Бяло вино: полезни свойства и вреда

Укрепеното, благородно вино за дълго време остава прерогатив на богатите групи от населението. Бедните хора можеха да опитат с изключение на винените напитки, Кахор, но само на празници. Постепенно, виното се превърна в постоянен атрибут на празника във всички сегменти на населението. Бяло вино остава критерий за добър благороден вкус.

Какво е бяло вино?

Бяло вино се произвежда отлеко грозде . Това не е толкова много захар, но не по-малко от 20%. Като се има предвид броят на сортовете леки плодове от лозя, продукцията не е по-малък брой вина. Най-често, напитката се нарича по същия начин, както плодове, които отидоха на суровини за производството си. Червеното грозде участва във ферментацията на белите вина. Преди започване на работа, плодовете са лишени от ярка кожа, която има силни цветни пигменти.

По-рано, на празника на предците, собственикът на къщата е първият, който пие вино от общия съд, като по този начин показва, че виното не е било отровено и няма да причини никакви здравословни проблеми. Оттук и традицията за пиене "за здраве".

На вкус напитката е суха ,полусуха ,сладка ,полусладка . Тя зависи не само от технологията на производство, но и от вида на гроздето, мястото на събиране, времето, времето на деня и сезона. На сухо иполусухите бели вина са минималното количество захароза, получават освежаващ кисел вкус. А в сладки или по друг начин десертни вина се добавя още сладък продукт. С добавянето на алкохол, виното се подсилва. И ако се доставя с въглероден диоксид, напитката ще придобие статут на шампанско.

Важно е да се избере подходящо винос добро качество . В допълнение към различните начини за проверка на характеристиките на тази благородна напитка, можете също така да различите визуално лошото и доброто вино. Например, запушалка, която затваря врата, не трябва да излиза от нея и не трябва да бъде прекалено спусната вътре. Това може да се каже за неправилно съхранение на вино.

Висококачествените производители не харчат много пари и усилия, за да привлекат клиенти твърде ярки етикети. Няма и утайка в доброто вино. За да проверите неговата наличност, просто разклатете бутилката. След отваряне на бутилката е препоръчително да се пие в рамките на три дни, в противен случай ще се развали.

Каква е употребата на този продукт

Много спорове възникват около тази алкохолна напитка, независимо дали е добре или не да я пие. Основният критерий "против" е фактът, че има степени на алкохол. Съществува обаче мнение, че белите вина могат да имат по-благоприятни свойства от обикновения гроздов сок. В края на краищата, виното съдържа плодова киселина, която играе положително в процеса на храносмилането. Бялото вино е богато на следните съставки:

  • Витамини от групи PP, C, B.
  • Голямколичеството антиоксиданти.
  • Необходимото количество органични киселини.
  • Кофенова киселина, която прониква в течността на тялото до белодробната система, като помага за премахването на храчки.
  • Етерични масла и други микро и макро елементи.

Бяло вино в умерени дози и в нагрято състояние дори се препоръчва да се пие по време на бронхит, пневмония и други белодробни заболявания. Подобрява мозъчната дейност, действайки като катализатор. Хората, които използват това вино, са по-малко склонни да страдат от болестта на Алцхаймер. По принцип те са по-събрани и могат да се съсредоточат по-ясно върху конкретен случай. Бялото вино повишава нивото на киселата среда на стомаха, увеличава апетита и помага за храносмилането.

Този благороден ферментационен продукт може да бъдеотлично средство за поддържане на красотатане само по време на пиене, но и при измиване на главата след измиване. Можете да добавите към 1 литър вода - 1 чаша бяло вино. Косата ще каже благодаря ви, ще стане по-блестящ, здрав. Може да се добави към домашно приготвени маски не само за коса, но и за лосиони за лицето, ръцете и кожата като цяло.

Вреди

Не забравяйте, че бялото вино е преди всичкоалкохол . Неговото вредно въздействие върху тялото се забелязва много дълго, с прекомерното му пиене. Алкохолът унищожава мозъчните клетки, влияе негативно на черния дроб, причинява интоксикация. С такива диагнози като подагра, диабет, исхемия, бялото вино е строго забранено. Не можете да пиете алкохол, включително описанотопродукт, след третия триместър на бременността. Преди това - само с разрешение на лекуващия лекар, глътка на ден.

Когато се използват сладки и полусладки бели вина, е необходимо да се помнят съдържащите се в тях захар и фруктоза. Които допринасят за унищожаването на зъбния емайл. Факт е, че бактериите се хранят със захар, а колкото повече от тях в устата, толкова повече деформации и кариес ще бъдат подложени на зъби.

Как и в какво количество да се използва

Идеалното вино за пиене трябва да се съхранява на границатане по-висока от 16 С , т.е. охладена, но не по-висока от нормата. По-добре е да хапете всичко с нискомаслено сирене, а също и синьо сирене. Плодовете в този случай не са най-подходящите закуски, тъй като плодовите киселини на бялото вино, в комбинация с фруктоза от пресни плодове, могат да окислят емайла на зъбите.

Най-важното при пиенето на бяло вино еда се спазва дозировката .

Всеки продукт, консумиран от човека, трябва да има благоприятен ефект, включително удоволствие. За бялото вино също се получава положителен ефект, необходимо е внимателно да се следи нивото на консумация на алкохол на ден. За женското тяло на ден е позволено не повече от 100 грама бяла напитка. За мъжете - 150 грама. За една седмица е полезно за жените да пият не повече от 500 грама, за мъжете - не повече от 600 грама. Когато пиете алкохол, трябва да слушате собственото си тяло, което показва кога удоволствието се превръща в хмел.

Резултати

В приемливи граници бялото вино е положително.засяга човешкото тяло, носи достатъчно количество полза и удоволствие. Необходимо е да се спазват нормите на употреба и инструкциите на лекаря. Чаша бяло вино преди обяд или вечеря ще бъде чудесно допълнение към храната, като по този начин ще се вдигне настроението и ще се настрои тялото да използва ястията.