Медни ястия - какво може да бъде вредно?

Медните прибори са били използвани дълго време. Тя винаги е била индикатор за лукса и богатството на семейството. Варени в такива ястия изключително на почивка и най-изисканите ястия. Много готвачи на места за обществено хранене я обичат за определени топлинни качества. Според лекарите, има някои химични реакции на метала, които са неприемливи за готвене. Така ли е?

Свойства на метала и положителни качества

Медните ястия са обичани заестетичен вид , удоволствие е да се готви в него. Такива прибори могат да служат като интериор и украсяват кухнята. Често това е семейно наследство, което се съхранява в къща от години. Но освен естетиката, медните съдове за готвене имат положителни свойства, които не само не увреждат тялото, но и допринасят за подобряването, а свойствата на метала са високо ценени от известни готвачи.

Сега медни блюда са покрити със специално защитно покритие. Също така се случва, че медни блюда обикновено се използват без защитно покритие, например при готвене на яйчни ястия. При контакт с мед яйцата се сгъстяват много по-добре, затова яйчните десерти и кремове се приготвят само в медни съдове без покритие.

 • Сплавът, когато се нагрява , разпределя равномерно топлината , така че храната има същата степен на готвене независимо отмясто на отоплителна повърхност.
 • Също така, поради относително високата топлопроводимост на метала, можете да готвите при минимална топлина, съответно, скоростта на готвене е много висока.
 • Смята се, че медните продукти могат да убиват бактерии, което също е важно за здравословното хранене.
 • Както е известно,медта е незаменим елемент в тялото .

Отрицателни свойства

Въпреки многобройните положителни качества на медни съдове за готвене, той често се смята за табу при готвене и съхранение на ястия. И така, каква вреда оказва сплавта върху човешкото тяло и как тя влияе върху свойствата на продукта?

 • Когато влагата, например, в тенджера,се образува вреден скарф , който причинява окисляване. Най-често мастните полиненаситени киселини се окисляват. Когато мастните киселини се окисляват, се образуват свободни радикали, които влияят негативно на тялото. Готвенето в този тиган вече е невъзможно.
 • Продуктите в това ястие лесно губят своите полезни свойства и остават без витамини.
 • Медът разрушава аскорбиновата киселина ! Аскорбиновата киселина се съдържа в зеленчуци и плодове, поради което съхранението е строго забранено, в противен случай няма да има полза от храната.
 • Много честислучая на отравянепри използване на медни продукти. Черният дроб също е обект на неблагоприятни ефекти на токсични вещества.
 • Медните ястия се считат за един от най-скъпите в света, тъй като самият метал е много скъп, респективно, топя продукти от него със защитно покритие.Покритието също ще струва много, много скъпо.
 • Медът не е силен метал , поради чувствителността на сплавта към факторите на околната среда. Поради това драскотини и вдлъбнатини се появяват бързо в тигана, тигана и мивка, така че кухненските прибори трябва да се третират внимателно.
Лекарите също не могат да разкрият, че медното изделие е добро придобиване, или е абсолютно невъзможно да се готви в това ястие. В крайна сметка, от една страна, тя убива бактериите. От друга страна, той унищожава полезните елементи и образува токсични вещества.

Не е установен вреден ефект по отношение на ефекта. Разбира се, не е възможно да се замени мед с друг метал, тъй като определена температура, определена степен на готвене може да се постигне само при готвене на меден продукт.

Характеристики на съхранението и използването

Ако в къщата има такива кухненски прибори, тогава се нуждаете от внимателна грижа. Сега такива ястия са покрити със защитно съединение, така че да има по-малко вреда за тялото. Например, тиган може да бъде покрит със стомана или никел - това са най-безопасните покрития, при които вредата е минимална. Опцията е по-евтина -калай , но с това покритие можете да готвите само. За да може продуктът да обслужва възможно най-много и да не причинява вреда, трябва да обърнете внимание на преследването или фалшифицирането.

Тези продукти трябва да се купуват само с възможност за личен контакт директно с него, тъй като е невъзможно да се разбере в интернет или в списание дали това е качествен продукт и при лична проверка на кораб.Можете да определите тежестта на метала, вижте защитното покритие и други важни фактори. Капакът трябва да е плосък или да липсва като цяло, тъй като не е в класическия вариант.

Как да се грижим за медни продукти?

 1. Когато готвите, не позволявайте на празни ястия да се нагреят.
 2. Кипящата течност не трябва да се излива в сухи съдове, а храната да се осолява само в кипяща течност.
 3. За да се предотвратят драскотини, смесете съставки в съдове, разбъркайте и т.н. трябва само една лъжица дърво. Твърдите четки и металните гъби не могат да се използват, за да се избегнат драскотини.
 4. Измиването на такъв продукт следва да бъде само ръчно.
 5. Битови химикали не могат да се използват, само специални почистващи препарати или домашно почистващи препарати.
 6. Петната се отстраняват само с естествени почистващи препарати, например лимонов сок.
 7. С течение на времето се нанася полиращо съединение.

Заключение

Медът се счита за скъп метал, а медни продукти се предават от поколение на поколение. Медните съдове за готвене са отлично решение за интериора, защото добавят лукс и подчертават изискания вкус на собственика.

Известните ресторанти използват само медни прибори, тъй като в негохраната се нагрява много по-бързо , ястията са много деликатни и процесът на готвене може да бъде напълно контролиран. Но това ястие не е толкова лесно за използване, защото много химични реакции, които се случват в процеса на готвене и съхранение, унищожават полезните свойства на продукта. Което означаватакива съдове не могат да се използват. Ето защо е толкова важно да можеш да избереш правилното разпрашване, което няма да навреди на тялото, а не всеки може да го направи. Необходима е грижа много задълбочена, често скъпа.