Водка: увреждане на тялото и може ли да бъде добро?

Водката е дезинфектант и антисептик с почти нулеви мазнини. Ефективно се използва за смилане. Нейната стипчива природа се използва за кожата. Както повечето алкохолни напитки, тя помага за храносмилането.

Умерената употреба може да бъде до известна степен полезна, въпреки че във всеки случай е повече вреда.Пиене на водка като пристрастяване като напитка . За да се възстанови действителното въздействие на алкохола върху здравето е доста трудно. Всичко зависи от консумираната сума.

Какво е това?

Както във всяка друга алкохолна напитка, водка се произвежда и чрезферментиране на зеленчуци или зърна . Вкус, аромат, токсичност зависи от съдържанието на суровини и алкохол. Основният състав на водка - зеленчуци или зърно, захар, мая и алкохол. Ферментацията е процесът, използван при неговото производство.

Водката не съдържа захар, мазнини, фибри и холестерол. На 100 грама водка:

 • Километри - 234.
 • Натрий - 1 mg.
 • Калий - 1 mg.

Вкусът и ароматът на водката се променят в зависимост от суровините и алкохолното съдържание. В някои страни тя се произвежда от зърнени култури като сорго, царевица, ръж и пшеница. Пшеницата водка се счита за най-добрата. На места се произвежда от картофи, соя, грозде и захарно цвекло.

Ползи

Ползи за здравето:

 • Добър антисептик ,което помага да се предотврати разпространението на инфекцията чрез стерилизиране на раната. Използва се и като дезинфектант при настинки.
 • Водкатапричинява съни има успокояващ ефект върху мозъка. Умерената консумация на водка помага за отпускането на ума и тялото.
 • Свиващите свойства на водката помагат за почистването и стягането на порите . Поради това, неговите свойства са включени в козметиката за почистване на лицето. Помага при почистването на скалпа и премахва токсините от косата, което насърчава растежа на косата.
 • Използва се за отстраняване на топлината при локално триене (на краката, гърдите и челото на пациента). Помага за облекчаване на възпаления при артрит.
 • Включени като съставка в повечето компреси и билкови тинктури, които помагат за лечение на различни заболявания. Водка с прополис помага незабавно да се облекчи зъбобол, когато се прилага локално. Ефективно елиминира лошия дъх, ако изплаквате устата си, когато я смесвате с канела.
 • Друго важно предимство на водка е, че тярегулира кръвното наляганев човешкото тяло. Намалява риска от кръвно налягане и сърдечен удар. Позволява плавно подобряване на кръвообращението. Водката оказва влияние върху артериите и стимулира кръвообращението. Свободният поток на кръв към сърцето предотвратява рисковете от развитие на сериозни заболявания като инсулт и инфаркт. Той е полезенза увеличаване на баланса на нивата на холестерола . Помага да се намалитегло и борба със затлъстяването, ако е включена в състава на нискокалорични ястия. Водката ефективно намалява риска от диабет. Използва се в готвенето за увеличаване на вкуса и вкуса, както и като съставка за приготвяне на пайове. Той ограничава тестото от излишния глутен и дава на тортата перфектна кора.

Вреди

Освен ползите, водка има много странични ефекти, ако се използва като алкохолна напитка:

 • Алкохолът е най-често срещаният наркотик в света . Тя засяга настроението и психичното състояние на човека. Намалява самосъзнанието и срамежливостта, което улеснява хората да действат без инхибиране. Той нарушава преценката и кара хората да правят това, за което в крайна сметка съжаляват.
 • Някои хора пият малки количества едновременно, докато други са склонни да пият много. От честото злоупотреба с алкохол се появявапристрастяване .
 • Черният дроб може да неутрализира всички видове токсични вещества, които консумираме. Поради тази причина тя е особено уязвима и постепенно се поврежда от системната употреба на водка. При 90% от тези, които пият повече от 16 грама алкохол на ден, се развива мастен черен дроб.
 • Неконтролираната употреба на алкохол причинявавъзпаление на черния дроб . Чернодробните клетки постепенно умират и се заменят с белег, което води до сериозно заболяване, наречено цироза на черния дроб. Цирозата е необратима болест. При прогресивна цироза единственият начин да избягате е чернодробна трансплантация.
 • Прекомерната консумация на алкохол иманеблагоприятни ефекти върху мозъка . Етанолът намалява комуникацията между мозъчните клетки. Човек губи способността си да мисли адекватно.
 • Прекомерната употреба на водка води до загуба на паметта . Постоянното пиене на алкохол води до нарушена мозъчна функция, което увеличава риска от деменция при хора на средна възраст и възрастни хора. Сериозното мозъчно увреждане подтиска способността на алкохолиците да водят независим живот. Умереното пиене намалява риска от деменция.
 • Много хора, страдащи от тревожност и депресия, нарочно пият, за да намалят стреса и да подобрят настроението. Това е валидно за няколко часа, ноуврежда цялостното психично здраве . Постоянното пиене е основната причина за депресия.
 • Неконтролираното използване на водкавлияе неблагоприятно върху мозъка , черния дроб, сърцето и панкреаса. Консумацията на алкохол е рисков фактор за рак на гърлото, гърлото, дебелото черво, гърдата и черния дроб.
 • Злоупотребата с алкохол по време на бременност е първата причина за вродени дефекти при едно дете. Плодът е особено уязвим в ранна бременност. Водката дава неблагоприятни последици за развитието, растежа, интелигентността и поведението на детето, които засягат останалата част от живота му.

Съвети

Водката се препоръчва да се използва като антисептик и дезинфектант, а не като напитка. акокато водка като напитка, лесно можете да станете пристрастени. Ако човек е склонен към прекомерно пиене, което причинява проблеми в живота, тогава трябва да помислите повече за това как да се избегне употребата на алкохол. Какво е добро за някои, катастрофално за другите.

Заключение

Хроничната злоупотреба с алкохол има отрицателно въздействие върху физическото и психическото здраве на дадено лице, като увеличава риска от всички видове заболявания. Консумацията на водка силно засяга мозъка, води до главоболие, сънливост, изкривено зрение и слух. Прекомерната консумация на водка предизвиква аритмия, високо кръвно налягане, нарушава имунитета.