Ананасов сок: ползите и вредите

Дълго време тропическите плодове са широко разпространени в Русия, един от които е ананас. Предимството му се дължи на голямото количество витамини в състава, особено по отношение на пулпа. Сокът от ананас може да бъде намерен в продажба с или без пулп.

Но все пак, предпочитание трябва да се даде на прясно изцедения продукт, тъй като само той съдържа достатъчно количество микроелементи и витамини, които частично изчезват след обработката.

Какво е това?

Ананасът е специфично растение, което расте предимно в тропическа Америка. Това е доста високо растение, което често достига60 метра височина . С напредване на растежа растението набира сила и плодът става теглос около 2 кг . Въпреки че има много тежки плодове, тежащи 16 кг.

От тези плодове се извлича сок по специална технология. Първо, растението се измива в големи вани с вода. След това се изсушава, проверява тяхното качество, а след това отрязва съцветията и се изпраща за обработка.

Машината отделя кората и пулпа и изпраща лентите за преработка и натиска. Оставащата след пресата торта най-често отива на храна за животни, а коричките се рециклират.

След получаването се излива в контейнери, стерилизира се и се изпраща за продажба или се консумира. Можете да го получите сами, като го изстискате.плода в купата с помощта на ръце или специални устройства.

Ползи

Тази напитка съдържа голямо количество витамини и минерали. Витамини, съставени от:

 • Витамин С.
 • А.
 • Б5.
 • Б1.
 • PP.

И в количество от около 12% от дневната необходимост от 100 грама сок.

Освен това в него има голямо количество минерали:

 1. Калий.
 2. Натрий.
 3. Желязо.
 4. Диетични фибри.
 5. Магнезий.
 6. Калций.
 7. Фосфор.
 8. Аскорбинова киселина.
Също така съдържа вещество, като напримербромелаин . Това е специфичен ензим, който има определена биологична активност и ви позволява да разграждате мазнините, спомага за подобряване на храносмилането и загуба на тегло. Но бромелаин се среща само в пресния сок и самите ананаси. В закупените продукти практически липсва, тъй като продуктът може да бъде рециклиран и стерилизиран.

Бромелаинът има способността да подобрява устойчивостта на организма към бактерии и инфекции, така че сокът от ананас има такъв ефект върху човешкото тяло.

Напитката се счита за плод на младостта, защото съдържа много полезни вещества. Калоричното му съдържание е малко, общо50 kcal на 100 ml . Ето защо, можете да използвате в достатъчно големи количества, единственото нещо, което трябва да запомните е, че напитката съдържа и плодови киселини, така че не трябва да пиете на празен стомах или на малки порции.

Предимства:

 • Подобрява храносмилането.
 • Увеличаваустойчивост на организма към инфекции и вируси.
 • Подобрява работата.
 • Укрепва имунитета.
 • Превенция на рака.
 • Намалява вероятността от заболявания на сърдечно-съдовата система.
 • Подобрява паметта и концентрацията.
 • Намалява загубата на тегло.
 • Позволява ви да се справите с проблеми с морска болест.

Всички добродетели помагат на човека да поддържа здравето си, така че трябва да използвате този продукт редовно. Но трябва да знаете мярката, защото има някои особености.

Вреди

Основният недостатък на тази напитка е неговата киселинност. Хора с язва на стомаха и киселинност не трябва да се консумират в големи количества. Също така, вредата от киселинността се отнася и за зъбите.

Зъбният емайл е много чувствителен към такива ефекти, така че след консумация е необходимо да изплакнете устата си с хладка вода или да миете зъбите с паста. Друг добър начин за спасяване на зъбния емайл е да се консумира чрез сламка или сламка.

На ден трябва да се взема част от рецепцията. Един възрастенне трябва да пие повече от 500 ml. Децата могат да бъдат ограничени до150 ml .

Съвети за използване

Тази напитка се използва широко в готвенето. Благодарение на специалния приятен вкус с този продукт са много вкусни и ароматни сладкиши. Също така, много хора обичат да готвят така наречените "PP-ястия", тоест, диетични.

любители на традиционната медицинаизползвани за медицински цели. Има много рецепти, които ви позволяват да се борите с някои болести. Те се лекуват при настинки, възпалено гърло и дори бронхит. Освен това те правят компреси за навяхвания и наранявания на сухожилията и ставите.

Добре помага при пиене при лошо настроение и загуба на сила . Благодарение на високото съдържание на витамин С и магнезий, той има положителен ефект върху нервната система и помага за справяне с депресията и стреса.

Диетолозите често се предписват за предотвратяване и поддържане на фигура в добра форма. Благодарение на ензима в състава се регулира процесите на храносмилането и елиминирането на токсините и токсините от организма.

Някои жени правят маски за лице и тяло, използвайки този продукт. Поставете под формата на компрес върху лицето, смесвайки с базови масла, а също така направете антицелулитни обвивки с него, опаковайте проблемните зони под филма, след което го измийте.

Напитката имапротивовъзпалителни свойства , така че е добре да се използва за бременни и кърмещи жени по време на студения сезон, за да се предотврати инфекцията в тялото. Но трябва да се помни, че това е алергичен продукт, така че е по-добре да го използвате постепенно и в малки количества.

Напитката от ананасе много полезна за всяко лице . Единственото ограничение при приема е пептичната язва на стомаха и дванадесетопръстника. В допълнение, тя трябва да бъде ограничена до приемането на хора с висока киселинност.Останалата част от този сок е напълно разрешена, единствената му характеристика е алергичност, следователно, алергиите също трябва да спазват порцията.

Ползите са много големи. Добре е да приемате настинки по време на сезона, но най-добре е да пиете прясно изцеден, тъй като в него остават всички полезни елементи, които са частично загубени по време на стерилизацията.