Сусамово мляко: ползите и вредите

Съвременната медицина е в състояние да предложи бързо и ефективно лечение за голямо разнообразие от заболявания. Бързо, висококачествено и много скъпо. Често цената е решаващ фактор при избора на метод на лечение. Възниква естествен въпрос, как да се поддържа здравето и добрата умствена и физическа активност до зряла възраст.

В ролята на главни асистенти в опазването и укрепването на здравето на нашите предци са били билки, подправки, семена от различни култури. От особен интерес и подробно проучване заслужава едно от най-старите маслодайни семена, сусам. Семената му са основна съставка за приготвяне на сусамово мляко.

Приложение

Сусамовото мляко иманай-обширния обхват . Неговите полезни свойства бяха практически установени от жителите на древна Индия, Египет, Вавилон, Асирия. Те не са имали възможност да проучат химическия състав на сусам, но това не им попречи да оценят полезността на този представител на маслодайното семе.

Следователно сусамовото мляко не се нуждае от професионална реклама. След като веднъж се сблъскахте с информация, независимо дали става дума за печатни публикации или информационни пространства в интернет, вече няма да можете да спрете.

Ползи

Полезните свойства на сусамовото мляко имат повече от един или дваточка, и повече от дузина. Съсредоточете се върху най-впечатляващите.

 • Сусамовото мляко в резултат на периодична консумация може положителнода повлияе на общото състояние на тялото .
 • Допринася заукрепване на коститеи подобряване на общото състояние на ноктите, кожата, косата, зъбите. Маски, кремове, масла, скъпи процедури и козметични манипулации не могат да запълнят липсващите витамини и микроелементи. Индустрията за красота ни уверява в чудотворността на тези процедури. По този начин, само маскиране и по това време скриване на съществуващите проблеми, които те не са в състояние да запълни. Само обективната оценка на вашето здраве ще ви позволи да идентифицирате основната причина и да я отстраните. Ще отнеме много повече време, отколкото "маскиране", но резултатът си заслужава.
 • енезаменим източник на калций , основен строителен материал за костите и зъбите в ранните стадии на развитие на тялото. Необходимостта от калций е допълнително предопределена от подновяването на костната структура. При липса на свободен прием на калций, тялото го извлича от резервите. Калцият участва в централната нервна система (поддържа възбудимостта на нервната тъкан и контрактилитета на мускулите), сърдечно-съдовата система (поддържане на нормално кръвно налягане, блокиране на тъканните сълзи).
 • Сусамовото мляко съдържа много пъти повече калций, отколкото кравето мляко, минало през процес на пастьоризация.
 • Той съдържа освен калций и микроелементи катофосфор (осигуряване на нормален растеж на костната и зъбната тъкан, последвано от тяхното възстановяване по време на живота), желязо (транспортиране на кислород до тъкани), калий (необходима помощ в сърцето), магнезий (стимулиране на нивото на произведения инсулин, контрол на нормалната ритмична сърдечна дейност) ).
 • Активен източник на витамини : А (положителен ефект върху зрението, защита на организма от настинки), Б (правилен метаболизъм и нервна система, образуване на имунитет), Е (защитава организма от вредното въздействие на свободните радикали, елиминира токсичните ефекти) вещества), С (не се нуждаят от представяне и изброяване на полезни свойства), РР (допринася за правилното функциониране на храносмилателната система).
 • Употребата на сусамово мляконамалява нивото на холестерола в кръвта , което от своя страна намалява риска от развитие на рак, атеросклероза и допринася за борбата със затлъстяването.
 • Профилактика на остеопороза.
 • Съдържафитоестрогени- естествени заместители на женските полови хормони.
 • Комплексът от съдържащи витамини, антиоксиданти, макро- и микроелементи подобрява храносмилането, метаболизма и общото кръвно състояние.

Вредност (използване на предпазни мерки)

Наред с полезните свойства на сусамовото мляко е важно да се обмисли възможността за неговото отрицателно въздействие върху организма. Този продукт има ли недостатък? На този въпрос трябва да се отговори по-скоро отрицателно, отколкото положително. трябва да бъдесамо помнете правилата за използването му във вашата диета и се придържайте към тях.

Да се ​​лекува с повишено внимание или да се елиминира от диетата, ако имате:

 • Повишено кръвосъсирване, тромбоза, тромбоза. Може би сусамовото мляко не ви подхожда, тъй като има свойството да подобрява кръвосъсирването.
 • Уролитиаза.
 • Период на хранене. Високото калорично съдържание на такава здравословна напитка може да забави времето за постигане на желания резултат.
 • Повишена чувствителност на стомашната лигавица. Яденето на празен стомах допринася за неговото дразнене.

Готвене

Такава полезна напитка не трябва да се намира на рафтовете на най-помпозните и скъпи супермаркети. Лесно може да се приготви сами. Това ще изисква сусам, вода, дати и мед. Трябва да се отбележи, че количеството мед и датите, в зависимост от желаната консистенция на готовия продукт, могат да варират. Сусам се налива вода за една нощ. Изпрати до блендера. Разтрийте

Получената маса се прецежда чрез марля или плат, допълнително се изстисква в края на напрежението. Повторно се изсипва сусамово мляко в блендер, добавя се дати и мед. Смелете. Добавете необходимото количество вода. Това е направено. Препоръчителният дневен прием на сусамово мляко е0.5-1 l .

Резултати

Сусамовото мляко имамаса от полезни свойства . Готвенето не отнема много време и е скъп процес. Достатъчно е да искате да сте здрави идайте му няколко безплатни минути на ден. Ако желаете, те винаги ще бъдат намерени дори сред най-закорените работохолици. Читателят на средния доход може да се позове на липсата на пари. Това не е така.

Одитът на съдържанието на рафтовете на хладилника ще даде възможност да се идентифицират не само маса от ненужни, но и нездравословни продукти, които трябва да бъдат изхвърлени тази минута. По този начин„по-малко е по-добро, но по-добро“ . Включете в това количество сусам. Профилактиката и превенцията във всички случаи е много по-евтина от лечението.