Лимонови кости: ползите и възможните вреди

Сред другите цитрусови плодове лимонът има много кисел вкус и специфичен аромат, поради което консумацията му в храната най-често се среща само едновременно с други продукти, които обикновено имат сладък вкус. Лимонът има много витамини и полезни елементи, докато те са както в пулпа на плода, така и в семената.

Обща информация

Трябва да се отбележи, че костите на лимонне са предназначени за поглъщане . Твърдението, че тяхната консумация може да доведе само до появата на шлаки, е само частично вярно.

Камъкът е в гъста кожа, която пречи на стомашно-чревния тракт. Преди да използвате костта с нея, трябва да отстраните кожата, за да предотвратите запек.

Естествено, ако случайно погълнете няколко семена, тогава нищо страшно няма да се случи. Това се отнася само за редовната консумация. Но дори по време на честата употреба на костите е невъзможно да се каже, че те са отровни за хората.

Лекарствени свойства

Основната употреба на семена е следната:

  • Облекчаване на болката на усещанията . Семената съдържат салицилова киселина, основната активна съставка в аспирина. Не е тайна, че аспиринът се използва за облекчаване на болката в главата (както и другиболезнени усещания). Тъй като лимонните кости могат да се използват като безопасен естествен анестетичен продукт.
  • Детоксикация . В някои случаи, лимонът е напълно спуснат в блендера и поглъщането на семена не може да бъде избегнато. Но лимонов сок с камъни е много полезен, тъй като семената имат мощен ефект, който премахва токсините. Семената се отстраняват от тялото, както токсини, така и други нежелани продукти на разлагане.
  • Профилактика на кандидоза а . Лимоновите семена са склонни да предпазват от кандидоза. Това е гъбично заболяване, когато стомашно-чревния тракт е засегнат от Candida. С тази патология костите напълно ще позволят ефективно лечение на болестта.
  • Показва червеи . Децата често имат паразити. Необходимо е да се отговори на това своевременно. Паразитите не само пречат на нормалното храносмилане, но и спират растежа на детето. С помощта на полезните свойства на лимона, този продукт може да се използва, за да се отървете от паразити. Добре обяснете костите и ги сварете в мляко. Нека дадем това лекарство на детето и червеите скоро ще напуснат тялото.
  • Лечение на акне . В състава на семената се намира етеричното масло с антибактериален ефект. Защото често се използва за лечение на акне. Не е тайна, че най-често развитието на акне се причинява от патогенни бактерии.
  • Хранене на кожата на обвивката . Както пулпата, така и семената на лимона съдържат голямо количество витамин С, което прави кожата здраваопъната. Ето защо семената често се използват в различни козметични препарати.
  • Лечение на заболявания на пикочните канали . Поради антибактериалния ефект, семената могат ефективно да лекуват заболявания на уринарните канали. Екстрактът от лимон може дори да лекува такива заболявания, срещу които повечето антибиотици са безполезни.
  • Приятен аромат . В допълнение към полезните свойства на семената по време на консумация, те също имат приятен аромат, който може да се използва като естествен аромат в козметиката, или за ароматна терапия за подобряване на настроението. Въпреки това, тя често се използва като освежител за въздух, а също така помага да се отървете от комарите.
  • Антибактериален спрей . Семената могат да се използват като антибактериално средство, което може да се прилага върху кожата, както и като спрей за да се отървете от бактериите.
  • Да се ​​отървем от гъбичките върху нокътя yah . Екстрактът от лимон може да излекува гъбичките върху ноктите на краката или пръстите.

Противопоказания за употреба

Семената нямат вредни свойства, но могат да причинят вреда на хора с определени здравни характеристики. Не трябва да забравяме, че лимонните кости сасилен алерген . Пациентите, които имат алергична реакция към цитрусовите плодове, не трябва да рискуват да ги използват.

Поради съдържанието на семена от ацетилсалицилова киселинасе увеличава кръвообращението , което може да бъде опасно заХората, които имат холестеролни плаки, страдат от съдова аневризма или контракция поради компресия (по време на появата на тумори). Преди самолечение е необходимо да се гарантира, че тези патологии липсват.

Не се препоръчва да се използват тинктури и отвари от лимонови семена на хора, които страдат от язви, висока киселинност на стомаха, чревна обструкция, гастрит.

Увреждането на ямите се състои в окисляването на чревната микрофлора, която при съществуващите заболявания може значително да увреди здравето.

Съвети и правилно използване

Процесът на събиране на камъни започва с избора на самия лимон. Най-добре е да изберете плодовете, които са откъснати от дървото им. Въпреки това, ако тази възможност не съществува, можете да използвате лимона, който е бил закупен в магазина.

Но в този случай е необходимо да се гарантира качеството на продукта. Най-добре е да се даде предимство на чисти и големи лимони, върху които няма признаци на краста или други болести.

Не бързайте да нарежете плодовете и да извадите семената, ако не ги използвате в един и същи ден. Семената запазват благотворните си свойства само дълго време, но когато се изваждат от плодовете, те се изсушават бързо.

Нарежете лимона на парчета и отстранете костите. По време на рязането на цитрусови плодове някои семена могат да бъдат повредени, но могат да се използват и като тинктури или отвари.

След като вземете костите, измийте ги с течаща топла вода, те също са необходимидезинфекцират. За какво можете да приготвите слаб разтвор на манган леко розово и да сложите семената в него за половин час. Само тогава могат да бъдат използвани.

Обобщаване

Не трябва да се забравя, че използването на лимонови семена не елиминира необходимостта от употребата на медикаменти и често се използва само като допълнително лечение. Преди да използвате семена от лимон, със сигурност трябва да се консултирате с Вашия лекар.