Какво са вредни и какви могат да бъдат полезни чипове за тялото

Зашеметяващи хрупкави картофени филийки, които се топят в устата и имат ясно изразен химически аромат и натрапчив вкус, който далеч не е естествен. Чипсът е продукт, който всеки знае за опасностите и въпреки това продължава да го консумира, въпреки предупрежденията на лекарите и експертите по здравословно хранене.

Наистина, това е най-популярната и много удовлетворяваща закуска, която се осветява всяка вечер, било то гледане на филм или шумно парти с приятели и може би понякога яденето на чипове е оправдано.

Въпреки това, трябва постоянно да помните как този продукт влияе на нашето тяло. Дали ефектът от картофените резени наистина е толкова вреден за здравето и може ли чипсът да е добър за нас?

Чипове - какво трябва да знаете за продукта

Така се случи, че най-вредните, но в същото време някои от най-вкусните рецепти идват от Америка и бързо стават популярни по целия свят. Coca-Cola, Snickers шоколадови барове, легендарни хамбургери ... и, разбира се, чипове. Всички тези опции за закуска бяха разработени специално в САЩ.

Този продукт може да изглежда напълно безвреден за някого, защото той е направен от картофи и как може да бъде вреден зеленчук?

Но въпросът е, че чиповете не са само картофи, те също саколосално количество растително масло (най-често - не много високо качество), химикали, аромати и хранителни добавки.

Ако внимателно проучите състава на чипс, например „Lays“, можете да забележите много различни „глутамати“, „ешек“ и други вещества, които не носят никакви ползи за тялото. Малко вероятно е такъв "витаминен" коктейл да е полезен за здравето.

Вредни въздействия върху тялото

 • Както е известно, при производството на чипове се използва простоогромно количество растително масло . Това масло се подлага на топлинна обработка и на първо място губи всичките си полезни свойства, а от друга страна, по време на пържене освобождава вещества, опасни за нашето здраве - канцерогени, които значително увеличават риска от злокачествени тумори.
 • Също и при пържене на картофени резени в маслов продукта се образува акриламид . Тази дефиниция крие много отровна субстанция, която причинява огромна вреда на човешката нервна система и причинява разрушаване на нейните функции. Отнема около половин година или дори година, за да се гарантира, че тялото се възстановява от отравяне с акриламид. Веществото има отрицателен ефект върху черния дроб и бъбреците.
 • Постоянният „атрибут“ на чипове от всякакъв вид еогромна доза сол в състава . Това придава на продукта определен вкус, но за тялото толкова голямо количество сол е много вредно, тъй като солта задържа вода, причинявайки подуване по цялото тяло и, в крайна сметка, бъбречно заболяване.
 • Глутаматнатрийв състава - химическо вещество, което се добавя, за да създаде характерен вкус. Въпреки това, глутаматът може бързо да стане пристрастяващ и да ви принуди да консумирате хрупкав деликатес в неограничени количества, без да насищате и да удавяте глада. По този начин ще натрупате тегло и значително ще влошите здравето си.
 • Злоупотребата с висококалорични чипове от своя страна води до такъв сериозен проблем като затлъстяването . Важно е да се разбере, че това не е просто естетически недостатък, но и огромен удар за здравето. Наднорменото тегло значително увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания (инфаркт, инсулт), захарен диабет и стомашни разстройства.
 • Известната закуска е особено вредна за децата, защото често причиняваалергична реакцияи дори отравяне.
 • Поради изключително вредния химичен състав е строго забранено използването на продукта за бременни и кърмещи жени! "Вкусни резени" лесно ще подкопаят както здравето на майката, така и здравето на бебето.
 • Също така, чипсът съдържатранс-мазнини , които са изключително вредни за нашето здраве. Те подкопават работата на имунитета, поради което рискът от развитие на много заболявания се увеличава значително.
 • Храненето на даден продукт причинявапроблеми със сърцето и кръвоносните съдове , може да предизвика скокове на натиск, слабост и летаргия, апатия.
 • Картофеният продукт е особено опасен за жените, тъй като е доказано, че чипсът с 40%увеличава риска от развитие на рак на гърдата.жлези .
 • Чиповете значителнозабавят метаболитните процеси в организма , възпрепятстват циркулацията на кръвта в съдовете и също така предотвратяват разделянето на мазнините.
 • Редовната консумация на вреден продукт причинявапроблеми със стомашно-чревния тракт : язва на стомаха, гастрит.
 • Често любителите на закуската ще забележатповишена секреция на себум , водеща до акне и възпаление в цялото тяло и акне по лицето.
 • Чиповетеувреждат мозъчната функция , намаляват умствената активност.

Полезни свойства

Чиповете са един от малкото видове продукти, от които консумацията на тялото не получава абсолютно никакви полезни вещества, а само преживяваогромно напрежение върху всички органи .

Може би единственото предимство на хрупкавите картофени филийки е техниятуникален вкус , обожаван от толкова много хора. Въпреки това, ако мислите за него, този вкус е просто комбинация от химически добавки, а не натурални продукти.

Съвети

Разбира се, най-добре енапълно да елиминирате известната деликатесот вашата диета, тъй като, както е описано по-горе, тя не носи нищо добро за нашето тяло. Ако изпитвате неустоимо желание за закуски и бързи закуски, опитайте се да замените чиповете с нещо по-естествено и здраво. Можете да приготвите домашно приготвени чипове от плодове и зеленчуци (например, чипс от банан, ябълка или лук). Тази закуска ще бъде къдездраве полезно.

Заключение

Присъда: Чипове - Не! Това не е просто продукт, лишен от витамини и хранителни вещества, това е цял склад от опасни и вредни вещества, които могат да разрушат телата ни след месец на редовна консумация.