Fat Burners - какво са полезни и вредни

В преследването на тънко тяло и в борбата срещу излишни килограми, хората прибягват до различни средства. Един от най-популярните са мазнини горелки. Както обеща производителите на такива чудодейни хапчета, с тяхна помощ можете да станете тънки без физическа активност и диети. Но наистина ли е? Преди да започнете да приемате наркотици, трябва да проучите този въпрос.

Какви са мазнините

Обикновено тези препарати съдържатголяма доза кофеин , а други химични съединения служат като добавка. Мазнините горелки са:

 1. Диуретици . Този вид премахва цялата течност от тялото и прави червата да работят по-активно. В резултат на тяхната употреба може да се появи дехидратация, диария и прекомерно изпотяване.
 2. Термогенен . Те притежават свойството да повишават телесната температура, в резултат на което метаболитните процеси в организма се ускоряват.
 3. Потискащ апетит . Както подсказва името, тези лекарства намаляват апетита, въпреки че не всеки има този ефект.

Според лекарите е невъзможно да се постигне тънко тяло, като се вземат само „магически хапчета“. Много производители също не отричат ​​това, така че най-честните от тях се наричат ​​„добавки за мазнини“.

Ефективността на такива лекарства е по-изразена, когато дадено лицесе занимава с физическа активност и се придържа към по-малко калорично хранене.

Ползи от приема на наркотици

Мазнините горелки не се считат за медицински продукти. И все пак, ако ги използвате в малки количества и "разумно", тогава можете да се възползвате от приложението.

Тези хранителни добавки имат редица положителни действия:

 • Всички видове мазнини горелкиувеличават метаболизма , което спомага за по-бързо отслабване.
 • Някои хапчетапотискат апетита . Това е особено полезно в ранните етапи на загуба на тегло, когато човек има навика да “завзема” стресовите си ситуации.
 • Да допринесеза бърза загуба на теглопоради ускорен метаболизъм и екскреция на "излишък" на течност.
 • Използването на хапчета преди упражнение помагада се изгарят повече калории .
 • Лекарствата са полезни за големи количества мазнини в тялото. След като приемате хапчета, можете да предотвратите заболявания, свързани със затлъстяването, и да дадете на човека умствена нагласа да отслабнете.

Вредност на мазнини горелки

Тези наркотици имат повече минуси, отколкото плюсове. Всеки вид горелка за мазнини трябва да се разглежда отделно, тъй като те засягат по различен начин тялото.

Горелките на основата на стимуланти са опасни за следните групи хора:

 • При заболявания на сърдечно-съдовата система.
 • Бременни и кърмещи жени.
 • Възрастни хора.
 • Психични и нарушения на съня.
 • Пациенти с глаукома, тъй като увеличават вътреочното налягане.
 • Склонен към развитие на язви и гастрит.

Други хора могат да получат следните нежелани реакции, които са по-малко опасни за здравето:

 1. Мигрена.
 2. Повишено изпотяване.
 3. Депресирано или възбудено състояние.
 4. Безсъние.
 5. Ръкостискане.
Най-ефективното средство за подтискане на апетита е това, че съдържасибутрамин . Това засяга мозъчната дейност, така че всички вреди на такива хапчета са фокусирани върху нервната система. Можете да подчертаете апатия, възбуда, безсъние, агресия. И това не е целият списък от последствия, пред които са изправени хората, приемащи лекарството, без да наблюдават лекарите по собствена воля.

Има друга група лекарства, които блокират абсорбцията на мазнини и въглехидрати в организма. Процесът на тяхното въздействие се случва в стомашно-чревната система, което води до разрушаване на тези органи.

Основни странични ефекти:

 • Болки и коремни спазми.
 • Повишен газ и метаболизъм.
 • Диария.
 • Фекална инконтиненция.
 • Потокът от неразградена мазнина от ануса.

На пръв поглед тези инструменти изглеждат изкусителни и ефективни. Но е необходимо да се проучи списъкът на възможните последствия, желанието да ги вземе веднага изчезва.

Следва да се отбележи, че всички изброени последици и възможни вреди не винаги възникват при тези, които приемат тези лекарства. В повечето случаи хората страдат от диария илиизпотяване, което преминава в рамките на няколко дни след началото на рецепцията.

По-сериозни последствия се развиват при наличие на сериозни заболявания или предпоставки за тяхното възникване. Всичко е чисто индивидуално, всяко тяло реагира по различен начин на мазнините горелки. Ето защо, тяхното използване е най-добре да започне след медицински преглед и консултация с лекар.

Препоръки за употреба

Преди да приемете лекарството, трябва да се запознаете с редица противопоказания. Забранено е използването на горелки за мазнини, ако:

 1. Има хронични заболявания на бъбреците или черния дроб.
 2. Сърдечно-съдова система.
 3. Период на бременност или кърмене.
 4. Човек страда от смущения в съня.
 5. Възраст не надвишава 18 години.

Струва си да се отбележи, че дозата, препоръчана в инструкциите, не трябва да се надвишава. Това действие не води до бърза загуба на тегло, а по-скоро увеличава риска от развитие на здравословни проблеми.

При избора на хранителна добавка трябва да се даде предимство на марката , препоръчва се положително . Не трябва да държите ниска цена: вероятно тези таблетки съдържат нискокачествени суровини, които влияят неблагоприятно на човешкото здраве.

Не забравяйте за високата доза кофеин в препарата. Вземете мазнини горелки се нуждаете сутрин и преди тренировка. Таблетката вечер може да наруши съня.

Необходимо е да се правят почивки между курсовете за прием поне за един месец! В противен случай ефективността на инструмента ще намалее, както и бъбреците, черния дроб и сърцетополучи голям товар, който е животозастрашаващ!

Ако се появи алергична реакция към мазнини горелки, този метод за справяне със затлъстяването никога не може да се използва отново.

Повечето хапчета причиняват изпотяване и диария. Това води до дехидратация. Затова по време на курса трябва да пиете най-малко 2,5 литра чиста вода на ден .

За да се намалят негативните ефекти на мазнини горелки, те са най-добре да се приемат с мултивитамини.

Ефективността на горелките за мазнини все още е под въпрос. Някои смятат, че "чудодейните хапчета" причиняват непоправими вреди на здравето. Други ги приемат, считайки за необходимо за загуба на тегло. Във всеки случай, приемането на лекарството е индивидуално решение на всеки човек, което той поема сам.