Говеждо белия дроб - ползите и вредите за хората

Рядък гост на масата. Пикантен и интересен продукт - белодробен лигамент. Изискан деликатес в Германия и Австрия. Чрез добавяне на гурме нотки с полезен състав и интересни свойства, можете да получите страничен продукт, който с право може да бъде допълнение към ежедневната диета.

Какво е това

Белия дроб от говеждо месо е страничен продукт, който може да бъде закупен на всеки пазар. Той се продава безкръвен и има приятен бледо розов цвят. Страничният продукт е доста тежък: теглото на най-голямотое 2-3 кг . Тя може да се съхранява дълго време с дълбоко замразяване и да не губи своя вкус и полезни свойства.

Ползи

На пръв поглед един прост продукт, който обикновено се нарича „вътрешност“. В действителност, карантия може да се похвали с богат химически състав:

 • Витамини от група В.
 • Витамин РР съединения.
 • Фосфор, магнезий, калий, желязо.

Полезни свойства:

 • Говеждо белия дроб за отслабване . Основното предимство на рекордно ниско калорични, което позволява, има често и във всякакви количества. Също така, продуктът дава бърза наситеност, която ви позволява да не изпитвате глад дълго време и да отслабнете бързо, без да навреди на здравето.
 • Укрепване на кръвоносните съдове . Калиев магнезий, които се съдържат в състава, може значително да подобри състоянието на кръвта и кръвоносните съдове. С възрасттасъдовете стават по-тънки и ако добавите светлина към диетата, можете да ги направите еластични и еластични. Това ще предотврати риска от развитие на заболявания, свързани с инфаркти и инсулти.
 • Силни нерви . Страничният продукт съдържа голямо количество фосфор и витамин В. Тази комбинация ви позволява да подредите нервната система. При редовна употреба на говеждо белия дроб, можете да се отървете от стреса и апатията. Всичко започва с нормализиране на настроението и постепенно нервната система започва отново да функционира нормално.
 • Подпомагане на имунната система . Селенът и групите аминокиселини в продукта допринасят за естественото укрепване на имунната система. Това е особено ценно през студения сезон. Вместо скъпи лекарства, можете да изберете белия дроб от говеждо месо и да избавите тялото от химическа атака.
 • Кости, зъби, стави . Говеждото белия дроб е много полезно за деца и възрастни, които имат проблеми с абсорбцията на калций. Продуктът ви позволява да натрупвате витамини и да укрепвате костите и зъбите. Особено внимание към страничния продукт трябва да се обърне на по-възрастните хора. С възрастта настъпва изтъняване на хрущялната тъкан и естествено смазване. Това води до артрит и артрит. Ако включите страничен продукт в ежедневната диета, можете да избегнете неприятни заболявания.
 • Жените отбелязват . Белите дробове съдържат вещества и полезни съединения, които забавят процеса на стареене. Кожата става еластична и подхранвана. Тази полезна функция със сигурност ще се хареса на жени, които винаги търсят ефективни начини срещустареене на кожата. Няма нужда повече да търсите нещо. Достатъчно е да направим по-лек по-чест гост на масата.
 • За здравето на мъжете . Белия дроб от говеждо месо е незаменим продукт за мъжете след четиридесет години. Това е периодът, в който мъжкото здраве се намалява значително и се появява рискът от развитие на простатит. Б витамини могат да намалят рисковете до минимум и да поддържат здравето на мъжете в продължение на много години.

Вреди

Горещият бял дроб е по-полезен продукт. Но всеки продукт може да има редица противопоказания за употреба.

 • Индивидуална непоносимост . Това е говеждото, което най-благоприятно влияе на организма. Но белите дробове могат да предизвикат алергична реакция поради индивидуална непоносимост. Ето защо, хората, които не понасят протеини, е по-добре да се въздържат от ядене.
 • Увеличаване на холестерола . Карантии могат да причинят високи нива на холестерол. Но такъв индикатор може да бъде причинен само от прекомерна консумация и неправилно приготвяне, като се използва голямо количество масло и сол.
 • Бактерии . Всяко месо и карантия съдържа бактерии, които могат да бъдат елиминирани само при продължително накисване и топлинна обработка. Трябва да се почиства добре от трахеята, вената и филма.
 • Основният облик . Повреди могат да бъдат причинени от вътрешности с петна и слуз по повърхността. Най-вероятно продуктът не се съхранява правилно и е по-добре да се въздържа от покупка.

Как да готвя говеждо месо правилно

Имамного рецепти и всички те са различни. Някъде белия дроб е една от съставките, но някъде в основата на ястието. Във всеки случай, трябва да работите с продукта преди готвене:

 1. Изплакнете белия дроб със студена вода.
 2. Отстранете всички ивици и трахеи.
 3. Белите дробове се накисват в студена вода в продължение на най-малко два часа. Водата ще потъмнее и трябва да се промени, докато стане прозрачна.
 4. В никакъв случай не може незабавно да се приготви страничен продукт, като се пропусне предишният параграф.
 5. След това можете да пристъпите към готвене. Белите дробове кипят, от време на време премахвате пяната. Подготовката отнема около два часа.

След като белите дробове са варени, можете да направите по-нататъшно „прочистване“. От продукта можете да приготвите всичко от мляно до гулаш. Но най-полезният вариант е просто варено белия дроб без излишък от сол, петролни и бензиностанции. Идеалното допълнение към приготвения продукт ще бъде заквасена сметана. Пресни зеленчуци и лук.

За да се провери готовността на продукта, направетемалко пробиване с вилица или нож . Ясен сок се освобождава, а не кръв, след това всичко е готово.

Когато купувате, трябва да натиснете пръста си върху повърхността. Свежият продукт бързо ще се върне. Една следа от натиск ще покаже изтичането на съхранението.

Не трябва да избирате голяма карантия с тегло над три килограма. Вероятно принадлежи на старата крава. А това от своя страна е индикатор за натрупването на вредни вещества и токсини. По-добре е да купите няколко странични продукта със среден размер.

Охладеният продукт можесъхранявайте в хладилника не повече от два дни. Но дълбокото замразяване ви позволява да запазите всички имоти за пет месеца.

Заключение

Страничните продукти рядко се появяват на таблиците и са несправедливо забравени. И белия дроб от говеждо месо е истински склад на витамини, минерали и полезни съединения. Време е да запомните оригиналните рецепти с участието на продукта и да допълнят диетата с ползите. Ниска цена ще бъде хубав бонус към изброените предимства на белите дробове.