Koporsky чай - ползите и вредата

Ползите от чай Koporsky, или, както се казва в хората, "копае" или Иван, дори децата знаят чай. Във времена на Древна Русия лечители и непознати активно използвали отвара от листата на "прасе", като лекарство. Въпреки това, много хора започват да приемат чай, без да уточняват какви са ползите за здравето, дали ще има вреда.

В умереността всичко е полезно, особено когато пиенето на чай не е просто, а лечебното трябва да е в състояние да правилно, спазвайки някои технически тънкости на готвене и пиене.

Какво е това "Копорски чай"

Иван чай, е руска листа напитка сярко розови съцветия , чай листа са получени от Cyprinus Leafpels. Напоследък „Копорският чай“ е загубил предишната си слава, а понякога по времето на Петър Велики, чай Иван е любимо питие за всички.

На вкус, тази напитка прилича на зрънце, нежна, приятна напитка с лека тръпчивост. Въпреки това, много от вкусовите качества на чая зависят от времето на прибиране на реколтата, пролетната реколта ще бъде по-нежна, а по време на плодоношението, напротив, вкусът ще стане по-богат. Химичният състав на тази напитка е богат на полизахариди и соли, аминокиселини, макро и микроелементи (желязо, калиев натрий, манган и др.) И разбира се витамини А, В и С, фолиева киселина.

Витамин А , 20% от който се съдържа в "Иван чай" - укрепва имунната система и отговаря за балансирания растеж и развитие, здравето на очите и кожата

.

Витамини от група В27%, които се съдържат в Иван чай, са отговорни за здравословния метаболизъм, подпомагат обмяната на холестерол и синтеза на хормони, образуването на червени кръвни клетки, метаболизма на аминокиселините.

Ползи от чай Копорски

След проучване на състава на „Копорския чай“ стана ясно колко този витаминен продукт, огромно количество полезно и необходимо за човешкото тяло вещества. Продуктът е с ниска цена и високо качество. Ползите от „Копорския чай” се определят от неговите противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти. Има няколко основни полезни свойства на „скрапа“:

 • Повишаване на имунитета . В този случай си струва да се вземе отвара от листата в млякото, което ще увеличи няколко пъти хранителната стойност.
 • Подобряване на съня и укрепване на висшата нервна система . Вземете инфузията е необходимо вечер. Непосредствено преди лягане лечебните листа трябва да се влеят в продължение на два часа.
 • Лечение на хроничен бронхит . За лечение, използвайте смес от трева "корк" и смачкани мандарина пилинг. Пийте по-добре с лъжица мед.
 • Лечение на цистит.
 • Лечение на онкологията.
 • Лечение на аденом и простатит.
 • Предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците и жлъчния мехур.
 • Нормализира ниско, високо налягане.
 • Нормализира кръвообращението и метаболизма.

Увреждане на чай Копорски

Въпреки всички ползи, „Иван Чая“, това лекарство може да нанесе вреда на човешкото тяло, ако е неправилно приготвено и използвано прекомерно. Независимо производство и ферментация на чай, трябва да преминат през всички правила. След няколко прости съвета ще спаси човек от сериозни последствия, като:

 • Може да има слабително действие върху чревния тракт.
 • Отравяне с вредни вещества . Това може да се случи, ако заваряването стои три дни.
 • Вредното въздействие върху черния дроб , с редовна употреба на чай в организма. Иван чай съдържа кумарин, това вещество има способността да се натрупва в черния дроб. Ето защо, за да се пие "скрап", е необходимо периодично.
 • Мъжката сексуална активност може да намалее с редовен прием на „Копорски чай“.
 • Силен хипнотичен ефект, инхибиране на действието.

Иван чай е противопоказан:

 • Хора с индивидуална непоносимост към веществата.
 • Хора с нарушения в кръвосъсирването.
 • Хора с ниска киселинност на стомашния сок.
 • Хората, приемащи успокоителни, трябва да се консултират с лекар.

Във всички останали случаи приемането на чай от "прасето" ще донесе само ползи и ще подобри благосъстоянието.

Съвети и как да се пие чай Копорски

Важно е да можеш правилно да приготвиш "Koporsky tea", защото отТова зависи от неговите лечебни свойства и вкус. Повтаряйки разходите от два момента, със самостоятелно събиране на реколтата и събиране на листа, е необходимо да изсъхнат и ферментират листата по строго рецепта, в случай на покупка е важно да изберете правилния. Вземете избора на листа, което трябва да бъде отговорно, това е един от ключовите моменти. На какво да се обърне внимание при покупка:

 • Времето за жътва, периодътот юли до септемврие отличен, след като растенията са покрити с пух, няма смисъл да се използва.
 • Появата на листата - чисти и здрави, мръсни и наранени растения, няма да донесе голяма полза.
 • Добър знак е наличието на няколко цветя сред листата
 • .
 • Ферментиралият чай е по-здравословен от изсушен в пещ
 • .
 • Миризмата на листа трябва да има лек аромат, силна и прекалено силна миризма, която говори за ароматни добавки.

Съвети за варене "Ivan Tea":

 1. Възможно е да се използват както керамика, така и стъкло като чайник.
 2. Дозировката на листата не трябва да надвишава5 грама на ден , за възрастен, т.е. 2 супени лъжици.
 3. Чаят може да се приготвя в чиста пролетна или кладенец вода, в някои случаи се използва мляко, не е желателно да се използва филтрирана или дестилирана вода.
 4. Изсипете листата на „прасето”, трябва да заври, чиста вода и след това затворете каничката плътно за10-15 минути .
 5. Преди употреба е важно да се разклати каната, това ще помогне да се смесят всички полезнимикроелементи и етерични масла.

Заключения

По този начин е възможно да се направят изводи за колосалната подкрепа на здравето на жените и мъжете, обичайната отвара от листата на кипърската Sapothora. Не е възможно да се надценяват ползите от "Koporsky чай", разбира се, както и в много лечебни средства, има някои противопоказания, но в противен случай тя е полезно растение, богато на макро и микро минерали.

Във всеки случай има рецепти за приготвянето на този прекрасен чай, а при цистит и външна употреба, чайът трябва да се вари на различни начини. Но в повечето случаи има достатъчно един единствен план за заваряване на листата на „прасето”, важно е да се спазват само няколко малки детайли. По-добре е да се пие чай свеж и да не се оставя да престои няколко дни. Всяка нова сутрин е по-добре да приготвите пресен чай.