. Те имат стимулиращ ефект върху съдовете, като с помощта на акупунктура. Този процес еот съществено значение за отстраняване на болката в определени области на тялото. В крайна сметка, когато съдовете се стимулират с помощта на зъбите, метаболизмът се ускорява, установяват се процеси на регенерация и кръвообращение. В същото време спазъм се елиминира и болката намалява.

Съвременните производители предлагат да закупят голям асортимент от апликатори, които могат да бъдат избрани, като се вземат предвид индивидуалните особености. Те се различават по размер и форма, защото можете да закупите, като компактен масажор за определени части на тялото, под формата на колани, стелки, ролки и голям мат за разпределяне на шипове по периметъра на гърба.

Според степента на рязкост и размера на шиповете, които варират от най-не-острите за начинаещи в тази практика, до максималната степен на заточване на зъбите за тези, които са използвали апликатора от доста време. Също така, такива масажери се разделят на присъствието или отсъствието на магнитни вложки за повишаване на терапевтичния ефект.

Полезни свойства на масажера за тялото

\ t

Заедно с бюджетната стойност на апликатора на Кузнецов, това развитие има значителна маса полезни страни, поради което е популярен дори извън Русия.

Профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат

\ t

Основното указание за прилагането на обсъжданото изобретение е наличието на такива заболявания като остеохондроза, артрит, артроза, навяхвания.

Благодарение на. \ Tсистемата ефективно се бори с възпалението на ставите. \ Tинтензивно въздействие върху съдовете.

Облекчава спазмите , активирайки разпространението на кислород и хранителни вещества в целия организъм, допринася за унищожаването на солни отлагания, възстановявайки хрущялната тъкан.

Ползи за мускулите

Манипулациите с това развитие са полезни за хора, които нямат признаци на заболявания на опорно-двигателния апарат. В крайна сметка, шипове и магнити се справят не само с различни заболявания, но и имат общо успокояващо и релаксиращо действие за мускулите на цялото тяло.

За да се практикува апликаторът ще бъде от значение за онези, в чийто ежедневен живот преобладава тежка физическа активност или, обратно, прекалено пасивен начин на живот. В дадена ситуация мускулите се нуждаят от специално внимание.

Спомагателна терапия за лечение на неврологични заболявания

\ t Придобиването на килим със зъби е предназначено за хора, страдащи от главоболие, безсъние, неврастения, радикулит и съдова дистония.

Методът на масаж с разглеждания апликатор също повишава ефективността, укрепва имунната система и осигурява заряд на жизненост и лекота, повишавайки тонуса на целия организъм.

Други положителни фактори

Съдействие в борбата с ендокринологичните заболявания (например при затлъстяване, развитие на захарен диабет и заболявания на щитовидната жлеза), подпомагане на организма при проблеми със сърдечно-съдовата система, благоприятен ефект при решаване на някои гинекологични проблеми.

Възможни повреди на апликатора

Всеки уелнес метод, дори и с цяла гама от предимства, има редица опасности и противопоказания. Кузнецов апликатор не е изключение.

Този масажор не трябва да се използва при наличието на следните фактори:

  • Проблеми с кожата, които ще влязат в контакт с шиповете. Те включват неоплазми по тялото, като бенки, брадавици, папиломи. Също така, забраната е от значение при наличие на дерматит, дразнене и кожни обриви.
  • Трудности при съсирването на кръвта.
  • Психични разстройства и епилепсия.
  • Тумори и образуването на злокачествена природа.
  • Линии с късна бременност.
  • Постоперативни периоди и усложнения от различни заболявания.
  • Нисък праг на болка.

Заслужава да се спомене същозадължителната консултация със специалистпреди прилагането на метода на лечение с апликатор, тъй като не всеки човек напълно познава всички характеристики на собственото си тяло и нюансите на съществуващите заболявания. Консултацията с лекар ще предотврати риска от негативни последствия и ще помогне за правилното формулиране на план за използване на масажера.

Злоупотребата с броя и времето на сесиите, разбира се, не си струва.

Препоръки за безопасна и ефективна употреба

Независимо от избраната област на тялото, хода на процедурите с апликатора на Кузнецов не трябва да се извършва повече от две седмици. И времето за сесия трябваварират от няколко минути до половин час. Например при болки в ставите в острата фаза се препоръчва контакт със зъбите за 3-5 минути,4-6 пъти на ден . А при хронични процеси 5-10 минути. на2-3 пъти дневно .

Положителният ефект се постига чрез пълно притискане на шиповете към тялото. Важно е да се използва голям матрак с шипове на идеално равна повърхност, а на места с физиологични завои да се поставят ролки с еднакви зъби.

Когато се използват за отделни части на тялото и ставите, малките изтривалки и подложки са най-подходящи, като например за цервикална остеохондроза. В такива случаи силата на удара и позицията на зъбите се регулират на ръка.

Заключение

Апликаторът на Кузнецов запазва своето търсене и признаване няколко десетилетия след неговото изобретение. В съвременните методи за лечение и профилактика на заболявания на оприно-моторния апарат, това устройство получава значителна роля. Както и преди много години, масажерът има положителен ефект при разрешаването на различни видове проблеми, а достъпната цена и изобилието от варианти на модела придават популярност на апликатора.

За да се избегнат възможни странични ефекти от приложението, е необходимо внимателно да се проучат инструкциите и да се следва съветът на лекаря.

С правилното използване на апликатора на Кузнецов ефектът от неговото прилагане няма да отнеме много време и ще ви изненада с положителен резултат.