Shark Fat - полза и вреда

Акулите са единствените морски хищници със силен имунитет, които са устойчиви на много болести и инфекции. Въз основа на това учените са стигнали до заключението, че маслото от акули е уникален продукт, източник на витамини, минерали и други хранителни вещества, необходими за човешкото тяло. От него се правят кремове, мехлеми, капсули за превенция и лечение на много заболявания. Въпреки това, въпреки значителните предимства, маслото от акули има противопоказания.

Биологична стойност

Тъй като акулите са дългогодишни в подводния свят, учените се интересуват от процесите, протичащи в техните тела. Така те разбраха, че акулите на практика не се разболяват и раните им бързо се лекуват. При лабораторни условия е установено, че черният дроб на акулите притежава най-ценните съставки, които произвеждат много мазнини. Олиото от акули съдържа компоненти като:

 1. Алкилглицероли . Тези вещества могат да устоят на вируси и бактериални инфекции. В естествената им среда съдържа много малко. Ето защо маслото от акули е толкова ценно във фармакологията.
 2. Скваленили "витамин кислород". Той предотвратява липсата на кислород в организма, може да устои на стареенето на клетките и също намаляваумора по време на тренировка.
 3. Мастноразтворимите витамини A, D, Eучастват в метаболитните процеси на организма, забавят процеса на стареене, предотвратяват развитието на кръвни съсиреци, укрепват стените на кръвоносните съдове.

Черният акула съдържа няколко десетки пъти повече витамин А от черен дроб на треска.

 • Скваламине естествен антибиотик, който се среща само в мазнини от акули или мигрени. Неговите действия са да унищожи елементите на бактерии, паразитни гъби и други микроби. Освен това, той поддържа еластичността на прешлените и ставите.
 • Йод, цинк, желязо, мед- тези микроелементи участват в кръвообращението, метаболизма, запълват естествените нужди на организма.

Полезни свойства на маслото от акули

Превантивните и терапевтични ползи от мазнините от акули са ефективни за човешкия организъм. Изработен е под формата на мехлеми и кремове за външна употреба, както и под формата на таблетки, капсули, свещи за орално приложение.

 • Препаратите за акулово масло са широко използвани за лечение назаболявания на ставите.Благодарение на антимикробното, аналгетично, противовъзпалително действие, се укрепват сухожилията и мускулите, възстановява се подвижността на ставите и се подобрява процесът на междупрешленните дискове. Ето защо мехлемите се предписват за артрит, остеохондроза, радикулит, а в някои случаи - за фрактури.
 • В козметологията маслото от акули се използва катопродукт за грижа за кожата . Мастни киселининамаляване на възпалението, което е полезно в присъствието на акне или други кожни обриви. Добър ефект за подмладяване, хранене и затягане на кожата имат маски или кремове на основата на акула.
 • За профилактични цели хранителните добавки се използват за подобряване на апетита, подобряване на настроението и двигателната активност. Високото съдържание на витамин D допринася за развитиетона "хормона на радостта"с липса на слънчева светлина по време на студения сезон.
 • Може би сложно лечениеза нервни разстройства . Това включва хронична умора, безсъние, депресия, стрес. Акула мазнина нормализира функционирането на нервната система и мозъка.
Още през 1950 г. шведските лекари използват масло от черен дроб от акули, за да възстановят лимфоцитите при деца, подложени на химиотерапия и лъчева терапия. Според редица изследвания, ефектът от маслото от акула върху растежа на туморните клетки е доказан. В някои случаи инструментът се използва при диагностицирани злокачествени тумори, както и за профилактика на хора, които имат предпоставки за поява на тумори.
 • Свещи на основата на мазнини от черния дроб на акули се използват за лечение на хемороиди и пукнатини, допринасящи за изтичане на кръв. Супозиториите се използват също за хроничен запек, парене и болка.
 • Маслото от акулаима благоприятен ефект върху сърцето и сърдечните мускули , предпазва кръвоносните съдове от кръвни съсиреци, намалява нивата на холестерола и предотвратява атеросклеротичните плаки. полезенза пациенти със сърдечно-съдови заболявания като тахикардия, инфаркт на миокарда, исхемична болест на сърцето.

Може ли акула да увреди здравето?

Въпреки големия брой полезни свойства, в някои случаи агентът може да бъде вреден за здравето.

 • Първо, продуктът може да провокираалергична реакцияпри хора със свръхчувствителност към морска храна или други вещества на базата на тези компоненти. Това е изпълнено с развитието на анафилактичен шок.
 • Приемането на лекарството през устата на празен стомах може да доведе до стомашно-чревни нарушения.
 • В някои случаи активните съставки могат да предизвикат дразнене или зачервяване на кожата.
 • За да не се предизвикват алергични реакции и да не се уврежда тялото, маслото от акули трябва да се изхвърли по време на бременност и кърмене. При лечението на децата трябва да се консултирате с лекар.
 • Алкохолните мазнини трябва да се използват с повишено внимание при хора, страдащи от хронично ниско кръвно налягане.
 • Ако има проблеми с бъбреците, пикочния мехур или жлъчния мехур, при употребата на продукта са възможни странични ефекти. В този случай си струва да откажете да го използвате.

Как се предприема естествено средство за защита?

 1. Важно е веществото да не се използва в концентрирана форма, особено за външна употреба. В този случай си струва да се смеси с крем за лице или ръце в равни пропорции.
 2. При закупуване на продукт си струва да се платиакцент върху сертифицирането на качеството, страната на произход и срока на годност.
 3. Когато се използват капсули, трябва да се спазва посочената в рецептата доза, за да се избегнат странични ефекти и алергични реакции. Средно, дозата е около 2-3 грама на ден.
 4. Преди нанасяне на кремове, мехлеми, гелове, маски, които съдържат натурален продукт, се препоръчва да се гарантира, че няма алергии към компонентите. За да направите това, нанесете малка сума пари на гърба на ръката и изчакайте няколко минути. С появата на зачервяване и усещане за парене, употребата на продукта трябва да се изхвърли.

Заключение

Акулозната мазнина не е панацея за всички болести, но с подходящо комплексно използване или превенция на болести, тя е способна да възстанови и поддържа здравето. Той има положителен ефект върху ставите, кожата, възстановява силата, укрепва след излагане на лъчева терапия. Не се препоръчва да се пренебрегват правилата на приложение, за да се увеличи дозата на продукта.