Мляко със сода: какво е полезно и какво е вредно

Традиционната медицина отдавна обосновава и доказва своята ефективност на практика. Много хора все още предпочитат традиционните методи на лечение. Всички необходими компоненти са на разположение и могат да предоставят първа помощ. За разлика от лекарствата, народните средства не предизвикват усложнения и не причиняват нежелани реакции. Едно от най-простите и ефективни средства на традиционната медицина е млякото със сода.

Какво е млякото със сода?

Млякото е един от най-големите източници наполезни микроелементи , необходими за пълното функциониране на организма. За съжаление не всеки организъм възприема този продукт. Млякото съдържа йод, калций, манган, калий, флуор, желязо и незаменими аминокиселини. Такъв набор от вещества подхранва тялото и подпомага имунната система.

В комбинация със содата, млякото се използва за лечение на много различни заболявания. Тази смес има редица свойства:

 1. е отличен противовъзпалителен агент.
 2. Той има аналгетичен ефект.
 3. Облекчава дразненето.
 4. Омекотява тъканите на лигавицата.
 5. Насърчава отхрачването на храчки.

Използва се и мляко със содакомплексна терапия при лечение на наркомания и зависимост от алкохол. Напитката се предписва и при преминаване на химиотерапия, при рак. По този начин радиоактивните изотопи напускат тялото по-бързо.

Каква е ползата от едно чудо питие?

Млякото със сода може да се справи с много заболявания, като елиминира техните симптоми. Инструментът помага за възстановяване на силата след тежки патологии, за нормализиране на организма.

Млякото за пиене със сода е изключително ефективно с:

 • Остри респираторни инфекции . Малко хора знаят, но употребата на мляко при остри респираторни инфекции, остри респираторни вирусни инфекции или GDVI е строго забранена. Млякото е благоприятна среда за развитие на патогенна микрофлора. Така млечните продукти допринасят за образуването на още по-голям брой бактерии и микроби, което води до обостряне на болестта. Но с добавянето на сода всичко се променя! Содата увеличава липидно-алкалния баланс, убивайки всички патогени. Такъв инструмент ще помогне за намаляване на възпалението, предотвратява образуването на гнойни сливици и ускорява процеса на оздравяване.
 • Суха бронхиална кашлица . Бронхитът е сложно заболяване, чието лечение отнема много време и симптомите могат да причинят усложнения. Например, желанието да се изкашля, да изплюе храчки, може да предизвика възпаление на бронхите. Флегма, която не може да бъде погълната, постепенно ще се спуска до белите дробове - това ще предизвика инфекциозна пневмония. Две чаши мляко със сода на ден(сутрин и следобед), ще помогне за разтваряне и кашлица на храчки, успокояване на бронхите.
 • За киселини . Содата е високо концентрирана алкална среда, която може да неутрализира излишното количество стомашен сок чрез незабавно намаляване на киселинността му. Много е важно да се смесва сода с топло мляко. При контакт на содата със стомашния сок се отделя въглероден диоксид и млякото предпазва стените на стомаха.
 • Тежка храна или химическо отравяне . Тази смес е отличен сорбент, способен да отстранява токсични вещества, тежки метали (олово, талий, кадмий) и да не се абсорбира от елементите на тялото. Това ще помогне за премахване на общата интоксикация, за облекчаване на състоянието на пациента.
 • Когато солите се отлагат в ставите . Млякото със сода отлично премахва калциевите, натриевите и калиевите соли на пикочната киселина, премахва острата болка в ставите, облекчава възпалението и връща мобилността.
 • Като превенция на хелминтната инвазия . Пиенето значително увеличава липидно-алкалния баланс на стомаха, което намалява риска от заразяване с паразити (червеи). Малки патогени моментално умират в такава среда.
 • За намиране на място . Лекарите казват, че разтвор на сода с мляко ви позволява да премахнете симптомите на абстиненция. След пиене, изчезва желанието да затвориш човек.
 • При холелитиаза . Разтвор на мляко и сода, с добавянето на лимонов сок, насърчава разширяването на жлъчните пътища, елиминира полипите на жлъчния мехур и постепенно унищожава образуваните камъни.
 • С гъбични заболявания на урогениталната система . След употреба тялото увеличава алкалната среда, която предотвратява развитието на бактерии и микроорганизми, като гъбички, мицел, бактерии като Candida. Това прави възможно ускоряването на процеса на лечение на инфекциозен цистит, уретрит, млечница.

Млякото със сода се използва активно за отслабване. Този инструмент подобрява метаболитните процеси, нормализира водно-солевия метаболизъм, ефективно разделя излишната мастна тъкан.

Може ли млякото със сода да бъде вредно?

Независимо от факта, че лекарството има благоприятен ефект върху организма, то не трябва да се счита за основно лечение. Натриев бикарбонат (сода за хляб) може значително да намали киселинността на стомаха. При систематична употреба настъпва нарушение на киселинно-алкалния баланс. Повишената алкална среда може да причини образуването на язвени ерозии на стомаха.

Това лекарство не се препоръчва за хора, които са предразположени към хранителни алергии. Но освен алергичните реакции има и други противопоказания:

 • Тази смес не трябва да се дава на деца под тригодишна възраст.
 • Лечението с сода по време на бременност е неприемливо.
 • Строго е забранено да се използва това лекарство в случай на бъбречно увреждане.

Млякото и содата не се препоръчват за употреба при тежки чернодробни заболявания (цироза, хепатит). Въпреки че в някои случаи помага за премахване на интоксикацията и почистване на кръвта от жлъчката.

Какда приготвим напитка?

Подготовката на този инструмент изисква спазване на определени правила и пропорции, които ще помогнат да се избегнат неприятни последствия и нежелани реакции на организма:

 1. Първо, млякото (домашно приготвено) се обработва топлинно. Пастьоризираното или хомогенизираното мляко не може да бъде сварено.
 2. Содата се разтваря само в топло мляко при температура от50–55 ° C . Това осигурява пълно разтваряне на натриев бикарбонат.
 3. На 100 ml мляко дозата на сода не трябва да надвишава
  2 грама(половин чаена лъжичка). Не е желателно да се консумират повече от 6 грама сода на ден.
 4. Пийте разтвора 20 минути след хранене. Вземете лекарството на празен стомах, е строго забранено!

Като се придържате към такива прости правила, можете да постигнете максимален ефект, като елиминирате риска от странични ефекти.

Заключение

Както вече стана ясно, напитка, произведена от сода за хляб и мляко, може да помогне за лечението на респираторни, инфекциозни и паразитни болести. Инструментът има отлични успокояващи, аналгетични и противовъзпалителни свойства. Но не мислете, че содата с мляко е панацея, защото е напълно погрешна!Натриевият бикарбонат е агресивно вещество , което във високи концентрации неблагоприятно засяга стомашно-чревния тракт. Преди да продължите с лечението, си струва да се уверите, че нямате противопоказания за употребата на това народно лекарство.