Завъртете обръча: какво може да бъде полезно и вредно

Ритъмът на ежедневието на съвременния човек е необичайно висок. Хората прекарват много време в работа и домакинска работа. И много често те напълно забравят за физическата активност и почти няма време и усилия да посетят фитнесите и груповите занимания.

Идеалният вариант е да се закупятхулави обръчии да се използват у дома. Това спортно оборудване, за обучение с кратка продължителност, изгаря около 150 калории. Дали не всяка жена се стреми към такъв резултат? Нека анализираме цялата възможна информация, свързана с този чудесен „помощник“, за поддържане на здравословен начин на живот.

Сортове и особености на снаряда

Преди да си купите обръч, трябва да решите какъв вид спортна екипировка ви е необходима. В крайна сметка, гамата в магазините е огромна. И, разбира се, обърнете внимание на собственото си обучение.

Не всеки обръч е подходящ за начинаещи атлети, които преди това не са участвали в активни товари.

 1. Класическият обръче чудесен за начинаещи. Най-често тя е направена от различни видове пластмаса или алуминий, което прави теглото на обекта много малко, но броят на изгорените калории за обучение съответно намалява.
 2. Масажният обръчсе допълва по цялата си обиколка с шипове или топки, които увеличават тренировъчния ефект и спомагат за бързото коригиране на проблемните зони на тялото.
 3. Теглотона претегления хула-обръчварира от 1,5 до 2 килограма. Този обръч е подходящ за спортисти с опит. Резултатът след класовете с такъв снаряд няма да бъде дълъг. Но трябва да използвате такъв снаряд с повишено внимание.
 4. Магнитният обръче снабден със специални топки, които създават магнитно поле около него. След няколко сесии с този снаряд, цялостният метаболизъм на целия организъм незабавно се увеличава.
 5. За да знаете точния резултат от вашата тренировка, имаобръча с брояч , които точно показват продължителността на физическата активност и броя на изгорените калории.
 6. Сгъваемият обръчпозволява промяна на теглото и диаметъра на снаряда. Той е идеален за транспорт в автомобила и обществения транспорт, тъй като дизайнът на хула-обръча ви позволява да го монтирате и разглобявате много бързо и без проблеми.

За да изберете десния обръч, трябва да определите диаметъра на снаряда. Най-успешният размер на обиколката на снаряда варира от деветдесет до сто и тридесет сантиметра. Новосформираният спортист не трябва да избира масаж или претеглено обръч, тъй като тренировката с високо натоварване може да даде на начинаещия много неудобства и напълно да възпира желанието да продължи обучението.

Цената на хула-обръча зависи от материала, от койтото е направено. Така че, пластмасата е най-евтиният, но изобщо не издръжлив, но каучукът е значително по-скъп, но много по-практичен и по-удобен за практикуване.

Благоприятен ефект на обръча върху тялото

Като действа върху тялото, обръчката има видим масажен ефект върху областите, необходими за изследването: корема, талията и бедрата.

  Първото и най-важно положително влияние на обръча е, че епризрак в тонуса на мускулите на тялото .
 • Ротацията на обръча води до изгаряне на мазнините и оформяне на тялото.
 • Hulahup е отличен кардио натоварване, което е много полезно за сърдечно-съдовата система.
 • Огромният плюс на този снаряд е възможността да го използвате у дома и дори да гледате любимия си филм, нова и интересна серия по време на часовете.
 • Масажният обръч има положителен ефект върху кръвообращението в тялото.
 • Hulahup подобрява стойката и придава на тялото гъвкавост.
 • Накрая, едно от най-важните предимства е подобряването на вестибуларния апарат от използването на обръча.

Най-добрият ефект след клас с hulahup ще бъде осигурен, ако комбинирате физическата активност с правилното хранене. Постепенното увеличаване на времето за обучение трябва да се основава на лични чувства и след консултация с лекар.

Щети от усукване на обръча

Струва си да се отбележи, че подобно на всяко упражнение практикуването на обръч не е особено вредно, ако е технически правилно да се обърне обръчът и да се следват указанията по-долу. Но има редицапротивопоказания, за които да се върти обръча е просто забранено. Те включват:

 • Бременност.
 • Период след раждането.
 • Хернии в междупрешленната част.
 • Сериозни наранявания на гръбначния стълб.
 • Менструация.
 • Постоперативният период (6 месеца).
 • Дерматологични заболявания.

Торсията на hulahup причиняваприлив на кръв , който може да доведе до кървене на матката и дори спонтанен аборт в ранните етапи. Използването на обръч за бременни жени е строго забранено!

Ако сте начинаещ, започнете дейностите си с обръч в дебели дрехи, за да предотвратите образуването на хематоми.

Как да тренираме с обръч?

Физическата активност с хула-обръч трябва да отнема най-малко 15 минути от за всяка проблемна област, която трябва да бъде разработена Максималното време за работа с снаряд е30 минути . За да се премахнат допълнителните сантиметри в кръста, препоръчително е да се завърти обръчът изправен, да се съединят краката заедно. Бедрата се коригират поради усукване на снаряда в изправено положение, когато краката са разположени на ширина рамо.

По време на физическа активност, непрекъснато следете дишането си, не се задържайте при вдишване. Резултатът от обучението зависи от правилното дишане. Разработете за себе си индивидуален ритъм на дишане, в който класовете ще се провеждат с комфорт и без вреда за здравето.

Важно е да запомните:никога не упражнявайте след хранене ! Най-добре е да произвеждаме физическина празен стомах. Така резултатът ще бъде много по-добър, а натоварванията ще се прехвърлят по-лесно, без напълно ненужен дискомфорт.

Спортът е просто необходим за човешкото тяло. С тяхна помощ вие не само ще коригирате фигурата си до желания резултат, но и значително ще подобрите здравето си. Hulahup е бюджетна и отнемаща много време подмяна на фитнес залата, която лесно ще коригира формите и определено ще вдигне настроението ви.