Ползите и вредите от свинска кожа за тялото

Свинската кожа евкусна деликатес . Готвачите по света често избират този продукт, за да приготвят различни рецепти. Свинска кожа може да бъде задушена, пържена, осолена, докато вкусът не е по-лош от месото. От него се приготвят люти чушки, котлети и дори се използват като основа за чипс.

Обща информация

Ползите от свинска кожа са безспорни. Този продукт съдържавсички витамини , които са необходими за човешкото тяло, докато в негоняма канцерогении никога не може да бъде радиоактивен.

Яденето на свинско месо в разумни количества е добра превенция срещу вирусни заболявания, особено през зимата.

Свинската кожа е била използвана от древни времена, когато животинските мазнини са били само един източник на масло, което е било необходимо за готвене. Но с течение на времето растителните мазнини стават много по-достъпни, за разлика от естествените животински мазнини.

Ползи

Свинската кожа е богата на мазнини и натрий. Ето защо, употребата на този продукт се препоръчва при пациенти със синдром на Аткинсън. То носи и много други ползи:

 • Продуктът съдържаселен , който е необходим за нормалното функциониране на хората, докато се абсорбира добре от организма и е воптимална форма. Почти 75% от хората имат остър недостиг на това вещество, особено при хора, които пушат, при бременни жени, професионални спортисти. Тъй като чесънът не се добавя рядко по време на приготвянето на кожите, селенът се получава в двоен обем, тъй като последният съдържа и това вещество. Доколкото употребата на свинска кожа не е плашило на затлъстели пациенти, този продукт не трябва да се изключва от дневното меню. Той е полезен при анемия, използва се за предотвратяване на епилепсия, сенилна лудост.
 • Мазнините не се използват рядко врецепти на традиционната медицина . Когато се използва външно, този продукт често е много по-ефективен, за разлика от повечето мехлеми, които се произвеждат от фармакологичната индустрия. Например, малко парче мазнина помага за облекчаване на зъбобол, то просто трябва да се приложи към болния зъб за30 минути .
 • По време на прекъсване на ставите свинската мазнина, смесена със сол, може да помогне. Затоплящият компрес от тази смес ще намали болката, ще ускори лечението.
 • Свинските кожи се използват заотстраняване на брадавици . За да направите това, разтопете 2 парчета бекон и добавете част от ситно нарязан чесън. Съставът трябва да се прилага върху засегнатата област, плътно фиксирайки превръзката.
 • Употреба в козметологията . Това е естествен козметичен състав, който ефективно доставя полезни микроелементи към кожата, за да помогне за подмладяване. От древни времена, за да се отърве от кожата наobvetrivaniya, парчета мазнина намазва открити части на тялото.
 • Много жени използват свинско кожи катокремове за тен .

Вреди

Но както всеки продукт, мазнините могат да бъдат вредни за здравето:

 • Натрий . Обогатен продукт с това вещество може да повлияе неблагоприятно на работата на сърдечно-съдовата система, повишавайки налягането. Много производители също така влошават качеството на мазнините с помощта на различни овкусители, което като цяло влияе на човешкото здраве. Като правило, хората консумират 2,5 mg натрий дневно, докато пациентите с нарушения на сърцето могат да приемат не повече от 1,5 mg от това вещество. В 35 g свинска кожа има около 500 mg натрий, което е с 23-35% по-висок от допустимия процент.
 • Холестерол . Нездравословният холестерол и наситените мазнини се съдържат в мазнините. По време на тяхното смесване увеличава липопротеина. Когато холестеролът се повиши, кръвоносните съдове са блокирани, което може да причини инсулт. В 35 g свинска кожа има повече от 3,6 g наситени мазнини и 28 mg холестерол.
 • При честа употреба на мазнини можетеда се възстановите бързо . Ежедневното меню на човек се състои не само от свинска кожа, следователно рискът от консумация на голямо количество мазнини, отколкото се препоръчва, се увеличава, в резултат на което може да се увеличи количеството на подкожната мазнина и да се предизвика затлъстяване на вътрешните органи.
 • Продуктътможе да бъде заразен с червеи , ако по време на прибиране на реколтата не са спазени правилата за безопасност.
 • Сало е забранено да се използва за пациенти с панкреатит и холецистит , тъй като това може да влоши заболяването.

Съвети за готвене и употреба

Много гурмета обичат да ядат сурови кожи, само поръсени със сол. И все пак, в много страни има голям брой различни рецепти.

Сало се използва успешно като основен продукт. Вкусни, можете да правите всичко: и предястие, и салата, и предястие:

 1. Тайците първо се накисват и се поръсват със сол, след което кожите се задушават на слаб огън и се поставят във фурната, докато се подготвят напълно. Така се приготвя вкусна деликатес, наречена khaep mu. По време на сервирането се нарязва на малки парченца. Това ястие се приготвя както в елитните ресторанти, така и в заведенията за бързо хранене на улицата. Също така, Thais го използват, за да добавят оригиналния вкус към салатите. Например една необичайна салата, наречена som, е доста популярна по целия свят.
 2. В Мексико кожата от свине се приготвя чрез добавяне на различни подправки (липа, чили).
 3. Испанците добавят продукт към салати и супи.
 4. В Канада, свинската мас се консумира едновременно с риба, преди да бъде пържена до хрупкавост, в Квебек кожата е ежедневна ежедневна храна.
 5. Тайци добре утаяват кожата и я използват заедно с домати и люта чушка.
 6. Гривсе ястие от Америка. В тази страна леките закуски могат да бъдат закупени в найлонови торбички. И се прави по следния начин: сухите кожи се пържат докато се приготвят в различни подправки с добавянето на свинско месо.

Заключение

голям вкус и много полезни свойства за човешкото тяло. Но, въпреки това, необходимо е да не го считаме за продукт, който се препоръчва за употреба всеки ден, особено в значителни количества. Ако желаете, свинската кожа не трябва да бъде често деликатес на масата. Само в този случай, тази закуска ще се възползва и няма да се натрупва за много дълго време.