Дестилирана вода: ползите и вредите

Водата играе много важна роля в човешкия живот: тя е добър разтворител, участва в терморегулацията на тялото, стимулира храносмилателната дейност, е носител на електрони в тялото - това не са всичките му функции. Дори от училище всеки знае, че човекът е 70% вода, а повърхността на планетата е 2/3 пълна с нея. Ето защо, ролята на този флуид е трудна за надценяване.

Какво представлява дестилираната вода?

По време на вряща вода парата се издига. Потъвайки върху всяка повърхност, той образува капчици - парата се кондензира в течност. Това е дестилирана вода , пречистена от минерали и примеси . Друг пример за такава вода може да бъде цитиран от природен феномен: дъждовните капки също са пречистена вода. Процесът на пречистване на водата се нарича дестилация, откъдето идва и името на самата течност. Естествената дестилация се осъществява чрез промяна на агрегираното състояние на водата, което не оставя шанс минералите и примесите да останат в течността.

Метод за получаване

За да се произведе абсолютно чиста вода у дома, е необходимо да се използва контейнер с малко количество вода; друг контейнер, по-малък по размер, за получената течност и капак за тавата. Първата стъпка е да се постави по-малък съд в съд с вода,така че Тара плува или потъва на дъното.

След това водата трябва да доведе до възпаление, да се покрие с капак (за предпочитане с дръжката надолу) и да се изчака, докато утаените капки започнат да текат в по-малък контейнер по протежение на капака. Този процес се дължи на факта, че течността при кипене образува пара, която, уреждайки се на капака, се кондензира във вода, но вече се пречиства - точно това, което се изисква.

Ползи

Някои хора мислят, че можете да пиете пречистена вода. Според тях получената доза от микроелементи от обикновената вода е толкова малка, че няма почти никакъв ефект върху тялото, което означава, че дестилираната течност също няма да навреди на хората.

Пол Браг в книгата си "Шокиращата истина за водата и солта" описва пътуването си до остров Капри. Там той видя възрастни хора на възраст между 45 и 50 години, но по време на разговора се оказа, че те всъщност са били на възраст над 70 години . Факт е, че на този остров единственият източник на вода са валежите. Както вече е известно, дъждът не е нищо като дестилирана вода. Така хората останали млади на този остров, защото пиели пречистена вода.

Има няколко предимства от използването и използването на този флуид в различни области:

 • Често дестилираната вода се използва затерапевтични и развлекателни цели , за да се измиват токсините и токсините от човешкото тяло, като по този начин се почиства, но не трябва да се включва в употребата му.
 • Използва се в системите за отопление на помещенията, за да се осигуриравномерна циркулация на гореща вода тръби и канали.
 • Дестилирана вода -съществен компонент на автомобилен акумулатор . Той образува състава от необходимата плътност за функционирането на самия механизъм и създава най-добрите условия за провеждане на химични реакции в акумулатора.
 • Пречистената вода се намира в чистачките и течностите без замръзване, които са необходим компонент за автомобилите.
 • В медицината такава течност играе ролята наразтворителза създаване на различни решения. Тя също е овлажнена с превръзки. Използва се точно, за да се избегне инфекция, тъй като в тази вода няма различни примеси и други вещества, които могат да доведат до разпространение на инфекцията.
 • За почистването на някои лабораторни съоръжениясъщо се използва дестилирана вода: инструментите се поставят в течност и се почистват директно в нея.
 • Препоръчва се да се използва пречистена вода вместо обичайната за ютии, парни почистващи средства и друго електрическо оборудване, за да се избегнат нападения върху дрехите при гладене.

Вреди

Други хора отричат ​​ползата или неутралността на тази вода. Отричането им се основава на няколко фактора:

 • Както беше споменато по-рано , не трябва да се включвате в консумацията на тази течност . Поради факта, че в него няма минерали, той може да изхвърли полезни вещества: калций, калий, магнезий. На първо място, това е опасно за костите, тъй като те съдържат тези химични елементи.
 • Поради факта, че пречистената водане съдържа никакви елементи в състава си, когато влезе в тялото, тя разрежда кръвта, която е наситена с много химически елементи. Можем да кажем, че тази вода намалява концентрацията на микроелементи в кръвта, влошава нейното състояние.
 • При хора, които използват непрекъснато пречистена вода, има повишено съдържание накалиев и натриев хлоридив кръвта, което води до тяхното прекомерно отделяне с урината.
 • Дестилираната вода не съдържа йони на калций, магнезий и калций, което за нея не е естествено.
 • Потреблението на пречистена течност има лошо въздействие върху сърдечно-съдовата система иуврежда функционирането на стомашно-чревния тракт .

Съвети за използване

Въпреки многобройните недостатъци, има някои предимства на дестилираната вода в употреба:

 1. Той има мощен очистващ ефект върху човешкото тяло: такава вода ще премахне токсините и токсините.
 2. Бързо дава усещане за пълнота и действа върху метаболитните процеси на тялото.
 3. Има свойството да дезинфекцира токсични вещества.
 4. Дестилираната вода влияе благоприятно на отделителната система и насърчава нейното пречистване.
Както бе споменато по-рано , не трябва да се използва такава течност редовно . Въпреки това, за да се предотврати, като начин за почистване на тялото, тя е доста подходяща за приемане. Преди употреба, най-добре е да се структурира и съживи водата. Такива процеси се извършват чрез замразяване на течността и след това връщанев първоначално състояние и ако е необходимо, доведе до стайна температура (ако не се донесе).

Заключение

Въпросът дали дестилираната вода е вредна за потреблението остава спорен и нерешен. Пиенето на дестилирана вода или не е дело на всички. Но ако го пиете в разумни количества, то няма да има ефект върху тялото.