Третиране с водороден пероксид: ползи и възможна вреда

Такъв интересен метод на лечение като използването на водороден пероксид се появи сравнително наскоро, през 1986 година. Неговият основател е руски ученИ. П. Ноймивакин . Паралелно с него са проведени и изследвания в Америка, в които са ангажирани У. Дъглас и К. Фар.

Авторите на тази техника са убедени, че разтворът на водороден пероксид може да помогне при лечението на прости и тежки, често онкологични заболявания. Наистина ли е така и каква вреда може да се получи от този вид лечение, ще бъде разгледана подробно по-долу.

Употреба на водороден пероксид

\ t

Методът на лечение с пероксид е доста голям брой клинични изпитвания върху доброволци, чиито заболявания са с най-разнообразен произход и тежест. Разкрива се, че при поглъщане химикалите реагират, разрушават се, което води до стимулиране на всички реакции, протичащи в тялото.

Това беше доказано чрез анализ. След всяко прилагане на лекарството, пациентите взеха кръв за анализ и нейният състав беше изследван. Установено е, че поради разцепването на перхидрола се отделя кислород, който се доставя в органите, активирайки и подобрявайки работата им.

Понастоящем пероксидът се използва най-често в медицината.за лечение на рани и порязвания. Но за приемането на вътрешността му мненията на лекарите варират значително.

Методи на прилагане

\ t

Съществуват три основни начина, по които се извършва лечението:

 1. Външен , най-често срещаният и безопасен, който има за цел да дезинфекцира повърхността на кожните участъци, които са били повредени. В допълнение, измиване при заболявания на гърлото и назофаринкса, както и промиване на синусите е често срещано явление.
 2. Вътрешен . Медицината все още не е разпознала този метод, но някои специалисти го използват.
 3. Интравенозно , което също негативно възприема цялата научна общност, въпреки че изследванията на горепосочените учени са показали доста добри резултати.

Така че класическата медицинска практика на този етап официално признава само един метод за лечение с пероксид - външен, чиято цел е да се бори срещу гъбички, УНГ заболявания и при дезинфекция на повредената повърхност.

Прилагане

Както вече споменахме, антисептичният ефект е абсолютно доказан и безспорен, приложим навсякъде. Но това външно приложение не свършва дотук. Компреси и лосиони, прилагани върху засегнатите стави, са често срещани, както и лечението на хемороиди чрез прилагане на тампон, навлажнен с пероксид.

Това действие се основава на свойствата на перхидролда отстрани вече мъртви клеткиили тези, които са засегнати от вирус или гъбички. Също така поради освобождаванетодопълнителното количество кислород е процесът на регенерация.

Разтвор с ниска концентрация се оставя да измие очите по време на конюнктивит. Капката в ухото на няколко капки може да намали болката по време на възпаление и да ускори процеса на оздравяване.

Лечение по метода на Ноймивакин

Основателят на този метод вярва, че с помощта на пероксид е възможно да се отървете от много болести с различна сложност. Основните разпоредби, разработени от Ноймивакин са следните:

  Човешкото тяло ехолистичен биоенергиен механизъм , който е способен на самолечение.
 1. Основните причини за неуспеха на този механизъм са нарушения в имунната система, шлаки и токсини.

Въз основа на тези две прости постулати Ноймивакин развива своята теория, според която той прави следните заключения:

 • Пероксидът еантиоксидант , който може да се бори с токсините и токсините, както и с вирусите и гъбите.
 • Активно участва в синтеза на основните хранителни вещества на организма: протеини, мазнини и въглехидрати.
 • Помага за подобряване на състава на кръвта, като я насища с кислород.
 • Подобрява хормоналната активност.
 • Нормализира стомашно-чревния тракт.

Този списък е само малка част от това, което е съставено от Ноймивакин. Както вече споменахме, според него пероксидът може да излекува абсолютно всяка болест.

неговата техникаТя се основава на поглъщането на пероксид, с който класическата медицина не може да се съгласи и не приема този метод до днес. Въпреки че Neumyvakin проведе много тестове на доброволци, внимателно проучване на резултатите от кръвните тестове. Ето защо този метод е по-вероятен за традиционната медицина. Не се препоръчва използването му без разрешението на лекуващия лекар.

Ползи

Трябва веднага да се каже, че ползата ще бъде постигната само при условиена стриктно спазване на концентрацията на разтвора , както и при задължителна консултация с лекар.

Следователно, ако тези две условия са изпълнени, водородният пероксид може да има следните благоприятни ефекти:

 • Насърчава почистването на назофаринкса в обикновената настинка.
 • Той омекотява кожата на петите чрез отстраняване на мъртвите кожни клетки.
 • Подпомага лечението на гъбичките на ноктите.
 • Елиминира брадавици.
 • Помага при лечението на псориазис.
 • Бори се добре със заболявания на гърлото и носната кухина.

Вреди

При използването на свръхдоза или неграмотност вредата от употребата е просто огромна, защото може да причини следното:

 • Изгаряния на лигавиците на системата на стомашно-чревния тракт.
 • Образуване на вътрешно кървене.
 • Отравяне, гадене и повръщане.
 • Закриване на кръвоносните съдове, образуването на кръвни съсиреци.
 • Коремна болка.
 • Интоксикация.

Ако се открие поне един от горните симптоми,трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.

В заключение бих искал да повторя още веднъж важния факт, че клиничните изпитвания на лечение съгласно този метод са все още в действие, затова преди всеки метод на употреба, с изключение на външния, трябва да се свържете със специалист за компетентно обяснениекакво да очаквате.