Какво е вредно и полезно краставица туршия

Краставици - всички любими зеленчуци, които се консумират целогодишно. Вкусно и полезно е да се пръска ароматна краставица през лятото, но е също толкова вкусна, за да получите съкровен буркан от зимните заготовки и да се радвате да опитате познатата солена краставица като закуска. Солени краставици са отлични като закуски, те се използват и при приготвянето на традиционни руски ястия като туршия, винегрет и руска салата.

Едва след като краставиците в саксията свършат, домакините бързат да излеят туршия, който е ценен по отношение на полезните му свойства, въпреки че е възможно за нищо. Марината, останала след ецване на краставици - склад на полезни вещества за тялото. В края на краищата, от древни времена, на масата като допълнение към месни ястия трябва да се сервира саламура.

Какво е краставично кисели краставички

Краставици туршия - течността, получена в процеса на ецване на краставици, чрез добавяне на сол, понякога оцет и малко количество подправки и подправки. Когато маринована краставица изнемогва в консервата през зимата, туршия става по-концентрирана, богата и вкусна.

Саламура на краставицата съдържа цял комплекс от вещества, полезни за човешкото тяло , по-специално: витамини от група В, а именно B1, B2, B5, B6, B9, C, K и PP, както и селен, калий, магнезий и други микроелементи. особеноНеобходимо е да се подчертае съдържащият се в състава йод, който увеличава енергийния метаболизъм в организма, оказва благоприятен ефект върху щитовидната жлеза.

Ползите от кисели краставички

Кисел от под краставиците, незаслужено лишен от внимание, може да се считаизточник на хранителни вещества , позволяващи да се справят с различни заболявания.

 • На първо място, имам предвид, чесаламура спасява от махмурлук , ако празникът в навечерието беше твърде бурен. Всъщност, научно доказано е, че туршия ще помогне с главоболие, неприятно усещане за гадене, стомашни спазми. Тя трябва да се ферментира, с правилната киселинност, след това чаша вкусна течност наистина ще облекчи симптомите. Когато се погълне голямо количество алкохол, интоксикацията започва в човешкото тяло, солите се измиват, така че саламурата помага за задържане на влагата в тялото и разграждане на токсичните алкохолни съединения.
 • Също така, саламураможе да помогне с храносмилането , да върне нормалното киселинност на стомашния сок в тялото, нормализирайки нивото на рН. Такъв благоприятен ефект върху стомаха има оцет в саламура, който облекчава състоянието на стомашни спазми и болки. Също така, краставица туршия ускорява метаболизма и ускорява храносмилането на тежки храни.
 • Краставичките кисели краставички, а именно ферментирали и неоцетени кисели краставички, саизточник на полезни млечнокисели бактерии , които имат благоприятен ефект върху имунната система и нормализират микрофлората.на червата. Витамин С също спомага за укрепването на защитните сили на организма.
 • Краставиците ще бъдат незаменим инструмент за спортисти, забързо възстановяване след изтощителна тренировка . Мускулните спазми и спазми са напълно блокирани, ако пиете тази солена, пикантна течност. Разсолът отлично възстановява водно-солевия баланс, премахва липсата на магнезий и калий и дори глътка от това чудотворно питие ще улесни спазми. Претоварените мускули ще се възстановят по-бързо, ако пиете саламура веднага след тренировка.

Увреждане на кисели краставички

 • Колкото и вкусно да изглежда краставицата, не можете да пиете много от нея. На първо място, порадиголямо количество сол, съдържаща се в нея. Съдовете за хранене са естествен консервант и не могат да развалят краставиците в банката. При някои заболявания, за съжаление, не е позволено или препоръчвано пиенето на саламура в големи количества. При бъбречни заболявания, наличие на камъни в бъбреците, пиелонефрит, твърде солена, оцетната храна е вредна за здравето.
 • Съдържащата се солповишава кръвното налягане , така че не се препоръчва при пациенти с хипертония да пият саламура. Солта задържа вода в тялото, като принуждава сърцето да изпомпва кръв в подобрен режим, следователно, които наблюдават налягането на сол, трябва да се консумира най-малко. Хората, страдащи от венозна недостатъчност, също трябва да внимават да пият саламура, краката им могат да набъбнат от излишната сол в тялото.
 • За сериознизаболявания на стомаха, като гастрит, язва на стомаха и др., употребата на саламура може да предизвика обостряне на заболяването поради оцет. Той е способен да дразни вече наранените стени на стомаха и да повиши киселинността.
 • Също така, злоупотребата със саламура може да предизвика друг проблем със зъбите, свързан с унищожаването на зъбния емайл
  . Няма значение дали ще бъдат изядени краставици или кисели кисели краставички, твърде продължителната употреба може да доведе до деминерализация на зъбния емайл.
 • Също така, саламура е вреден за хора, страдащи от артрит, отлагане на соли в ставите.

Съвети за ядене на краставици туршия

Тютюнът се използва както в чист вид, така и като добавка в храната.

Пясъкът помага при махмурлук сутрин след тежка нощ, облекчава мускулните спазми, облекчава болката и насища организма с полезни витамини и микроелементи.

При готвенето използването на краставици също се е доказало. Ако мариноваш месото през нощта, то ще стане меко, нежно с необичайния вкус на подправките, съдържащи се в саламурата.

При приготвянето на сладкиши, домашно приготвени сладкиши, умереното добавяне на саламура прави тестото буйно и меко. Директното добавяне на саламура към самата чиния ще даде характерна киселинност. Например, любимата маринована супа е немислима без саламура.

Заключение

Следователно може да се заключи, че туршата от краставици е вкусна и здравословна напиткатрябва да излеете туршия и да ядете само краставици, а просто трябва да намерите подходяща за него. Тогава умерената употреба на саламура в храната ще донесе само полза.