Най-вредните продукти за фигурата: списък и описание

Всяка секунда в нашето време мечтае за красиви форми, всяка пета - полага всички усилия за постигане на перфектна фигура, и само на всеки двадесет успява да постигне съвършено тънко тяло.

Въпреки това, тайната на хармонията е по-проста, отколкото човек може да си помисли - за да се отървем от излишни килограми, не е нужно да си купувате абонамент за цял живот във фитнеса или година на диета от листа от целина и зеле.

Звучи невероятно, но за да стане във форма, достатъчно е само да нагласиш храната малко и да изхвърлиш твърде калорични храни от диетата си, но да не носиш никакви ползи за здравето на продуктите. Кои? За това - по-долу.

Каква е опасността от затлъстяване?

Допълнителните килограми не са само естетически проблем. Дълго време лекарите и специалистите по хранене твърдят, че наднорменото тегло може сериозно да увреди здравето и да причини сериозни заболявания, понякога дори до смърт.

Нестабилно налягане, сърдечни и съдови заболявания, повишен риск от инфаркти и инсулти - това е, което дава на тялото затлъстяване. Повишена травма и нарушения на опорно-двигателния апарат могат да възникнат вследствие на прекомерен натиск върху костите и ставите.

Мастните хора също имат редовни заболявания.стомаха и червата, храносмилателните разстройства. Освен това, колкото повече наднормено тегло, толкова по-голяма е вероятността от рак (особено рак на дебелото черво и езофагея). Захарният диабет също е по-вероятно да изпревари хората със затлъстяване.

И, разбира се, наднорменото тегло може да причини психологически разстройства, появата на комплекси, развитието на депресия. Децата с наднормено тегло са много по-склонни да бъдат преследвани и да бъдат изгонени в обществото.

С една дума, затлъстяването -е сериозен проблем , който може и трябва да бъде разгледан. На първо място, трябва внимателно да следите диетата, защото качеството на тялото ви зависи от храната, която ядете.

Най-вредните за храните фигури

И така, какви продукти трябва да бъдат премахнати от обичайната диета веднъж и завинаги, за да забравите тези излишни килограми, или накрая, да влезете в любимите си дънки?

Чипове

Хрупкавите картофени филийки са може би най-популярната закуска в света. Чипсът има подчертан вкус и устойчив аромат, който стимулира апетита и ви кара да ядете цяла опаковка на едно заседание. 100 грама картофени филийки -повече от 500 калории , но абсолютно никакви витамини и минерали. Лека закуска, която е по-безполезна за здравето, е трудно да си представим.

Освен това редовната употреба на чипс може да причини сериозни разстройства на стомаха, включително язви и гастрит. Този продукт има отрицателен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система, драстично увеличава производителносттахолестерол и спомага за образуването на холестеролни плаки. Любителите на хрускането сочни филийки солени също трябва да се помни, че чипс съдържа канцерогенни вещества в състава и значително увеличава риска от развитие на ракови тумори.

Майонеза

Може би само мързелив не говори за вредата от този известен сос. Майонезата съдържа ужасно количествовредни транс-мазнини , които се отлагат директно в мазнините в тялото. Продуктът е вреден не само за фигурата, но и за цялостното здраве. Редовната консумация на майонеза допринася за образуването на целулит, отпуснатост на кожата.

Бял хляб

Навикът да се яде всичко с хляб е една от причините за общото затлъстяване. Хлябът от пшенично брашно съдържа "празни" въглехидрати, които допринасят за образуването на допълнителни гънки на бедрата и страните. В допълнение, злоупотребата с хляб може да предизвика диабет.

Шоколадови бонбони

Без съмнение шоколадът е много полезен за здравето, но само с високо качество и само в малки количества. Но по-голямата част от продаваните бонбони и шоколадови продукти не могат да се отличават с идеален състав. Кенди е източник на мазнини и захар, деликатес, който не носи никаква полза и насърчава бързото натрупване на тегло.

Бърза храна

Няма да е откритие за никого, че различните ролки, хамбургери, сандвичи и други обилни и висококалорични закуски са един от най-вредните продукти за здравето и фигурата. Те нямат абсолютно никаква полза, новредата е колосална.

Един хляб съставлява почти една трета от диетата на средния човек -500-600 калории . Злоупотребата с бързо хранене е изпълнена не само със затлъстяване, но и с проблеми с кожата, храносмилането и риска от сърдечни заболявания.

Колбас

В повечето колбаси, както знаете, месото и не мирише. Колбас - източник на транс-мазнини, холестерол и бързи въглехидрати, депозирани директно в мастните депа.

Сокове

Това са опаковани сокове, продавани в магазина. Този продукт, противно на общоприетото схващане, изобщо не е от полза за тялото, тъй като съдържа минимум витамини, но огромно количество захар в състава.

Йогурти

Същият проблем, както в предходния параграф - голяма част от захарта, минимална полза. Редовната консумация на кисело мляко не само ще подобри Вашето здраве, но и няма да повлияе на фигурата по най-приятен начин.

Газирани напитки

\ t

"Coca-Cola", "Pepsi", обикновена лимонада - всички те са един от основните източници на захар и причината за излишни килограми. Содата съдържа много захар, както и различни хранителни добавки, които влияят неблагоприятно върху здравето и насърчават бързото натрупване на тегло.

Растителни масла

\ t

Този продукт, за разлика от предходните, е необходим за нормалното функциониране на нашето тяло, тъй като в състава му съдържат полезни мастни киселини. Въпреки това, калоричното съдържание на маслото е просто луд -повече от 800 калории на 100 грама ! следователноИзползвайте продукта трябва да бъдете много внимателни. И не струва нищо за изпичане в масло, защото когато е изложено на температури, освобождава канцерогени, които са опасни за здравето.

Съвети

  1. За да отслабнете, трябва да намалите консумацията на калории или да увеличите консумацията им. Изчислете нормата си със специални формули (те изобщо не са сложни!) И разберете колко калории трябва да подкрепите или, напротив, да отслабнете. Придържайте се към тази норма и не я превишавайте, защото тялото изпраща неизразходвани калории направо на мазнини.
  2. Въведете зеленчуци и плодове в храната. Те са много по-полезни от чипс и закуски и са по-добре отразени на фигурата, стимулират изгарянето на мазнините и ускоряват метаболизма.

Заключение

За да получите перфектната фигура, трябва да развиете желязната воля, за да можете да се откажете от вкусни, но вредни продукти. Не забравяйте, че любимите бисквитки, чипс или сода не само ще допринесат за увеличаване на теглото, но и сериозно ще увредят вашето здраве.