Ползите и вредите от магнитните стелки

Един модерен жител на града, може би, на почивка някъде в южните страни, може да си позволи да се наслади на ходене боси по пясъка на морето. Фактът, че той е голям, може да се разбере от еуфорията, която обхваща човек, който е влязъл в контакт с земята, която го е родила. Какво може да предложи науката, за да помогне на хората да компенсират евтино загубата на такъв контакт?

Произход на магнитната терапия, съвременна технология на възстановяване

Магнитното поле на Земята предпазва целия живот от него от изчезване под влиянието на различни смъртоносни излъчвания на Вселената. Така или иначе, но от създаването на живота на растението, животните и хоратавзаимодействат с магнитното поле на планетата . В живото тяло на всяко същество желязните йони пренасят кръвта в кислород до всички органи. Други метали в кръвта подхранват цялото тяло със съществени елементи. Някои течности отстраняват отпадъците от тялото. Това движение създава собствено магнитно биополе на живо същество. Казано по-просто, всеки жив организъм има свое магнитно биополе. Взаимодействието на земното поле и биополето на организма влияе активно на всички, които могат да се обменятпроцеси.

Развитието на цивилизацията изтласка населението в градовете. В тях човек живее предимно в защитени помещения. Рамките на къщите се състоят от метални фитинги, обгръщат се огромни кабелни трасета на комуникациите. Градският обитател отива до колата или се гмурка в метрото, все още е в пространството, защитено от магнитното поле на Земята. Лишаването от взаимодействие на полетата се е влошило за човешкото здраве.

Първият, който се занимава с нарушаването на взаимодействието на магнитните полета на Земята и човека, епрофесор Накагавапрез 1950 г., който описва това явление. Нарича се„синдром на дефицит на магнитно поле“ . Изследването на липсата на взаимодействие на полетата ни позволи да докажем неговото влияние върху почти всички здравословни проблеми на съвременния човек, от сърдечно-съдови заболявания до простатит и гинекология. Работата на лекарите, за да научат как да влияят на здравето с помощта на магнити, е създала цяла индустрия без медицинско облекчение на болестите - терапия с помощта на магнити.

Даоистки масаж на стъпалата - хилядолетен метод за промоция на здравето

.

Преди повече от 3 хиляди години даоистките монаси са идентифицирали човешките крака като място, съдържащоголям брой активни акупунктурни точки . Те ви позволяват да влияете върху почти всички човешки органи. По определен начин, като действа по точки, е възможно да се подобри работата на всички системи, всички човешки жлези.

За страните в Югоизточна Азия масажът на краката е често срещана процедура за облекчаване на умората, извършва се редовно и евтино.всеки хотел. При сериозно лечение на някои заболявания на вътрешните органи има училища с различни техники за масаж на краката. Това е различна история и други цени, не всеки може да си позволи да отиде в Азия или да получи на място необходимото лечение от правилния масажист.

По-рано по-голямата част от населението живееше в природата и много ходи по боси по земята, което вероятно е достатъчно за здравето. Неравностите на земята, пясъка, камъчетата и иглите на иглите също масажираха краката по естествен начин. Сега все по-малко хора си отиват без обувки, няма контакт със земята и няма традиции за масаж на краката. Който имаше късмет да получи курс на такъв масаж, бе ценен за благотворното му влияние в облекчаването на повечето болести.

Магнитни стелки - комбинация от древни знания и съвременни технологии

Развитието на терапията с магнити е създало много различни устройства, пластири, колани за лечение. За добра почивка и борба с безсъние има специални матраци и възглавници. Въпреки това, стелките, които комбинират масажа на краката и борбата с дефицита на магнитно поле, могат да се считат за изключително успешна комбинация от два метода за възстановяване на човека. Произведени от хигиеничен полипропилен, такива стелки имат ортопедични издатини и са обсипани с малки шипове за масаж.

