Darsonval: ползи и възможна вреда

Дарсонвал или дарсонвализация е действието върху кожата на променлив импулсен високочестотен ток. Процедурата помага за намаляване на кръвното налягане, нормализира съсирването на кръвта, повишава ефективността и възстановява психичното състояние.

Обща информация

Принципът на работа на устройството се състои вслабо подаване на ток , който преминава през електродната дюза. Устройството може да се използва навсякъде по тялото, като се има предвид целта на употреба.

По време на преминаването на ток през дюзата започва да се произвежда озон, който осигурява лечение за много заболявания. Също така с помощта на устройството можете да избегнете ранното образуване на бръчки и проява на свързани с възрастта промени на кожата.

В същото време токът стеснява кръвоносните съдове, провокира образуването на левкоцити, увеличавайки техния брой в кръвта. В резултат на това тялото достига до тонус, засяга негативните прояви на кожата, разрешава пустулите, нормализира тена и обогатява епителните клетки с кислород.

Ползите от дарсонвализация

Устройствата са широко използвани заукрепване на космените фоликули , предотвратяват загубата им и спират растежа. Под действието на тока се подобрява външният вид на линията на косата, намалява съдържанието на мазнини и се увеличава силата.Подобряването на кръвообращението прави възможно справянето с различни проблеми на кожата на главата, например гъбични инфекции, себорея, пърхот.

За да се извърши процедурата, дюзата-електрод се притиска към скалпа и внимателно се извършва от страната на челото към задната част на главата по предварително начесана коса. Ефектът от процедурата често се допълва с козметични или терапевтични кремове: след процедурата лекарствата се абсорбират по-ефективно в кожата на главата, съответно, ползата им се увеличава.

За да се предотврати процедурата, е необходимо да се извърши2-3 пъти месечно , а за лечение на остри заболявания, честотата на сесиите и продължителността на курса трябва да бъдат съгласувани с лекаря.

Дарсонвализация е ефективна за решаването на такива кожни проблеми:

 • Наличието на възпаление, сърбеж, акне.
 • Високо съдържание на мазнини.
 • Разширени пори.
 • Хиперпигментация.
 • Грешен контур на лицето, бръчки, отслабен тон на кожата.
Действието на тока увеличава кръвообращението, активира биохимичните процеси. В резултат на това има мек лифтинг ефект, кожата става еластична.

Устройството се използва в домашни условия за общ масаж, а в салоните за красота те предлагат точково действие с устройство, за да се отърват от специфичен проблем (например да се отървете от акне или да премахнете бръчките).

Darsonval може да се използва във всяка възраст и за всеки тип кожа. Резултатът може да се наблюдава след12-15процедури . Сесиите обикновено се провеждат всеки ден.

Вредност и противопоказания дарсонвализация

Въздействието на устройството върху тялото еагресивно , тъй като едновременно действат няколко фактора. Един от най-опасните процеси е развитието на ракови тумори или превръщането на доброкачествените тумори в злокачествени. Най-често хората не знаят, че имат някои проблеми, но по време на агресивното действие на неоплазма те променят структурата. За да се предотвратят тези проблеми, трябва да направите изследване за рак.

Неспазването на всички изисквания, описани в инструкциите, може да повлияе неблагоприятно върху здравето. Ето защо е необходимо да се направи терапия с помощта на дарсонвал ясно съгласно инструкциите, както и да се запознаят с определени условия, когато текущото лечение е забранено.

Патологични състояния, при които процедурата е противопоказана:

 • Анемия и други кръвни заболявания.
 • Психични разстройства.
 • Сърдечно-съдови заболявания, носещи пейсмейкър.
 • Кървене.
 • Повишена телесна температура.
 • Епилепсия.
 • Онкологични заболявания.
 • Туберкулоза.
 • Забранено е да се използва за деца под 6-годишна възраст, както и по време на бременност по всяко време.

Darsenval е сложно устройство, което изисква предпазливост и разбиране на процеса на кандидатстване. Често небрежното боравене с устройството води до промени в цвета.покритие на кожата, изгаряния и други неприятни последствия.

Препоръки за употреба

Използвайте устройството самостоятелно само съгласно инструкциите:

 1. Преди да започнете сесия, трябва да се уверите, че всички фиби, особено метални, се отстраняват от косата. Необходимо е да се седне възможно най-далеч от източници на ток и електрически уреди.
 2. Трябва добре да разчешете косата си.
 3. Устройството трябва да се носис дюза-електрод , който трябва да бъде обработен с етилов алкохол или друг антисептик.
 4. Приспособлението трябва да се постави върху косата близо до челото, след което устройството да се включи за минимална мощност. След всяка сесия ще трябва да се увеличи властта, за да се подобри ефективността на процедурите.
 5. След това трябва да преместите накрайника от челото към врата. Първите процедури трябва да продължатне повече от 15 минути , след което времето може да се увеличи до 25 минути.
 6. Дарсонвализация подобрява способността на клетките да абсорбират полезни елементи, тъй като след процедурата е необходимо да се използват продукти за грижа за косата, ефективността му ще се увеличи значително.

Следните съвети от специалисти могат да помогнат за постигането на най-добър ефект от използването на устройството Darsonval:

 • Не е необходимо да си миете косата преди провеждане на сесия . Най-важното е, че косата е суха.
 • По време на процедурата трябва да слушате собствените си чувства. Дори ако устройството работи най-малкомощност, но тя се чувства възпалена или сърбяща, използването на устройството трябва да бъде завършено и се консултирайте с лекар. По време на лечението трябва да се усеща само топлина и вероятно леко изтръпване в зоната на действие на апарата.
 • Косата ще бъде възстановена по-бързо, ако дарсонвализацията се комбинира с други медицински процедури. Попитайте Вашия лекар какво точно може да се комбинира с употребата на Darsonval.

Заключение

Darsonval засяга не само укрепването на космените фоликули. С тази машина можете да подобрите външния вид на всяка прическа. Още след първите сеанси косата ще бъде по-послушна, лъчезарна, копринена, а след няколко месеца - напълно здрава.