Сребърна вода: ползите и вредите за тялото

Среброто отдавна се счита не само за бижута, но и за вещество, способно дадезинфекцира вода . Според свидетелството на Херодот (384 години преди раждането на Христос), то е било държано в Персия в сребърни съдове. Крал Кир използва тази вода в дълги походи, наситени с йони на благородния елемент, за много дълго време.

Учените и днес продължават да изучават свойствата на тази вода, смятайки, че ефектът му върху тялото е двусмислен.

Сребърна вода: какво е

Водата, в контакт с благородния елемент, придобиванови свойства . Освен това, той убива много микроби в течност по-добре от златото или медта, което ви позволява да съхранявате такава вода за дълго време. Има три начина за получаване на сребърна вода: студена (най-простата), химична и електрохимична.

Пасивният метод(студена) за дезинфекция се състои в поставяне на сребърен предмет (монета, лъжица, кръст, пръстен) в течността в продължение на 1-3 дни, така че разтворът да е минимално наситен с метални йони. За тази цел е подходящ само висококачествен продукт, тъй като нискокачествените съдържат примеси.

Получава се течност, която е по-наситена с йонипо химичен метод . Лапис или сребърен нитрат се разтваря във вода и се приготвя до 5% разтвор.

Висококонцентрациите се постигат чрез третиелектрохимичен метод . За производството на сребърна вода е необходим апаратйонизатор . Той произвежда течност с голямо количество йони, дава възможност да се контролира тяхното ниво, за да се получи концентриран разтвор (наситен).

Ползи от йонизираната вода

Обогатената вода има свойстватана универсален антибиотик , унищожава болестотворните микроби. Бактериите остават податливи на него, докато антибактериалните лекарства вече не действат поради придобита резистентност.

Влиянието на сребърните йони върху патогените е по-широко, отколкото в някои антибиотици. За нашите предци ползата от подобно решение беше много голяма, тъй като нямаше система за пречистване на питейната вода, те бяха ограничени в лекарствата.

Среброто е незаменим компонент за нормалното функциониране на гръбначния мозък и мозъка, ендокринните жлези, костния мозък, черния дроб и костите. Водата, обогатена със сребърни йони, има положителен ефект върху кръвта и процесите в тялото.

Бактерицидният ефект на среброто е много по-силен от белина, живачен хлорид и карболова киселина:

 • Обработената напиткаотдавна е запазила своите полезни свойства .
 • За разлика от хлорната водане вреди на лигавицата наорганите, когато се приема.
 • Вкусът на водата не се влошава , което е характерно за използвания днес хлор.
 • Течност, обогатена с йонСмятан за най-добрия вариант за дезинфекция по отношение на безопасност и ефикасност, тойсе бори с много микроби .
 • Способността за провеждане на енергията на луната, присъща на среброто, придава на водата чудотворни свойства, като например запис на информация.
 • Обработената течностакумулира биоенергияи може да я прехвърли на хора.
 • Сложната структура на сребърната водае нейната особеност. Водата, която се съдържа в човешкото тяло, има склонност да се възстановява под такава йонизирана структура, която има лечебен ефект върху органите и техните системи.

Днес среброто се използва за консервиране на големи количества вода за кораби, плаващи на дълги разстояния, а астронавтите го пият в космически полети.

Сребърната вода се използва в хранително-вкусовата промишленост за съхраняване на бебешки храни, сокове, млечни продукти и напитки, включително производството на алкохолни напитки. Използва се в медицината при производството на тинктури, мехлеми, лекарствени смеси, удължавайки времето на употребата им.

Вредност на сребърната вода

Въпреки това, заедно с очевидните ползи, съществуват факти, които свидетелстват за обратната страна на ефекта на сребърната вода върху човешкия организъм:

 • Този химичен елемент представлява група тежки метали, едновременно с калай, оксид и цинк.
 • Среброто е подобно по свойство на вещество, което е агресивно спрямо човешкото тяло - кадмий.
 • В групата тя е в непосредствена близост до арсен, кобалт, цианид и олово, което е повод за безпокойство.
 • В санитарните стандарти, които са в сила днес, този метал е в списъка на веществата от втория клас на опасност. И тогава, докато самото вещество е безопасно, високата му концентрация представлява опасност за човешкото тяло.
 • Учените нееднозначно се позовават на способността на йони да проникват директно в клетките. Има предположение, че това променя структурата им в по-лошо състояние. И въпреки че това твърдение не е доказано, то не е опровергано.
 • Сребърните йони могат да се натрупват в тялото и причиняватхронична умора и аргирия . Процесът на пигментация на очните протеини и кожата не уврежда човешкото благосъстояние, но е необратим.
 • Спорообразуващите бактерии са устойчиви на сребро и дори активно се развиват. Металът не унищожава микроорганизмите, които причиняват болестта като холера.
 • Приемът на обогатени течности е противопоказан при деца , тъй като телата им възприемат сребърните йони като токсин. Не можете да пиете тази напитка за кърмещи жени и бременни.
Важно е да бъдете предпазливи и да отказвате самолечение. Коварствата на разтвореното сребро се крие в латентността му: проблемите не се усещат дълго време и след това се появява цял „букет“.

Как се пие йонизирана вода

Сребърната вода се използва за лечение на възпалителни и инфекциозни заболявания на пикочния мехур и бъбреците, гнойни рани, изгаряния, стомашни язви и повишаване на имунитета. Добавя се към питейна вода с цел дезинфекция.

Йонизираната течност се съхранява така, че да се предотврати проникването на слънчева светлина, като за целта се използва съда от тъмно стъкло. Лечебните свойства се губят, ако вриш течността.

Лечението се извършва чрез курс, който трябва да бъде прекъснат и повторен след известно време, за да се елиминира появата на нежелани последици.

Аргументите „за“ сребърна вода са повече от „против“ . Въпреки това е важно да се консултирате с лекар преди да го използвате и да получите разрешение за неговото използване вътре. За лечебната напитка не става отрова, не трябва да забравяме, че концентрацията на йони не трябва да надвишава установената скорост.