При производството на стелки в тях се изсипват топки от магнитни материали, създаващи напрежения, близки до естественото магнитно поле на Земята. Така неговият дефицит се компенсира и функциите на биополето на организмаOK. При ходене меките шипове активно засягат акупунктурните точки на рефлексогенните зони, като осигуряват лечебен ефект.

Предимства на магнитните стелки

Техники, които имат комбинирани магнитни стелки, не отменят лечението на повечето заболявания , но значително повишават ефективността мучрез активиране на метаболитните процеси. Значително се подобрява качеството на живот на пациентите с хронични заболявания при използване на стелки. Най-осезаемият ефект, който те носят, когато хората използват много и дълго стоящи на краката си или вървят пеша. Това са куриери, учители, машинисти, продавачи и военни.

Според многобройни прегледи на пациенти, активни потребители на магнитни стелки, които систематично ги носят, ни позволява да решим следните проблеми:

  • По-малко подуване и умора на краката, облекчено от дълго ходене.
  • Образуването на разширени вени е очевидно забавено.
  • Гъбичните заболявания са намалели.
  • Подобряването на метаболитните процеси е довело до значително прочистване на лимфата и кръвта.
  • Нивата на кръвната захар се нормализираха.
  • Общото почистване на тялото засили имунитета на много болести.
  • Забелязва се подобряване на хроничните ставни заболявания (остеохондроза и др.).
  • Сънят е станал по-спокоен и заспиването е по-лесно.

Трябва да се подчертае, че както магнитната терапия, така и масажът на краката, чиято ефективност е доказана от лекарите, са отделно време и са скъпи пари. Стелки смагнитите ви позволяват да правите обикновени неща, без да се разсейвате от пътувания до медицински центрове и масажни салони, за да получите необходимите процедури. Освен това, в този случай цената им е минимална. За да закупите стелки с цел профилактика, не е необходимо да се консултирате с лекар, но ако има желание за засилване на терапевтичния ефект, трябва да обсъдите това с вашия терапевт.

Ограничения на прилагането

Забранява се носенето на магнитни стелки на хора спейсмейкърили друго монтирано на тялото диагностично оборудване. Не е желателно да се прилагат при склонност към кървене и при бременни жени. Магнитите, използвани в стелки, не трябва да създават проблеми за хора, които не толерират промените в магнитното поле. В присъствието на ендопротези със съединения, използването на такива стелки не е желателно. В случай на туберкулоза и хемофилия е необходимо да има разрешение от лекуващия лекар да използва магнитни стелки.

Хората сособено чувствителни стъпаламоже да не са удобни в началото. Можете да ги носите за кратко време у дома. Постепенно увеличаване на интервалите на носене стелки, ще стане пристрастяване, и дискомфорт ще си отиде. Когато усетите благотворния ефект, няма да искате да ги застреляте дори за през нощта.

Употреба и поддръжка на стелки

Ако решите да закупите това най-полезно съвременно устройство, вземете решение за производителя. Събирайте информация за неговата репутация, ревюта от различни източници и купувайте. Самите стелки се избират според размера на обувката и се изрязват таказа да съответства на формата и магнитите се доближават възможно най-близо до акупунктурните точки, от които се нуждаете. Най-добрият лечебен ефект се постига, когато стелките директно докосват кожата на крака, без чорапи.

Не се изисква специална грижа , разтрийте ги с влажна кърпа и това е всичко. Не оставяйте на слънце и не съхранявайте близо до други магнитни предмети и носители, за да предотвратите взаимно увреждане.

Ефективността на технологиите за рехабилитация, които се комбинират в стелки, е тествана както от науката, така и от векове. Въпреки това, за да се надяваме, че те са напълно изпълнени в този случай, няма такива данни. Твърде много зависи от производителя на стелките, но във всеки случай не може да се говори за панацея. Като средство за предотвратяване и повишаване на първичното лечение след консултация с лекар или облекчаване на хронични заболявания, съдейки по прегледа на пациента, то е напълно приемливо за употреба.