Ходенето в един файл - полезната и възможна вреда

Какви трикове и трудности не отиват на прекрасния пол, за да се постигнат перфектни и стройни крака: те седят на строги диети, изчезват в продължение на дни в салона, събуждат се на разсъмване, за да отидат на бягане ... фигура в ред, не е необходимо да превърнете собствения си живот в ада - просто следвайте диетата и изпълнявайте основни упражнения.

Ходенето в един файл се счита за добър начин за затягане на краката и развитие на мускулите на краката. Ползите, както и възможната вреда от това упражнение - върху.

Гъски стъпка - какво е то и спецификата на изпълнението

Ходенето е най-простата идоста ефективнафизическа дейност, която помага не само да се отърве от излишни килограми, но и да укрепи тялото и да подобри здравето. Доказано е, че един час ходене на ден значително намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, а също така спомага за поддържане на теглото при нормални условия. Друго предимство на упражнението е, че абсолютно всеки може да го направи - ходенето няма противопоказания, за разлика от например бягане или плуване.

Има много начини за разнообразяване на познатите техники за упражнения. Така че, с много уроци по физическо възпитание в училищетака нареченото "ходене в един файл" (или стъпката на гъска) е познато. Извършва се по следния начин: необходимо е да се спуснеш до най-пълния крак (на задните крака) и, като наведеш краката си и сложиш дланите на коленете си, започваш бавно да вървиш.

Това е много просто упражнение, което разтяга добре мускулите на краката, укрепва гърба и спомага за развитието на издръжливост. Можете да включите стъпка от гъска в програмата за загряване преди да стартирате или сърдечно. Въпреки това, експертите не съветват твърде често и за дълго време да изпълняват това упражнение, защото можете да повредите коленните стави.

Каква е ползата от упражненията

 • Както може би се досещате, вървенето в полу-ездаима най-голям ефект върху мускулите на краката , а именно телето, вътрешната и задната част на бедрото. По този начин, изпълнявайки гъска стъпка по време на обучение, можете да постигнете ефекта на стегнати крака, да се отървете от отпуснатост и хлабав бедрата и задните части, както и укрепване на всички мускули на краката.
 • От това упражнение се развиват бедрата и коленните стави.
 • Гъбичките стават по-силни и по-мобилни и гъвкави.
 • Също така това упражнение помага да се преодолее такъв неотложен проблем за много хора катомлечни и безформени телета . Ходенето помага за укрепване на мускулите на телетата и за развитието на тяхната гъвкавост.
 • Стъпка от гъска е изключително полезна за затопляне на мускулите на краката преди интензивното сърдечно-съдово упражнение (например бягане или скачане).
 • Това упражнение е много ефективно за развиване на издръжливост, сила и развитие на координацията. Също така се издигагъвкавост и чувство за баланс.
 • Натоварването на гърба също е полезно(при условие, че държите гърба изправен по време на тренировка) - натоварването на гръбнака укрепва мускулите на гърба и раменния пояс и допринася за развитието на правилна поза.
 • Бързото упражнение има положителен ефект върхусърдечно-съдовата система . Както при всяко кардио натоварване, ходенето в едно парче спомага за укрепване на сърдечния мускул и кръвоносните съдове.
 • Полезно е да се знае, че по време на изпълнението на това упражнение коремните мускули и коремните мускули са подсилени и в тази област започват процеси на изгаряне на мазнини.
 • Гъшките стъпки помагатефективно да се отърват от излишни килограми , защото това е доста енергично интензивен товар, за който тялото изразходва много калории.

Потенциална вреда за ходене в един файл

За съжаление, ходенето на половин седалка не може да се нарече безопасно и няма никакви противопоказания. Ако не следвате правилната техника, стъпката на гъските може да причини сериозни здравословни проблеми и болезнени наранявания.

 • Докато се движат в половин седалка, коленните стави са под огромно налягане, което понякога може да се превърне в увреждане .
 • Неспазването на техниката на изпълнение, както и твърде честото и активно изпълнение на стъпалото, може да доведе додеформация на ставите и кръвоносните съдове , разтягане на телесните и бедрените мускули и разкъсване на лигаментите.
 • Ходене в един файлпротивопоказан за хора с травми или други проблеми с колената и тазобедрените стави.
 • Необходимо е да се упражнява с повишено внимание тези, които страдат от нарушения на опорно-двигателния апарат и проблеми с гръбначния стълб.
 • Не се занимавайте с гъска за хора с ниска физическа годност или със значително тегло. Дори няколко минути ходене на половин седалка могат да се превърнат в мъчителни болки в краката, които могат да нарушат до няколко дни.
 • Възрастните хора и малките деца трябва да се отдалечат от една разходка, например в полза на нормалното ходене.
 • Преди започване на тренировъчна сесия е необходимо внимателно да се проучиправилната техника за извършване на упражнението . Какво е изпълнено с неспазване на предписаните правила, обсъдени по-горе. Не забравяйте да отделите няколко минути, за да разтеглите и затоплите мускулите на краката, за да намалите риска от нараняване.
 • Бавно клекнете, дръжте гърба изправен, опънете коремните мускули. Стъпвайте първо бавно, постепенно увеличавайки скоростта на движение (ако нивото на физическа годност позволява). Оптималното време за упражнението е минута.
 • Ако усещате неприятни или болезнени усещания в тялото си, трябва незабавно да спрете тренировката.
 • По-добре е тренировката да се проведе на улицата, защото кислородът е необходим за ефективно изгаряне на мазнините. Също така трябва внимателно да наблюдавате собственото си дишане, в противен случай можете да се изпънете и издишате твърде бързо.
 • За да усложните упражнението, можете да сложитеръце зад главата си, повдигнете ги или използвайте гири.
 • Заключение

  Ходенето в едно парче е упражнениедвусмислено . Той е ефективен за загуба на тегло, но може да причини сериозни наранявания. Трябва да се прави много внимателно и само след консултация със специалист.