Упражнение Bike - ползите и вредите за тялото

Светът е завладян от безпрецедентния мащаб за по-здравословен начин на живот, правилно хранене и спорт. Все повече хора се опитват внимателно да спазват правилата на здравословния начин на живот, които казват: „вие сте това, което ядете“ и „движението е живот“.

Разгледайте втората заповед по-подробно. Всъщност в нашата възраст хиподинамията придобива ужасяващи размери. Седим цял ден и не даваме на мускулите дори минималния товар. Разбира се, това е най-негативният ефект върху тялото.

Но не всеки може да избяга в парка или да посети фитнес залата - няма достатъчно време или, може би, пречка. Спасението в тази ситуация е разнообразие от фитнес уреди, които лесно могат да се практикуват у дома. Един от най-популярните и достъпни симулатори е електрическият велосипед, който ще обсъдим в тази статия.

Упражнение за велосипед - основна информация за него

Електрически велосипеди са широко разпространени сред населението, защото те са много компактен, лек и удобен, се извършва по-малко шум, а средната цена на такъв симулатор е много повдигане и варира от десет до двадесет хиляди рубли (за сравнение, средната цена на пътечката за бягане, като правило, половин до два пъти повече).

Уроци по колоезденеМашината може да послужикато пълен заместител за истинско каране на велосипед , тъй като симулаторът използва същите мускулни групи. Машината с цикли има много по-малко противопоказания, отколкото например бягаща пътека или степер, и изисква минимална физическа подготовка от човек. Симулаторът е ефективен в борбата срещу излишни килограми, общо укрепване на тялото и развитие на сила и издръжливост.

Въздействие върху тялото и ползите от симулатора

\ t
 • Разбира се, преди всичко упражнениетоработи добре върху мускулите на краката : теле и задника. Редовното каране на велосипед ще помогне да се справят с отпуснатите бедра, да затегнат задните части, да премахнат мазнините от вътрешната част на бедрото и да се отърват от бричовете.
 • Значително ускоряване на обучението в колоездачната станция ипроцеса на намаляване на теглото и изгаряне на мазнините . Един час е достатъчно, за да завъртите педалите, за да се отървете от 500 калории! Въпреки това, важно е да запомните, че по време на сесията не трябва да претоварвате, трябва постоянно да следите скоростта на пулса и да се уверите, че тя не надвишава нормата.
 • Сред положителните ефекти от велосипедното обучение може да се отбележи иускоряване на кръвообращението през съдовете , и колкото по-бързо се движи кръвта, толкова по-бързо тъканите и клетките на нашето тяло са наситени с хранителни вещества и кислород.
 • Освен това активният кръвен поток служикато превенция на сърдечни и съдови заболявания . Велосипедът по всяко време ще остане най-доброто лекарство за разширени вени и тромбоза.
 • По време на обучението,както е споменато по-горе, се оказвазначително натоварване на бедрата и седалището . Това е добре по две причини: първо, тези мускулни групи стават по-силни и по-силни, на второ място, кръвта в тези области се движи по-бързо, подхранва кожата по-добре и в резултат на това можете да се отървете от стриите и целулита на краката.
 • Предимството на велотренажора пред бягащата пътека е изначително по-ниско натоварване на коленните стави . Следователно, рискът от нараняване на коляното по време на въртене на педалите е много по-нисък.
 • Заниманията на мотора и за мъжката репродуктивна система са полезни, тъй като по време на тренировката кръвта се движи по-активно в долната половина на тялото, намалявайки риска от много заболявания, свързани с пикочните пътища.
 • По време на интензивното каране , издръжливостта на тялото е перфектно обучена .
 • Уроци по колоездене -отлично обучение за дихателната система .
 • Позата се изравнява и походката се подобрява чрез редовна употреба на велоергометър.
 • Симулаторът е ефективен и за жени, които искат бързо да се оформят след раждането. Колоезденето не е толкова изтощителен ефект върху тялото, като бягане, но в същото време, много забележимо стяга кожата и укрепва мускулите.

Възможни вреди и противопоказания

 • Велосипедните упражнения могат да бъдат противопоказани за хора, чието тегло надвишава 100 kg, тъй като рискуват нараняване на ставите.
 • Неправилната позиция на тялото по време на тренировка може да доведе до смущения в работата.мускулно-скелетна, гръбначна изкривяване.
 • Тежкото сърдечно заболяване, нестабилното кръвно налягане са противопоказания за колоездене.
 • Ако имате проблеми с бъбреците, педалите също не се препоръчват.
 • За заболявания на репродуктивната система при жени и мъже, злокачествени тумори, обучението на симулатора е забранено.

Препоръки за употреба

 1. За тренировка, за да ви бъде от полза, не забравяйте да загреете, преди да се качите на мотора.Загряването трябва да отнеме поне 10 минути . Изключително важно е да "затоплите" всички мускулни групи, особено бедрата, седалището, телетата и глезените. Полезно ще бъдат клякам, издънки, люлеещи се крака, повдигане на чорапи.
 2. След тренировка на симулатора, не пренебрегвайте дори и пречка. Възстановете дишането, върнете пулса към нормалното. Можете да направите някои упражнения за разтягане - това ще бъде полезно за мускулите ви.
 3. Ключът към успешното развитие на загуба на тегло или издръжливост есистематични тренировки ! Ако искате да постигнете забележим резултат, не бъдете мързеливи и в никакъв случай не спирайте обучението. Практикувайте поне четири пъти седмично за30-60 минути .
 4. Дишайте, докато се движите гладко през носа.
 5. Докато тренирате , дръжте гърба си изправен , не го аркирайте. Не носете телесно тегло на ръцете си и не се навеждайте напред.
 6. Инструменти като играч или таблет с шоуто ще помогнат да направят уроците на стационарния велосипед по-приятен.Педалите, гледайте интересен филм или слушайте любимата си музика - и дори няма да забележите как е изминал часът на тренировката.

Заключение

Велосипедът бързо и без изчерпване на натоварванията ще ви върне нормалното и ще изгорите мазнините на трудно достъпни места като бедрата и задните части. В допълнение, сърцето, кръвоносните съдове и белите дробове значително ще подобрят тренировката с велосипед.