Ползите и вредите от хиалуроновата киселина

Днес вероятно всеки е чувал за чудодейния ефект на хиалуроновата киселина. Той е част от кремовете и еликсирите за кожата и се използва от козметици за подмладяване. Какво е това чудотворно лекарство и наистина ли е толкова добро за кожата?

Какво е хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е полимерно съединение, произвеждано от клетка от жив организъм, която е част от съединителната тъкан. Такава молекула е при животни и при хора. С течение на времето броят им значително намалява, което засяга организма, се появяват признаци на стареене: появата на мимични бръчки, отпуснатост и разхлабеност на кожата.

Напоследък, на върха на популярността, за борба с тези черти, бешеекологично чист . Но, във връзка с нови изследвания, учените са открили, че хиалуронатът стимулира производството на защита на околната среда, козметолозите предпочитат средства с хиалуронат. Хиалуроновата киселина запазва течността в клетките, което допринася за тяхното подмладяване.

Не е вярно мнението, че количеството на киселините намалява по възраст. На това се отразяват и следните фактори:

 • Ултравиолетови лъчи.
 • Лоши навици.
 • Нарушаване на режима на пиене.
 • Приемане на определени лекарства.
 • Стрес.
 • Възраст.

Ползи за човешкото тяло

Учените научиха за полезните свойства на хиалуронатапреди повече от 80 години . Преди това тя е била събрана от живи организми: гребени на възрастни петли, стъкловидни бикове и др. Такива молекули, човешкото тяло, по-често се определят като чуждо тяло и следователно процесът на отхвърляне е станал. Но с течение на времето учените успяха да синтезират изкуствена киселина. Това, попадайки в човешкото тяло, се възприема като свое и не предизвиква алергии.

При хората се открива в кожата, в стъкловидното тяло, както и в ставите, костите, хрущялите и гръбначно-мозъчната течност. Хиалуроновата киселина помага на тялото:

 • Поддържайте водния баланс.
 • Увеличава еластичността на кожата.
 • Намалява бръчките.
 • Предотвратява появата на нови бръчки.
 • доставя хранителни вещества на клетките.
 • Участва в процеса на регенерация на клетките.
 • Лечебни язви, изгаряния на лигавицата на окото.
 • Борба с ефекта на сухото око.
 • Пречи на образуването на сраствания и следоперативни белези.
 • Предпазва от патогенни микроорганизми.
 • Намалява зачервяване, сърбеж и обриви, възстановявайки естествения цвят.
 • Нормализира дейността на кожните жлези.
 • Увеличава притока на кръв към обвивката.

Хиалуронатът може да бъде от различен вид, неговата употреба зависи от това:

 1. Формулата с ниско молекулно теглоима противовъзпалителни свойства. Ами помага да се справят с изгаряния, трофиченязви, пукнатини. Включени в кремове, еликсири, серуми, тоници.
 2. Формулата за молекулно теглосе използва в офталмологията и при лечението на артрит.
 3. Формулата с високо молекулно теглое подходяща за хидратиране и възстановяване на обемите на кожата. Често се използва в козметологията.

Щетите, които хиалуроновата киселина може да причини на организма

При започване на лечение с хиалуронат е необходимо също да се консултирате с дерматолог, за да разберете, че тялото има липса на хиалуронова киселина. Всичко в тялото трябва да е нормално. И свръхпредлагането му ще причини не по-малко вреда, отколкото липсата му. Хиалуронатът насърчава развитието на ракови клетки и носи стрептококова инфекция.

Трябва да бъдат внимателни хора със суха кожа. Кремовете с хиалуронова киселина могатда повишат ефекта на сухота и стягане на кожата . Също така играе голяма роля на влажност. Сам по себе си, кремът не носи течността. Той я привлича от външната среда и ако въздухът е сух, тогава от тялото. И тук е обратният ефект. Кожата остава суха и течността се натрупва в подкожните слоеве и лицето става подуто.

Как работи?

Хиалуронова киселина Съставки:

 • Козметика за грижа за кожата.
 • Декоративна козметика.
 • Инжектиране.
 • Таблетки.

Грижа и декоративна козметика

В козметични продукти, открити в кремове, тоници и различни серуми. Молекулите на хиалуроновата киселина са твърде големида проникне в кожата, така че те остават на повърхността, образувайки тънък филм, който прави кожата мека и еластична, като привлича вода от тялото.

Когато се използва серум, той трябва да се прилага върху влажна кожа. По този начин, хиалуронатът запазва толкова течност, колкото е необходимо за хидратиране на епидермиса. А отгоре трябва да нанесете подхранващ крем на базата на глицерин или масла, за да избегнете усещания за сухота и стягане на кожата. Този метод на лечение е подходящ за борба с първите фини бръчки на възраст отна 25 - 30 години .

Що се отнася до декоративната козметика, ефектът от плацебо действа. Ето защо, не си струва да се чака специален ефект от червило и прах. По-добре е да се даде предимство на козметиката с желания ефект, отколкото да се купи биберон-залъгалка.

Хиалуронатните маски за коса са подходящи за суха и крехка коса. Те действат като крем за лице - те запазват влагата във всяка коса, образувайки тънък филм на повърхността.

Инжекции

За по-дълбоки бръчки, инжекциите ще помогнат. Те се правят по-често в гънките на веждите, назолабиалния триъгълник, брадичката. Ефектът от такава процедура може да продължи от шест до дванадесет месеца, в зависимост от вида на кожата. След като веднъж е направил такава процедура, вече е трудно да се откаже. И всичко това благодарение на забележителния ефект на хидратация на кожата, придавайки му обем и еластичност, което води до процес на подмладяване.

Следователно поглъщането на хиалуроновата киселина по никакъв начин не пречи на образуването натехните молекули, и обратно увеличава тяхната регенерация.

Приемане вътрешно

За онези, които се страхуват от инжекции, таблетки или прах ще помогнат. Ефектът от тях е същият като от инжекциите, само че няма да се забележи незабавно, номесеца след 2 . Приемане на хиалуронат, предписано за медицински цели, както за подобряване на състоянието на кожата, така и за предотвратяване на опорно-двигателния апарат.

Ползите от хиалуроновата киселина не могат да бъдат надценени, но последствията не трябва да се забравят, че тя може да причини тялото. Бъдете мъдри в избора на козметични процедури, за да запазите младостта си в продължение на много години.