Полът - полза и вреда

Днес този представител на фамилията треска за търговски цели се произвежда в доста значителна сума. Заедно с месото от полък неговият хайвер има същата висока хранителна стойност. Можете да намерите популярен продукт във всеки рибен отдел на магазин за хранителни стоки.

Някои данни за продукта

В яйцата от пъпки има многоспецифичен вкус . Поради тази причина, а също и заради приличния рибен аромат, далеч от много хора предпочитат такъв продукт. Въпреки това, любителите на вкусна храна знаят добре какви ползи могат да бъдат получени от това непретенциозно ястие. От древни времена основният рибен деликатес се счита за червен и черен хайвер от ценни видове риба. Но „белите“ породи треска бяха уважавани поради деликатния му вкус и хранителните качества. Смята се, че по отношение на количеството на хранителните вещества той изобщо не е по-малък от широко разпространения червен и черен хайвер от популярни видове риби и дори ги надминава в някои характеристики.

Калоричното съдържание на продукт на 100 g е доста високо и възлиза на133 единици . Неговият състав съдържа голямо количество протеини, много малко мазнини и почти нулев индикатор за въглехидрати.

Какво полезно деликатес носи

Хайверът, поднесен на масата под всякаква форма, ще позволи на тялото напълно да абсорбира белтъка.Витамините с минерали, които той съдържа, също ще бъдат обработени изцяло.

Ето някои от положителните ефекти, които можете да очаквате, когато използвате рибен деликатес:

 • Рибено масло, продуктът намалява вероятността от сърдечни заболявания, подобрява кръвоносните съдове и щитовидната жлеза.
 • Оказвапречистване на кръвоносната система .
 • При продължителна работа, изискваща голяма концентрация, остротата на зрението става по-добра иочите престават да изсъхват .
 • По-бързо възстановяване на тъканите и лигавиците.
 • Поради високото съдържание на калций костите се засилват.

Диетолозите препоръчват да се консумират деликатеси на пъпки за следните заболявания или състояния на тялото:

 • Анемия.
 • Намаляване на работата на щитовидната жлеза.
 • Патологии на сърцето, кръвоносните съдове, атеросклерозата.
 • С недостиг на витамини в организма.
 • По време на бременност и кърмене.
 • По време на интензивен растеж на млад организъм.

Ако редовно добавяте полиак към вашата диета, можете да постигнете следните положителни ефекти върху здравето:

 • Укрепване на имунната система, повишаване на устойчивостта към настинки и инфекциозни заболявания.
 • Екскреция на токсини и шлаки от тялото.
 • Нормализиране на работата на органите на стомашно-чревния тракт, подобряване на чревната микрофлора.
 • Благоприятният ефект върху увеличаването на потентността.
 • Даванееластичност към съдовете.
 • Подобряване на паметта и мозъчната функция, координация на движенията.
 • Намаляване на риска от рак.
Можеш да използваш лекуването точно така, в „чистата“ си форма, да приготвяш салати, сосове и, разбира се, сандвичи с неговото участие. Експертите съветват всички привърженици на здравословното и здравословно хранене да обръщат внимание на този деликатес, включително и в диетата. Препоръчителната дневна доза е две супени лъжици. За седмица е желателно да се използва деликатес2-3 пъти .

Храната от риба от полък ще бъде от полза както за възрастните хора, така и за децата, както и за всички онези, които са имали заболяването, за бързо привеждане на организма в нормален ритъм.

Вредни свойства

Вероятността рибно ястие, ако се използва рационално, да причини вреда на тялото, е изключително малка. Въпреки това, преяждането на деликатес със сигурност ще увеличи телесното тегло и натоварването на бъбреците поради високото съдържание на сол в съда. Важно е да се помни, че не всички водни тела в момента имат здравословна екологична среда. За да не се увреди здравето, препоръчително е да се обърне внимание на мястото, където са уловени рибите.

Не е желателно да се яде хайвер от поляк в присъствието на следните противопоказания и заболявания:

 • При наличие на алергични реакции към риба и по-специално към този продукт.
 • Когато нивото на холестерола в кръвта надвишава установените показатели.
 • В случай на високо кръвно налягане.
 • С увеличено количество калций в. \ Tтялото.
 • Патологии на черния дроб, пептична язва и 12 дуоденални язви.

Без съмнение броят на възможните странични ефекти е значително по-малък от полезните свойства на продукта.

Как да изберем правилните продукти

Обикновено, осоленият хайвер се среща в търговските предприятия, както и в осоления хайвер. Колкото повече сол в продукта, толкова по-дълъг срок на годност, но това намалява характерния рибен вкус. Качеството на продукта показва неговия светло бежов цвят. Често вместо това можете да видите жълти или розови нюанси на яйцата. В този случай е по-добре да се откаже от покупката, защото продуктите са ясно оцветени.

Условията за тяхното съхранение, съхранение и транспортиране засягат състоянието на рибните продукти. Не бива да купувате бучки от продажби, свързани с различни видове промоции: на такива събития винаги има продавачи, които под маската на отстъпките продават продукти, които вече са с изтекъл срок.

Ако при покупката има възможност за избор, следва да се даде приоритет напретеглени продукти : в този случай неговият вкус, аромат, соленост и други характеристики могат да бъдат точно оценени. В случай, че продуктът се предлага само в буркани, трябва да се обърне специално внимание на състава на продукта, който трябва да бъде посочен на етикета. При наличието на консерванти, емулгатори и други съмнителни добавки е по-добре да се въздържате от покупка.

Заключителни заключения

Сърцето на Поллок несъмнено е много полезно заздравето на морските продукти. Тя на практика не вреди, но ползите са без съмнение. Със своята редовна и разумна употреба можете да получите забележимо подобрение в състоянието. И напълно да намали риска от проявление на негативни явления риба храна, варени със собствените си ръце на кухненската маса.