Savorin риба - ползите и вредите

В дълбините на океана обитават редки жители - мазна риба. В рибарските мрежи това не идва рядко, но любителите на морски дарове са много търсени. Мазната риба се счита за специален деликатес, а мнозина смятат, че най-популярният му представител е savorin.

Кой е savorin

Savorin се позовава наперсиформални риби . Той има петнист цвят, прилича на риба тон, но не превишава70 смдължина и тежидо 3 кг. Живее дълго, почти половин дузина години. Като основен източник на храна предпочита планктон. Има второ име - сребърен склад.

Местообитание на Варехо - топли води на южните части на Тихия и Индийския океан. Открит е край бреговете на Австралия, Нова Зеландия, Аржентина, Чили. Предпочита да живее на дълбочина от 600 метра, но по време на миграция се издига на повърхността.

Полезните качества на рибата

\ t

Месото на Savorin ще се хареса на всеки, който го опита. Има висока сочност и приятен аромат. Не са толкова много кости и разумно количество отпадъци. И в месото има достатъчно полезни свойства:

 • Съставът на рибата съдържавитамини A, B, E . Тяхното влияние влияе върху външния вид на кожата, ноктите и общото състояние на тялото.
 • Продуктът е полезен.хора, които се придържат къмправилното храненеи които искат да запазят теглото си на правилното ниво. Мазнините в месото от риба бързо се изгарят в тялото, образувайки полезна енергия. Това означава, че парче филе, изядено на вечеря, с помощта на енергиен резерв ще задоволи глада до самата вечеря. На 100 г продукт се падат около 110 ккал.
 • Рибите са с високо съдържание на протеини . За да задоволи дневните нужди, един възрастен трябва да яде около 150 г от този продукт. Такива важни елементи като магнезий, фосфор, хром и калий присъстват в месото на сорта.
 • Месото на Vareho е особено полезно за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, тъй като съдържа достатъчно витамини и микроелементи, за да подпомогне сърдечния мускул и понижи кръвното налягане.
 • Доказано е използването на риба за жени в периода на болезнена менструация и менопауза.
 • Хората сниска резистентност към стрес , прекомерната тревожност и отслабената имунна система усещат положителното му влияние.
 • Изследванията показват, че употребата на съдове от вареху2 или повече пъти седмичноподобрява обмяната на веществата.
 • Рибата живееизключително в чисти води . Затова се счита за екологично чист и безопасен морски продукт.

Нежелани реакции от приема на Savorin

Диетолозите също са установили отрицателни последици, произтичащи от храненето на морския обитател за храна. Въпреки относително големия им брой странични ефектиса епизодични. Какво трябва да се страхуваме?

 • Рибното филе съдържаголямо количество мазнини . Диетолозите смятат, че системното използване на такова месо може да предизвика бурна реакция на организма под формата на неконтролирана диария. Такива случаи са наблюдавани при преяждане на риба или поради неправилната му подготовка.
 • Има данни, че в рамките на 36 часа след хранене с рибасе проявяват прояви на метеоризъм . Неговата компания е стомашни спазми, главоболие, повръщане, гадене. Всички тези проявления са причинени от восъчен етер, който не може да бъде абсорбиран от тялото. Високото съдържание на мазнини в продукта води до освобождаване на значително количество жлъчка. Жлъчката дразни повърхността на стомашно-чревния тракт, провокира отделянето на мазнини и масла от тялото, боядисвайки изпражненията в неестествен червен цвят.
 • В редки случаи е настъпило отравяне, което се наблюдава при хора, които ядат суши рибни филета и в резултат на недостатъчна топлинна обработка на месото при приготвянето на пушени пържоли и балик.
 • Да се ​​откаже от употребата на vareho ще трябва даиндивидуална непоносимостмесо от риба или мазнина. Въпреки това, трябва да приготвите рибата, така че филетата да се отнемат колкото се може повече мазнини.

Трябва да се отбележи, че повечето от страничните ефекти, свързани с отравянето, присъстват и в много други морски продукти. Вероятността от неприятни последствия може да бъде значителнонамали, ако в момента на покупката избереш труп от savorin, който няма увреждане и обезцветяване, без неприятни и чужди миризми. Не трябва да купувате продукта в непрозрачна опаковка и трябва да проверите неговата еластичност и плътност. Отпечатъкът трябва бързо да изчезне.

Какво може да бъде приготвено от маслена риба

Най-популярните ястия састудено и горещо пушено . Има тайни за готвене, където тази риба е задушена, пържена и запечена със зеленчуци. Според кулинарни експерти, сребърните складове могат да украсят всяка празнична маса. Ще бъде полезно и лесно да се приготви ястие. Голяма възможност е да направите филе пържола.

Най-важното нещо, което трябва да се запомни по време на готвене на риба, еда се добави по-малко масло . Трябва да се отбележи, че когато се срещнете за първи път с варехо, не се препоръчва да се ядат няколко парчета наведнъж, дори ако вареното ястие е много вкусно. Ако тялото обикновено възприема продукта, частите могат постепенно да се увеличават.

За savorin - само добро

Savorin не е заловен често в риболовни мрежи, но се намира в широко търсене. В допълнение към полезни свойства, сред тези, които са запознати с него, той придоби популярност поради ниското съдържание на отпадъци и кости. Тя не трябва да се разглежда след всички положителни качества на рибата като лекарство, но по време на комплексната терапия при лечението на редица болести, разглежданият в статията морски продукт ще бъде напълно излишен.

Все още знаят за Savorin - warehouне всички Ето защо рибното ястие ще бъде приятна изненада за гостите, които са дошли на масата по повод някаква почивка. На плоча парчетата деликатес няма да се задържат дълго. Така че всички истински ценители на чуждестранни риби могат да искат да се насладят на вашата храна!