Цветният прашец: полезни свойства и вреда

В народната и традиционната медицина се използва голям списък от лечебни растения. Естествените противовъзпалителни, болкоуспокояващи и други средства са се доказали и могат наистина да помогнат на тялото. Но това ще бъде валидно в случаите, когато растенията се прилагат правилно. Преди да ги използвате, трябва да знаете как се прави това и дали има някакви противопоказания. Например, цветен прашец, каква е неговата употреба и каква би могла да бъде вредата от нейното използване?

Описание на продукта

Прашецът от палми е екзотична суровина, използвана както в традиционната, така и в традиционната медицина. Тя се появи в нашата страна сравнително наскоро, но вече намери своите фенове. И какво е този продукт?

Как може да се получи средство за защита, може да се разбере от заглавието. Суровината е прашец от финикови палми. Прибирането на реколтата се извършва през пролетта и само с мъжки растения. Палмите се разклащат и желаният продукт лети от техните съцветия.

Външно, суровината изглежда като бял прах. Съставът включва голям брой хранителни вещества, а именно:

 • Захароза.
 • Протеини.
 • Различни витамини.
 • Голям списък от микроелементи.
Продукт, произхождащ от Близкия изток. Този регион е основният доставчик на суровини. Внася се като прясно прибрано.и се изсушава. Първият вариант се нарича perga, а вторият е прашец.

Полезни качества

В Близкия изток поленът от палми отдавна е предпочитан продукт, използван както за медицински, така и за кулинарни цели. Ако говорим за ползите, тогава експертите най-напред дават следния списък:

 • Продуктът повишава устойчивостта на организма към стресови ситуации.
 • Помага да се намали нивото на "лошия" холестерол в кръвта.
 • Нормализира сексуалните функции.
 • При ниско кръвно налягане се стабилизира.
 • Подобрява стомашно-чревната функция.
 • Помага за почистване на тялото от радикали и шлаки.
 • Той има благоприятен ефект върху кожата, стимулирайки обновяването на епидермалните клетки.
 • Балансира функцията на ендокринните жлези.
 • Намалява скоростта на производство на пикочна киселина.
 • Нормализира мозъка. При дългосрочно приемане подобрява паметта, концентрацията, логическото мислене.

В съответствие с положителните ефекти на прашеца на дланта върху тялото, той се използва при различни заболявания. В допълнение, продуктът се използва за козметични цели, както и инструмент, за да помогне да се отървете от наднорменото тегло.

Противопоказания

Цветният прашец може да подобри работата на нашето тяло. Но преди да го вземете, трябва да се запознаете със съществуващите противопоказания. Сред тях лекарите наричат ​​следното:

 • Прашец, като всеки зеленчуксуровини, които могат да причинят алергии . Поради тази причина, пациент с индивидуална непоносимост към продукта не може да се приема.
 • По време на периода на кърмене на новородено трябва да се откаже и консумацията на длан. Това се дължи на факта, че все още не е известно дали бебетоима индивидуална непоносимосткъм продукта.
 • Друго противопоказание е съсирването на кръвта. Ако има проблеми тук, тогава приемането на средствата трябва да бъде изоставено.
 • Също така е нежелателно преди лягане да се приема полена на полен. Това се дължи на факта, че инструментът е ободряващ, който лесно може да наруши спокойствието на човека.
 • Продуктът съдържазахароза . Това обстоятелство може да спре диабетиците. Но не трябва да се страхувате. Противопоказания се отнасят само до някои рецепти с цветен прашец. При диабет не трябва да комбинирате това лекарство с мед.
 • Друго противопоказание се отнася до редица болести. Тези заболявания, на първо място, включват хиперплазия на ендометриума или тумор на яйчниците. Списъкът с други заболявания трябва да бъде изяснен с Вашия лекар.

Цветният прашец от палми е лекарствен продукт. Ето защо, той трябва да се използвастриктно съгласно препоръките на лекаря . Вие не можете самостоятелно да увеличите дозата или да удължите хода на лечението. Ако нарушите тези правила, тогава пациентът може да дойде хипервитаминоза.

Как да се прилага правилно

За да бъде причинена вреда на наркотици, трябва да се научи цялата информация за него. Най-преди всичко се отнася до правилата за прилагане и дозирането. Само стриктно следвайки всички препоръки, инструментът ще бъде от полза за организма.

Дозировката на прашец в дланта зависи от възрастта на пациента. Лекарите посочват следните параметри:

 • Дневната ставка за деца на възраст от три до пет години е10 грама .
 • При пациенти от шест до дванадесет години дозата се увеличава с половин и половина и е15 грама на ден .
 • Възрастните дневни добавки са20 грама .

За да се улесни приемането и точността на дозировката, трябва да се знае, че пет грама продукт се поставят в една чаена лъжичка „без пързалки“. Дневната доза е по-добре разделена на три дози. Цветният прашец се взема "както е", като се пие чиста вода.

Лекарствата в аптеките могат да бъдат закупени в капсули. Тази форма на освобождаване е по-удобна за получаване. Децата едновременно дават по една капсула, а за възрастни дозата се увеличава 2-3 пъти.

За да се извлече максимална полза от приемането на средствата за защита, лекарите препоръчват да спазвате определени правила. Първо, в началото на употребата да се използват малки дози. Това е необходимо, за да се определи дали има алергия към продукта. На второ място, ако не се разкрива непоносимост, тогава приемът трябва да се извърши преди хранене. За да се увеличи терапевтичният ефект, препоръчва се да се вземе полен палм заедно с мед. Но това е само, ако пациентът не е алергичен към продукта на пчеларството.

Заключения

Цветният прашец - средство за защита от древни временаизползвани от жителите на Близкия изток. Продуктът се получава от цъфтящи фини палми. Продуктът е богат на витамини, микроелементи и други вещества, полезни за човешкото тяло. Той помага за подобряване на сексуалните функции, нормализира работата на стомашно-чревния тракт и помага за очистването на тялото от шлака.

Важно е да не се превишават допустимите дози и продължителността на лечението. Ако не следвате правилата за допускане, тогава ще има повече вреда, отколкото полза от прашец от палми.